Kamprapporter

Barcelona 2-1 Real Madrid: Spillervurderinger

Sesongens fjerde El Clasico ville bli avgjørende for resten av sesongen. Skulle Madrid klare å fortsette den fine formen som mot Liverpool?

La Ligas viktigste kamp sto endelig for døren og det var livsviktig for hovedstadslaget å ta 3 poeng i kveld. Barcelona lå foran med hele 9 poeng og hadde ennå ikke gått på en stor blemme. Med kun 2 tap og 2 uavgjort så langt i sesongen, kun 9 mål i mot, har Barcelona strammet grepet rundt ligatittelen. Det siste tapet kom 26.februar mot Almeria, 1-0, men de har slått tilbake med to 1-0 seiere selv. Real Madrid har derimot hatt en bedre måned, med 5-2 og 1-0 seier over Liverpool, 4-0 mot Elche og 3-1 mot Espanyol. Real Madrid stilte i tillegg opp med samme tropp som dominerte Liverpool tidligere i uken. Det viktigste av alt er kanskje at Barcelona allerede hadde to seiere over Real Madrid så langt i år. Hadde Barcelona det psykologiske overtaket?

Kampen starter rett på sak. Benzema kommer til et halvgodt skudd etter 30 sekunder, Courtois gjør en kjemperedning minutter etter. Belgieren må igjen til pers etter 5 minutter, når han stopper flyveheadingen til Raphinha. Det er derimot Real Madrid som starter best. Vinicius spiller seg ned til dørlinjen og slår inn, men slår ballen rett i Araujo som styrer ballen i eget mål. 1-0. Ting roer seg litt etter scoringen. Barcelona satser på mye innlegg mot boks, men skaper de største sjansene utenfor. Courtois gjør igjen en kjempereding etter 35 minutter. Barcelona viser også hvorfor de har sluppet inn så få mål denne sesongen. De ligger lavt og kontrollert, samt at de har god kontroll på sentralt og ut mot kantene. Barcelona  lykkes med forsøkene helt på slutten av omgangen. Roberto får stå fri i boks og banker ballen i mål på returen. 1-1 til pause.

Vinicius Barcelona
1-0: Vinicius feirer etter 1-0 «scoringen»

Intensiteten fortsetter i 2.omgangen. Real Madrid åpner godt, men Valverde brenner en kjempesjanse. De hvitkledde fortsetter presset like etter, men katalanerne står alltid i veien for forsøkene. Vinicius sliter også med å finne Benzema i boksen, som er meget godt dekt. Utrolig lite bevegelse fra Benzema i denne kampen i tillegg. Barcelona er selv farlig nære med innleggene sine, men ingen av lagene kommer til de helt store sjansene. Ting begynner å røre seg ved slutten. Innbytter Asensio får en fin ball fra Carvajal i boksen og setter ballen kontrollert i hjørnet, men scoringen blir avblåst pågrunn av en hårfin offisde. Det er dermed Barcelona som trekker det lengste strået. Balde kommer seg ned mot dørlinjen og slår ballen mot Kessie, som pent setter ballen i hjørnet. Det ender 2-1 og Barcelona øker også tabelledelsen med 12 poeng. Er kampen om ligagullet allerede tapt?

Spillervurderinger:

Courtois (7): En god dag for Courtois. Gjorde flere matchvinnende redninger. Har vært bedre med ballen mellom bena, men alt i alt en sterk innsats.

Rudiger (6): Ikke i samme form som mot Liverpool, men gjorde en alright jobb defensivt. Slet mer med balldistribusjonen i dag.

Nacho (5): Pådro seg gult kort tidlig, som påvirket nivået noe, men godkjent match av Nacho. Slet mer mot Raphinha enn mot Salah tidligere i uken. Har spilt seg inn i startelleveren, spesielt hvis ikke Mendy trår til skikkelig på trening fremover.

