Real Madrid 1-0 Liverpool (6-2 sammenlagt): Spillervurderinger

Endelig var det duket for andre etappe i 8.delsfinalen. Ville Liverpool klare enda et Champions League-mirakel eller skulle det bli grei skuring for Los Blancos?
  • Real Madrid- Liverpool
  • Champions League, 8.delsfinale
  • Santiago Bernabeu
  • 15.03, kl 21:00

Endelig var det klart for siste etappe i 8.delsfinalen. Real Madrid hadde et vanvittig forsprang med 3 mål og skulle attpåtil spille den avgjørende matchen på hjemmebane. Siden sist har formen til begge lag vært varierende. Hjemmelaget har spilt 1-1 mot Atletico Madrid, tapt 1-0 for Barcelona, 0-0 mot Real Betis og en overlegen 3-1 seier over Espanyol. Liverpool har spilt 0-0 mot Crystal Palace, vunnet 2-0 mot Wolves, en vanvittig 7-0 seier over Manchester United og sist et 1-0 tap for Bournemouth. Real Madrid stilte relativt sterkt i tillegg. Forsvaret var godt dekt med Nacho på venstresiden, Rudiger og Militao i midtforsvaret og Carvajal ute til høyre. Camavinga fikk en velfortjent start på midten, sammen med Modric og Kroos. I angrep valgte Ancelotti en litt tryggere løsning med Valverde på venstresiden, sammen med Benzema og Vinicius Jr.

Kampen starter akkurat som forventet. Liverpool går rett i strupen på Madrid i åpningsminuttet. Liverpool får en skummel kontringsmulighet tidlig, men både Rudiger og Courtois står i veien. Kampen svinger frem og tilbake de første 15, men hjemmelaget er nærmest scoring. Liverpool fortsetter å jage, men Real Madrid er best med ballen. Vinicius og Camavinga er også veldig nære scoring, men Allison får en liten touch på begge forsøk. Liverpool kontrollerer mer av spillet midtveis i omgangen, men har store problemer med å trenge i gjennom blokaden. Hjemmelaget er også flinke til å holde ballen når de har den, samt kontre når muligheten byr seg. Blir også slått mye gjennombrudd, men Liverpool har fin kontroll på offside-linja. 1.omgangen avsluttes målløst, men det er hjemmelaget som er nærmest den første.

Troublemaker: Det er Vinicius som skaper mest for Real Madrid i 1.omgangen

2.omgangen starter rolig, men ting begynner å skje etter 50 minutter. Real Madrid får en kjempesjanse med Valverde alene mot Allison, men brasilianeren redder igjen. Like etter er Liverpool 2 mot 1 rett utenfor boksen, men en svak pasning og en årvåken Militao rydder unna. Like etter kommer Real Madrid til en ny sjanse, men Trent-Alexander sklir inn og hindrer Benzema fra straffemerket. Tiden begynner dermed å renne ut for Klopps menn og han gjør tre bytter i det 56.minutt. Dynamikken endrer seg ikke. Real Madrid dominerer ballbesittelsen og har god kontroll. Noen ganger ser det nesten for lett ut. Kampen kjølner litt til, før Benzema plutselig setter 1-0 scoringen. Ancelotti gjør også 5 bytter like etter. Alt håpet er nå ute for Liverpool og det merkes også på stemingen. Real Madrid får nesten straffe på slutten av kampen, men det blir også det siste som skjer. Real Madrid er videre til enda en kvartfinale og trekningen er allerede på fredag. Hala Madrid!

Courtois (6): Står støtt etter skuddforsøk fra Nunez tidlig i 1.omgang. Må også til per etter et ekkelt skudd fra Nunez i det 32.minutt. Rydder også unna et hardt forsøk fra Gakpo. Får ikke like mye på seg i 2.omgang. Solid kamp av belgieren.

Carvajal (6): Slår nesten assist til Salah i det 5.minutt. Har ellers full kontroll på sin kant. Byttes ut i det 86.minutt. Relativt feilfri kamp.

