Kamprapporter

Real Madrid 2-0 Mallorca

Real Madrid 2-0 Mallorca
Estadio Alfredo Di Stéfano
LaLiga Santander, runde 30
Onsdag 24.juni, kl:22.00

1-0 Vinícius Júnior (19′) – Assist: Luka Modric
2-0 Sergio Ramos (56′)

Søndag kveld gikk Real Madrid forbi Barcelona på tabellen i LaLiga Santander da de vant den noe kontroversielle kampen mot Real Sociedad. Ettersom klubben fra Catalonia kun klarte uavgjort mot Sevilla så inntok Los Blancos tabelltoppen på innbyrdes oppgjør. Onsdag kveld ventet omsider en ny motstander, og det var en som straffet de hvitkledde tidligere denne sesongen, nemlig Mallorca. Laget fra ferieøyen senket de kongelige 1-0 på hjemmebane, og det var derfor et meget revansjesugent Real Madrid-lag som stilte til dyst mot utlånte Takefusa Kubo, og tidligere Real Madrid-spiller Febas onsdag kveld.

Real Madrid: Courtois – Carvajal, Varane, Ramos, Mendy – Modric (Isco 70′), Valverde – Bale (Asensio 70′), Hazard (Kroos 61′), Vinícius Júnior (Brahim 83′) – Benzema (Mariano 83′)

Mallorca: Reina – Valjent (Gamez 61′), Raillo, Sedlar – Pozo, Baba (Romero 83′), Febas (64′), Junior (Salibur 70′) – Rodríguez, Budimir (Cucho 61′), Kubo

Vakkert fra Vinícius Júnior

Det ble en jevnspilt åpning på Estadio Alfredo Di Stéfano, hvor vertene var det laget som skapte de første sjansene. Fem minutter ut i omgangen bygget de opp på den venstre siden, før Mendy sendte et flott innlegg inn i feltet mot Benzema som tok ned ballen og klemte til, men Reina reddet flott. Noen sekunder senere kom Gareth Bale på skuddhold, og waliseren var ikke sky da han smalt til fra langt hold, men igjen reddet Reina flott. Ti minutter ut i oppgjøret kom gjestene til deres første sjanse, da Baba sendte en kanonkule forbi Ramos og mot mål, men selv om skuddet var vanskelig å se så reddet Courtois mesterlig. Et par minutter senere var det Lago Junior som var frempå da han fintet seg inn i feltet, men en aggressiv inngripen fra Courtois hindret pasning på tvers.

Snaut tjue minutter i den første omgangen kom kampens første scoring, da Carvajal vant en skulder mot skulder duell på midtbanen før Modric fikk ballen. Kroaten førte fremover før han slapp gjennom til Vinícius Júnior, og den unge brassen var iskald i avslutnings-øyeblikket da han chippet over Reina til 1-0. Noen minutter senere var unggutten på farten igjen, og denne gang var det Benzema som på vakkert vis sendte han gjennom. Igjen forsøkte Vinícius Júnior å lobbe ballen over Reina, noe han klarte, men denne gang stod tverrliggeren i veien, og hindret scoring. Like før halvtimen vendte Hazard rundt på 20 meter, og klemte til, en forsøket endte et par meter utenfor. Etter vann-pausen var tempoet noe lavere, og ingen sjanser ble skapt. Dermed gikk lagene inn i hvilen på 1-0.

Ramos + Dødball = Mål

Det var gjestene som åpnet den andre omgangen med å skape den første sjansen, hvor et frispark ble sendt inn, og Sedlar steg til værs, men headingen endte rett på Courtois. Fem minutter ut i omgangen sendte Modric en ball i bakrom mot Vinícius Júnior, hvor unggutten lot ballen passere før han stormet forbi motstanderen og fant Benzema. Den franske angriperen dro seg litt innover i banen, og klemte til med venstre bein, men forsøket endte rett på Reina. Ti minutter ut i omgangen fikk Los Blancos frispark på om lag tjue meter, hvor kaptein Sergio Ramos gjorde seg klar. Han tok et par steg fart, og sende ballen like under det nærmeste krysset til 2-0. Vakkert av den mestscorende forsvarsspilleren i LaLiga noensinne.

Et par minutter etter scoringen var gjestene frempå igjen, hvor Lago Junior traff Budimir i boksen med et innlegg, men angriperen klarte ikke å styre headingen unna Courtois som hadde full kontroll. Like etter timen så skulle utlånte Takefusa Kubo vise seg frem da han fintet seg inn i boksen, og noe heldig fikk med seg ballen forbi Mendy før han klemte til, men nettveggen stod i veien. Den påfølgende halvtimen var relativt rolig, men på overtid satte Los Blancos fart fremover på ny. Flere spillere ble med fremover, hvor Brahim til slutt mottok ballen og stoppet opp før han klemte til, men en god redning av Reina hindret scoring. Flere sjanser ble det ikke, og Real Madrid sikret dermed tre nye poeng etter en komfortabel seier over lilleputten Mallorca.

Spillervurderinger:

Thibaut Courtois (6): Belgieren er ikke veldig mye involvert i oppgjøret grunnet det solide forsvarsspillet, men må ut i aksjon et par ganger. Har en flott redning på et skudd fra Baba, og står riktig på headinger fra både Budimir og Sedlar, hvilket gjør at han enkelt kan holde forsøkene i fast grep. Er også relativt solid med ballen i beina, hvor han slår flere gode pasninger både kort og langt.