Militao (5): Helt ok kamp fra brasilianeren. Ofret seg godt og gjorde flere viktige inngrep.

Carvajal (2): Viktig inngrepen tidlig etter Lewandowski sitt skudd, men Real Madrids svakeste spiller i kveld. Mistet ballen gjentatte ganger og slet med å holde intensiteten. Carvajal har et høyere nivå enn dette, men kan bli i overkant med to kamper i uka. Real Madrid har behov for en ny høyre-back uansett, men Carvajal kan bedre. Her må man opp noen hakk!

Kroos (5): Ikke i nærheten av hvordan han spilte mot Liverpool. Lite involvert og blant spillerne med færrest ballberøringer. Kroos ligger uansett alltid midt på tre.

Modric (5): Slet i avgjørende øyeblikk og fikk aldri satt preget sitt på matchen. Men man skal ikke si noe på innsatsen til kroaten.

Camavinga (7)BB: Får banens beste i kveld. Var som vanlig solid med ballen og gjorde få feil, men ble ikke så farlig som han kan bli. Camavinga har uansett kommet for å bli og bør starte de neste kampene også.

Valverde (4): Svak match av Valverde. Slet med å finne angrepskollegaene sine, brant en stor mulighet i 2.omgang og var ikke like «livlig» som vanlig. Ta denne kampen som lærdom!

Vinicius (6): Mye involvert offensivt, men ikke i nærheten av å være farlig. «Scorer» Madrids eneste mål i kampen og fikk nesten assist på pasningen til Benzema.

Benzema (3): Utrolig svak kamp av Benzema. Virker fortsatt slapp og sliter med å henge med. Mangler både fart og snert i avslutningsfasen. Real Madrid må absolutt ha et alternativ på spissplass neste år.

Innbyttere:

Mendy (2): Skal ha noe av skylden for at Kessie fikk mye rom under scoringen. Slet også sterkt offensivt. Er første kamp tilbake fra skade, men franskmannen må virkelig stjele plassen fra Nacho for å sikre seg spilletid. Ikke en god nok søknad!

Rodrygo (6):  Var i nærheten av å score og tilførte laget enormt med energi. Burde kommet inn tidligere.

Tchouameni: Ikke nok tid til å bli vurdert

Ceballos: Ikke nok tid til å bli vurdert

Asensio (6): Tilførte laget et løft når han kom inn. Sto i en hårfin offisde på scoringen sin og sneiet tverliggeren like etter. Burde kanskje ha kommet inn tidligere selv.

4 comments

  1. Real Madrid spiller uten høyre og venstre back. Spiller med en rusten angrep i Benzema. Hvordan i all verden kan de konkurrere med Barca i Laliga? Bare flaks at vi vant Laliga sist sesong pga. Barcelonas svake prestasjon. Perez må åpne lomme boka hvis det blir suksess neste sesong. Nacho, Karim, Carvajal, Kroos, Modric og Mariano MÅ ut. Bygg opp ny ung lag som Barcelona nå har gjort det.

  2. 6 på Rüdiger? Fortjener 3! Er jo så jævla klønete i flere situasjoner.
    Militao får 5? Han er jo mye mer stødig enn Rüdiger. Carvajal helt bak mål idag dessverre. Benzema med 3 er jeg enig i.
    Synes ikke Vini fortjener 6, men 4. Han får veldig mye ball, men lite som blir farlig, at han får ballen i mål på et innlegg bør ikke ta’s med i beregningen.

    1. Både enig og uenig angående Vini. Han kommer seg fri en rekke ganger, og hadde flere på laget vært med fremover, kunne han endt opp med 1-3 målgivende. Jeg vil anta spillerne gjør det de har fått beskjed om fra Carlo. Han må ta mye av skylden.

  3. For en liten stund igår burde Vini jr byttet side med Valverde. Bare sett hvordan det hadde funket, når det helt tydelig ikke funket noe særlig på venstre siden. Hva mener andre?

Legg inn en kommentar