Real Madrid 1 – 1 Atlético Madrid: Spillervurderinger

Det var duket for et ekte rivaloppgjør på Santiago Bernabéu, men til tross for at begge lag sårt trengte alle tre poengene, var det lang ifra noe fyrverkeri vi fikk servert på banen.

Santiago Bernabéu, Madrid
LaLiga, runde 23
Lørdag 25. februar 2023

Etter tirsdagens opptur mot Liverpool var det ingen tvil om at Real Madrid gikk inn i sesongens andre byderby med store forventninger. De hvitkledde så ut som de hadde funnet tilbake til godformen fra tiden før VM, og var klare for å sanke tre nye poeng på hjemmebane.

Kampen var en slags «must-win» for begge lag, der poengtap for alvor ville drepe Real Madrid sin drøm om et comeback i kampen om seriegullet, og ikke minst for Atlético som trenger alle poeng de kan ta for å sikre seg en topp 4-plassering og Champions League-spill neste år.

Kampen startet innledningsvis bra for de hvitkledde, og Real Madrid hadde mest av ballen, og de fleste sjansene. Likevel var det lite som skjedde på den siste tredelen, og de aller største sjansene uteble. Det største Real Madrid klarte å skape i første omgang var da et innlegg fra Militão traff Benzema, som skøt ballen ti meter til side for målet til Oblak.

Andre omgang bød heller ikke på veldig mye fyrverkeri før det 64. minutt, da Rüdiger plustelig lå nede på matta etter en situasjon med Ángel Correa. Reprisen viste at Atlético-spilleren hadde gitt den tyske stopperen en relativt uprovosert albue, noe som fikk dommeren til å dra frem det røde kortet. Et noe strengt rødt kort, må det være lov å påstå, men kanskje var det nå, i 11 mot 10 mann at Real Madrid skulle få hull på byllen!

Men det var ikke Real Madrid som fikk ballen i nettet først, men heller de rødkledde med 10 mann på banen. En godt slått dødball av Griezmann fant Giménez som nesten umarkert fikk heade ballen bak en utspilt Courtois. 1-0 til gjestene altså, og nå brant det virkelig på dass for hjemmelaget.

Ancelotti kastet på nesten alt han hadde på benken som også hadde puls, og spesielt én spiller gjorde seg bemerket med innhoppet. Ungutten Álvarez Rodriguez fikk to minutter mot Osasuna på tampen sist lørdag, og noterte seg for én (nesten to) målgivende i den kampen. Skulle han finne på noe spesielt igjen, da?

Jada. I det 85. minutt fant en corner fra Luka Modric hodet til 18-åringen, som på lekkert vis styre kula inn i målet. 1-1, og nok en målinnvolvering fra den unge spanjolen! To herlige innhopp på to kamper for Castilla-produktet.

Real Madrid presset på for et ledermål, men Atlético sto godt i forsvar og holdt unna. Dermed endte det med poengdeling på Santiago Bernabéu lørdag kveld. Det vil også si at Real Madrid etter alle solemerker kan takke farvel til håpet om seriegull i år, og heller legge fokus på en ny triumf i Europa.

Courtois (5): Hadde egentlig en relativt rolig dag på jobben. Ble testet én gang i første omgang på et skudd fra Carrasco, og virket å ha relativt god kontroll på den. Er fortsatt alt for usikker med ballen i beina, og ga bort noen dumme baller denne kampen også som resultat av det. Lite han kunne gjort på målet imot.
Carvajal (6): Carvajal var tilbake på høyrebacken, og gjorde en helt grei kamp der mot Atlético. Hang som regel godt med defensivt, dog ble han lite testet. Likevel bedre takter enn vi har sett fra Carvajal på lenge.
Militão (6): Hadde en god kamp. Dro på seg et helt unødvendig gult kort allerede etter seks minutter, og setter seg selv i fare resten av kampen. Synes likevel han gjorde en god jobb defensivt resten av kampen, og hadde til og med noen gode offensive involveringer også.
Rüdiger (6): Som sin stoppermakker leverte også Rüdiger en god kamp. Slapp til lite defensivt og hadde god kontroll. Litt småflaut med reaksjonen hans på albuen som gir Atlético det røde kortet, men det får dommeren ta litt av skylden for, også.
Nacho (5): Nacho hadde et godt innhopp på venstrebacken mot Liverpool, og startet der lørdag kveld også. Denne kampen var han ikke like god, og fant kanskje ikke helt rollen sin på venstresiden. Blir spennende å se hvordan Ancelotti løser denne posisjonen fremover nå som Alaba er skadet igjen og Mendy fortsatt er ute.
Valverde (6): Valverde løp og løp som vanlig. Fyrte av noen kuler som satte Oblak litt på prøve, og var med og hjelp defensivt når det var nødvendig. En solid kamp av Uruguayaneren, men samtidig ikke noe spesielt å skrive hjem om.
Kroos (6): Kroos startet nok en kamp som anker, og løste det bedre denne kampen enn de foregående. Real Madrid hadde mer av kula, og da er også Kroos mer komfortabel dypt på midten. Likevel syntes jeg de på midten skapte lite offensivt i kampen mot Atlético.
Ceballos (7 BB): Ceballos fikk tillit fra start og var Real Madrid sin beste spiller til han ble byttet av etter 63 minutter. Strødde pasninger og var sikker med ballen i beina. Hadde også flere gode defensive involveringer, dog jeg også savnet litt offensivt fra ham på lik linje som de andre på midten.
Asensio (5): Det er litt samme gamle Asensio vi ser. Skåret et mål mot Osasuna, og nå går det fort 3-4 kamper der han ikke bidrar med fryktelig mye. Hadde et småfarlig skudd i første omgang, men Oblak var med på notene og reddet. Asensio dukker nok opp med en y skåring først mot Espanyol om noen uker, kjenner jeg ham rett.
Benzema (5): En meget stille kamp for Benzema, som for det meste i kampen var veldig anonym. Hadde vel en skuddmulighet eller to men blåste de begge langt utenfor stolpene. Synes han ble litt for involvert i det oppbyggende spillet, og dermed ikke var inne i boksen når han trengtes der.
Vinicius (6/7): Vini er inne i en god periode spillemessig, og kampen mot Atlético var ingen unntak. Han skapte mye offensivt, og var mye involvert i det lille Real Madrid skapte. Godt å se ham ha en god dag selv om resten av laget slet litt. En av banens beste lørdag kveld.
Camavinga (7): Camavinga kom inn etter 63 minutter for Kroos og hadde et veldig godt innhopp. For å gi dere de viktigste tallene; 4/4 dueller vunnet, 2/2 vellykkede taklinger, og 2/2 vellykkede driblinger. 30 meget gode minutter fra den unge franskmannen, altså!
Modrić (6): Også Modric kom inn etter 63, han for Ceballos. Hadde et helt ok innhopp, men fikk ikke helt til å sette noe preg på kampen.
Tchouaméni (5): Kom inn for Asensio, og klarte aldri helt å sette seg inn i kampen. Litt slurvete defensivt, men godt å se ham få noen minutter på banen igjen.
Álvaro (N/A): Spiller for kort til å få vurdering, men utlikningen står til en 10-er på børsen!
Vásquez (N/A): Spiller for kort til å få vurdering.