Real Madrid 1-2 Alavés

Alavés scoret på straffespark allerede etter fem minutter, og doblet ledelsen fire minutter etter hvilen etter en brøler av Courtois. Dette gjorde det tøft for Real Madrid, og tross et trøstemål mot slutten så ble det ingen poeng lørdag kveld.

Estadio Alfredo Di Stéfano
LaLiga Santander, runde 10
Lørdag 28.november, kl:21.00

0-1 Lucas Pérez (5′) – [Straffespark]
0-2 Joselu (49′)
1-2 Carlos Casemiro (85′)

Los Blancos var fullstendig dominante i midtuken da slo Inter i Champions League, og med det sikret de seg et godt utgangspunkt i turneringen. Sluttresultatet var ikke mer enn 0-2, men den taktiske tilnærmingen til laget og hvor trygge de var i banespillet var det som gjorde det dominant. Lørdag stod omsider en annen utfordrer for tur, nemlig Alavés da de kom på besøk til Estadio Alfredo Di Stéfano. Gjestene fra Vitoria hadde kun vunnet to kamper før de kom på besøk til Madrid, men med mange kamper i beina for Real Madrid-spillerne så var muligheten til steder for Alavés.

Real Madrid: Courtois – Lucas, Varane, Nacho, Marcelo (Mendy 70′) – Modric (Ødegaard 70′), Casemiro, Kroos (Isco 70′) – Asensio (Vinícius Júnior 62′), Mariano, Hazard (Rodrygo 28′)

Alavés: Pacheco – Navarro, Laguardia, Lejeune, Duarte, Rioja (Lopez 88′) – Jota, Battaglia, Pina (Mendez 77′) – Joselu (Deyverson 90′), Pérez (Sainz 88′)

Mål imot umiddelbart

Det skulle ikke gå lang tid før første nettkjenning kom på Alfredo Di Stéfano lørdag kveld. Kun fire minutter tok det før dommeren pekte på krittmerket. Et hjørnespark ble slått inn, og en Alavés-spiller headet ballen i overarmen/skulderen på Nacho, hvor dommeren var sikker i sin sak. Lucas Pérez gjorde seg klar fra krittmerket, og selv om Courtois gikk riktig så klarte han ikke å redde forsøket, 0-1. Vertene brukte litt tid på å samle seg, hvor Toni Kroos var første mann frempå ti minutter etter scoring med en avslutning, men forsøket ble reddet av Pacheco.

Noen minutter senere kom Real Madrid fremover igjen, og denne gang var det Hazard som testet skuddfoten, men også denne gang reddet Pacheco. Målscorer Lucas Pérez fikk sjansen fem minutter etter dette, hvor han kom alene gjennom og forsøkte en lobb, men Courtois reddet flott med en hånd. Mot slutten av omgangen fikk vertene en stor sjanse da Kroos førte fremover, og sendte mot mål, men Pacheco reddet og selv om tyskeren fikk sjansen på returen så reddet Pacheco også denne. Mariano kom til et par headinger i de siste minuttene av omgangen, men ingen av de klarte å overliste sisteskansen med en fortid i Real Madrid.

REDDET: Thibaut Courtois stoppet lobb-forsøket til Pérez med en hånd.

Brøler av Courtois

Den andre omgangen åpnet som den første, med scoring til gjestene innenfor de første fem minuttene. Denne gang var det Courtois som syndet da han spilte ballen rett i beina til Joselu som enkelt kunne sette ballen i det åpne målet til 0-2. Fryktelig feil av den belgiske sisteskansen. Snaut ti minutter etter dette forsøkte Kroos å curle ballen i hjørnet langs bakken, men igjen var Pacheco solid og reddet. Begge lag har hver sine halvsjanser i minuttene etter dette, men ingen av lagene klarte å utfordre de respektive målvaktene nevneverdig.

Med om lag et kvarter igjen å spille kom Real Madrid til sjanser, hvor Rodrygo var først frempå med et skudd som strøk stolpen. Kort tid senere var det Vázquez som forsøkte lykken med venstre fot, men også han sendte kula like utenfor. Mariano var omsider spilleren som stod for den største sjansen da han kom seg inn i feltet, finter Pacheco og fikk ballen mot mål, men skuddforsøket ble reddet på strek av en forsvarer. Samme mann var frempå noen minutter senere hvor han headet ballen mot mål på et innlegg, men igjen ble forsøket reddet på strek av en forsvarer.

Fem minutter før slutt fikk omsider Real Madrid en ettertraktet scoring. Et hjørnespark ble svingt inn av Ødegaard som Varane stusset videre til Vinícius Júnior. Brassen forsøkte å sette kula i mål, men igjen reddet Pacheco, dog så var Casemiro der på returen og dyttet ballen i mål til 1-2. På overtid avanserte Real Madrid fremover, og Isco var spilleren som fikk siste forsøk da han dro seg innover i banen og sendte ballen i tverrliggeren.. Mer skjedde ikke, og Real Madrid gikk nok en gang av banen med tap i LaLiga når Marcelo spiller fra start.