Dani Carvajal (6): Backen har stort sett full kontroll defensivt, med unntak av et par situasjoner mot Lago Junior. Tar ut høyde ved riktige anledninger, og står lavt når han skal det. Jobber hardt begge veier, og selv om han ikke bidrar med veldig mye fremover så er han særdeles god i press-fasen, hvilket ofte gjør at Mallorca må spille bakover.

Raphaël Varane (7): Spiller særdeles godt defensivt, hvor han står imot alt som kommer hans vei, uansett om det er pasninger i bakrom, luftdueller, eller ved å spille seg ut bakfra. Dekker opp for Ramos, Carvajal og/eller Mendy når de forsvinner ut av posisjon, og er nesten et forsvar på egenhånd. Han er så ufattelig rask at ingen klarer å løpe fra han, selv med forsprang. I tillegg til dette så begynner han også å bli relativt solid i pasningsspillet.

Sergio Ramos (7): Kapteinen spiller for det meste solid forsvarsspill, men har også enkelte situasjoner hvor han opptrer svakt. Lager et par unødvendige frispark, og slipper seg litt vell høyt i banen. Dog så er han avgjørende nok en gang, hvor han på lekkert vis sender et frispark fra tjue meter like i nærheten av det nærmeste krysset.

Ferland Mendy (6): Den franske backen spiller en god kamp defensivt, hvor han god kontroll på Kubo ved flere anledninger. Japaneren kommer seg dog ved et par anledninger, enten ved hell eller ved gode finter. Mendy er også delaktig offensivt i dette oppgjøret, hvor han blant annet har et perfekt innlegg til Benzema tidlig i oppgjøret. Skaper noen gode kombinasjoner, og spiller en godkjent kamp.

Luka Modric (7): Kroaten ser virkelig ut til å trives i rollen sammen med Valverde på midten. Styrer tempoet, strør baller og deltar både offensivt og defensivt. Er nest sist på scoringen til Vinícius Júnior hvor han slipper smart til unggutten som kom i et voldsomt tempo. Spiller alt i alt en god kamp, og blir tatt av med tjue minutter igjen å spille slik at han skulle få hvile.

Federico Valverde (6): Gjør en god jobb defensivt, og jobber knallhardt gjennom hele oppgjøret. Påvirker ikke spillet nevneverdig på den offensive banehalvdelen, men har noen gode driv og spiller samtidig bunnsolid defensivt. Har noen gode taklinger, og bryter ballen ved flere anledninger.

Gareth Bale (5): Tja, hva skal man si om waliseren? Så veldig lett på foten ut til å begynne med hvor han er delaktig i oppbyggingen av spillet, og samtidig kommer til en god avslutnings-mulighet. Slukner dog noe utover i kampen, hvor han blir mer og mer usynlig for hvert minutt som går. Så ikke strålende fornøyd ut da han ble tatt av med tjue minutter igjen å spille.

Eden Hazard (6): Belgieren starter oppgjøret friskt, hvor han skaper en rekke gode kombinasjoner, og strør pasninger til medspillerne sine. Også han faller dog noe mer ned i hvilemodus utover i oppgjøret, og påvirker ikke spillet offensivt nevneverdig. Tas av etter en time spilt, slik at han er klar til neste oppgjør.

Vinícius Júnior (8 BB): Den brasilianske unggutten har virkelig fått formen på plass! Ikke bare gjør han gode ting før siste fase, men nå har han også begynt å avslutte godt. Scorer kampens første mål med en frekk chip over Reina, og er nære ved å gjøre samme kort tid senere når han snubler en lobb i tverrliggeren. Skaper en rekke gode kombinasjoner, og er et konstant uromoment. Flott kamp av unggutten, og er banens beste for Real Madrid.

Karim Benzema (6): Starter oppgjøret friskt hvor han deltar i en rekke kombinasjoner, og setter opp lagkameratene sine i gode posisjoner. Har blant annet en pasning til Vinícius Júnior i bakrom som det er høy klasse over. Vegrer seg litt for å spille Bale virker det som, men kombinerer godt med resten. Har en avslutning tidlig i oppgjøret som han burde satt i mål.

Innbytterne: 

Toni Kroos (5): Tyskeren kom inn for å avlaste Hazard, og samtidig legge om formasjonen til 4-3-3. Muligens for å legge enda mer press på gjestene, og jakte en tredje scoring, eller muligens for å få enda mer balanse i laget. Han var som vanlig trygg i pasningsspillet, og skapte noen gode kombinasjoner, men bemerket seg ikke nevneverdig.

Marco Asensio (5): Ikke like synlig denne gang som tidligere innhopp. Forsøker å involvere seg, og skaper tidvis noen gode kombinasjoner med blant annet Isco. Lar pasningsspillet flyte, og gjør svært få feil. Nære å komme til en stor sjanse like etter innhoppet, men ballen ble hakket for lang.

Isco Alarcón (5): Virket spillesugen den tiden han var på banen. Skaper kombinasjoner, varierer mellom å ligge dypt i banen, og samtidig drive fremover. Har god innsats, hvor han jobber på begge deler av banen, og spiller samtidig noen smarte pasninger.

Mariano Díaz (N/A): Spiller for kort tid til å få noen vurdering. Er aktiv den tiden han er på banen, og kommer til en avslutning, men får den ikke på mål.

Hva tenker du om våre vurderinger? 

Legg inn en kommentar