Militao (7): Slår Nunez i omtrent alle hodedueller og har fin kontroll sentralt. Liverpool får lite til rundt boksen og det meste skapes fra kantene. Feilfri match fra brasilianeren.

Nacho (6): Ligger tett opp mot Vinicius og bidrar godt fremover. Er også vanvittig aggressiv i duellene, men har litt trøbbel mot Salah i 1.omgangen. Liverpool skaper enda mindre i 2.omgangen, da han også får litt ekstrahjelp fra Rudiger. Var god på begge ender av banen i dag.

Rudiger (8): Hindrer Salah i fra å komme alene mot Courtois tidlig i 1.omgang.  Er også nære en assist til Vinicius etter innlegg fra Kroos. Blokkerer også flere skudd inne i egen boks. Ingen kom seg forbi Rudiger i dag.

Kroos (6): Virker litt mer frempå i dag og er bunnsolid sammen med resten av midtbanen. Bryter også mye foran. Byttes ut etter 83 minutter. Har hatt fullstendig kontroll på Liverpool i dag.

Camavinga (8): Får ett skudd i tverrliggeren, med innsiden, i det 19.minutt. Er ellers relativt feilfri i 1.omgang. Starter også 2.omgangen med en fantastisk gjennombruddspassning til Vinicius. Gjør også en vanvittig god 2.omgang. Er utrolig rolig og komfortabel med ball. Dette kommer til å bli en stor spiller!

Modric (5): Ikke veldig synlig i de første 20, men har noen bidrag i ny og ne. Får også en fin skuddmulighet i det 21. minutt. Viser litt magi i det 63.minutt og slår en kjempeball til Valverde. Byttes ut i det 80.minutt. God kamp, men ikke den mest synlige.

Valverde (6): Gjør flere gode defensive løp, blandet med gode offensive bidrag. Gjør dermed akkurat det han er best til. Får en kjempemulighet alene mot Allison i det 52.minutt og burde kanskje scoret her. Er også nære scoring med hodet etter flott forspill av Modric. Ballen stryker langs nett-taket. Perfekt kampbilde for uruguyaneren også.

Vini Jr (8) BB: Har mye ball tidlig i 1.omgang og skaper som vanlig problemer for Alexander Arnold og Konate. Skaper en flott kontringsmulighet like etterpå som Benzema roter bort. Er også veldig nære scoring, hadde det ikke vært for høyre-armen til Allison. Er den som skaper absolutt mest for Madrid i 1.omgangen. Åpner 2.omgangen med flere gode baller til Benzema, men franskmannen roter bort. Får assist på målet til Benzema. Byttes ut i det 83.minutt. Banens beste i dag.

Benzema (7): Rydder opp etter en skummel situasjon i åpningsminuttet. Har noen fine kombinasjoner med Vinicius, men kommer ikke til noen særlig muligheter. Slår Valverde pent igjennom til 1-1 muligheten. Virker generelt litt upresis i dag og roter bort en del gode muligheter. Får en enkel scoring etter assist fra Vinicius, men gjør mye av forarbeidet (med litt flaks). Byttes ut like etter. Får seg også en liten kink etter scoringen, men virker ikke særlig alvorlig.

Innbyttere:

Ceballos: Lite involvert på den lille tiden han får.

Rodrygo: Får nesten til en scoring, men rekker ikke å gjøre stort mer.

Asensio: For liten tid å bli vurdert på.

Tchouameni: For liten tid å bli vurdert på.

Vazquez: For liten tid å bli vurdert på.

Trener:

Ancelotti valgte en litt mer defensiv åpning ved å starte med Valverde som høyre-ving og ga en velfortjent start til Camavinga. Laget ligger relativt lavt, med både Kroos og Camavinga i anker-posisjoner. Real Madrid veklser også fint mellom ballbesittelse og kontringer. Venter kanskje litt lenge med byttene med tanke på Barcelona matchen på søndag, men får ut alle nøkkelspillere etter 80 minutter. God kamp av Ancelotti!