TRØSTEMÅL: Carlos Casemiro scoret fem minutter før full tid.

Thibaut Courtois (4): Litt dårligere periode for den belgiske sisteskansen nå. Ikke lenge siden han laget straffespark, og i denne kampen ga han motstanderne et mål. Nære å ta straffesparket til Pérez hvor han går riktig, men involveringen på 0-2 er horribel. Spiller ballen rett i beina på Joselu, og kostet mest sannsynlig Real Madrid et poeng.

Lucas Vázquez (6 BB): Jobber som en helt hele kampen, hvor han er der han skal være defensivt og samtidig bidrar offensivt med løp og kombinasjoner. Kommer i tillegg til et par avslutninger, og har et par innlegg som er brukbare. Alt i alt er han Real Madrid sin beste spiller denne kampen.

Raphaël Varane (5): Spiller en kamp på det jevne, hvor han verken utmerker seg positivt eller negativt. Får heller ikke veldig mye å bryne seg på, men er der han skal være når det skjer noe. Kan ikke klandres for noen av scoringene. Har en viktig stuss på scoringen til Real Madrid.

Nacho Fernández (4): Lager straffespark etter kun fire minutter for hands, og personlig mener jeg han er uheldig og at det er strengt dømt. Uansett så blir det skjebnesvangert da Real Madrid aldri kommer seg etter det målet. Ellers gjør han en ok jobb defensivt, og har greit kontroll på angriperne til Alavés.

Marcelo Vieira (4): Holder absolutt ikke nivået lenger, og bidrar egentlig ikke med noe som helst. Defensivt gjør han ikke mange feil, men det er heller ikke veldig mye som skapes av Alavés, spesielt ikke på hans side. Offensivt sitter ikke kombinasjonene, og hvertfall ikke innleggene. Under par av brassen.

Luka Modric (6): Skaper kombinasjoner, slår gode pasninger og jobber utrettelig. Styrer tempoet Real Madrid spiller med, og er ofte avgjørende på en eller annen måte når Los Blancos angriper. Utretter ikke veldig mye på egenhånd, men er ofte nest sist eller tredje sist når ting skjer.

Carlos Casemiro (5): Helt ok kamp fra brassen, litt på det jevne. Bryter baller, takler hardt og jobber for å gjenvinne ball. Gjør dette forholdsvis greit, men blir også ganske anonym i dette oppgjøret. Fem minutter før slutt er han omsider der han skal være når han scorer Real Madrid sitt eneste mål.

Toni Kroos (5): Veldig aggressiv med tanke på skudd. Kommer til flere avslutninger, men ikke mange av de gjør det vanskelig for Pacheco. Har en dobbeltsjanse som han roter bort med et elendig skudd, fremfor å spille Mariano på blank kasse. Pasningene er ofte gode, men klarer ikke helt å åpne motstanderne med pasningene sine og det blir ofte den trygge løsningen.

Marco Asensio (2): Ingen god kamp fra spanjolen. Veldig anonym, og veldig lite aggressiv. Utretter omtrent ingenting i løpet av de minuttene han er på banen. Må opp flere hakk dersom han skal fortjene en plass fra start for Real Madrid.

Mariano Díaz (4): Jobber som vanlig knallhardt, og er aggressiv, men det fører til alt for lite. Kommer til et par headinger, en som går rett på og en som reddes på strek. I tillegg kommer han til en sjanse hvor han finter Pacheco og skyter, men også der ble forsøket reddet.

Eden Hazard (N/A): Spiller for kort tid til å få noen vurdering fra start. Som så mange ganger før i sin korte Real Madrid-karriere så må han ut med skade, og det før halvtimen var passert. Rekker en avslutning på mål, dog uten å plage Pacheco nevneverdig.

Rodrygo Goes (5): Kom inn for Hazard før halvtimen var passert, og spiller en helt ok kamp. Gjør ikke veldig mye ut av seg, men har et par avslutninger og er nesten på rett sted til rett tid ved et par anledninger. Burde muligens vært på det ene innlegget fra Asensio, men alt i alt et helt ok innhopp.

Vinícius Júnior (4): Er nest siste Real Madrid-spiller på scoringen, hvor han er på rett sted til rett tid, men får ikke ballen forbi Pacheco. Uten om dette så er han ikke veldig mye involvert, og virker til å mangle selvtillit nå den unge brassen.

Ferland Mendy (5): Spiller helt på det jevne etter han kommer inn. Full kontroll defensivt, men klarer samtidig ikke å involvere seg nevneverdig offensivt.

Martin Ødegaard (4): Klarer ikke å prege oppgjøret nevneverdig etter han entrer banen. Har noen greie dødballer, blant annet en som til slutt ender i mål, men utenom dette så påvirker han oppgjøret i litt for liten grad.

Isco Alarcón (5): Aktiv mot slutten, hvor han forsøker å involvere seg. Nære å bli «helt» på overtid hvor han sender ballen rett i tverrliggeren. Roter også vekk noen baller ved å velge feil, eller prøve for mye. Greit innhopp.