Real Betis 2-1 Real Madrid

De hvite og grønne fra Sevilla ble et hakk for sterke for et Real Madrid-lag som slet med å skape sjanser.

Estadio Benito Villamarín, Sevilla
LaLiga Santander, runde 28
Søndag 8.mars, kl:21.00

1-0 Sidnei Júnior (39′) – Assist: Nabil Fekir
1-1 Karim Benzema (45+3′) – [Straffespark]
2-1 Christian Tello (82′) – Assist: Andrés Guardado

Det ble jubel og glede forrige helg da Real Madrid tok tilbake tabelltoppen med seier over erkerival Barcelona på Santiago Bernabéu. Ikke bare endte oppgjøret med seier, men det ble også komfortabelt til slutt med 2-0, hvilket gjorde at de hvitkledde gikk et poeng forbi rivalen. En uke senere var det omsider en annen motstander som stod for tur da Los Blancos reiste til Sevilla, og nærmere bestemt Estadio Benito Villamarín for å møte Real Betis.

Real Madrid: Courtois – Militão, Varane, Ramos, Marcelo (Mendy 59′) – Modric (Valverde 79′), Casemiro, Kroos (Mariano 69′), Lucas, Benzema, Vinícius Júnior

Real Betis: Robles – Emerson, Sidnei, Bartra, Moreno (Pedraza 77′) – Fekir, Canales, Edgar (Guido 73′), Guardado, Joaquin (Tello 66′) – Moron

Det var gjestene som åpnet best søndag kveld, og kom til kampens første sjanse et kvarter ut i oppgjøret. Lucas sendte ballen inn via hodet til Benzema, og til Vinícius Júnior som sendte kula like utenfor nærmeste hjørne. Snaut femten minutter senere kom vertene til en stor sjanse da et frispark endte opp hos Bartra i feltet, og forsvarer fikk heade helt fritt, men sendte utrolig nok ballen over. Ti minutter før hvilen fikk Betis en stor sjanse etter en svak feilpasning av Kroos, hvor de satte tempo fremover og Canales fant Fekir, men avslutningen til franskmannen ble reddet mesterlig av Courtois. Noen minutter senere kom omsider kampens første scoring da et hjørnespark endte opp hos Sidnei etter mye klabb og babb, og midtstopperen klemte utrolig nok ballen knallhardt i nærmeste kryss til 1-0. På overtid av omgangen ble Marcelo klippet ned i feltet av Sidnei, og dommeren pekte på krittmerket. Der var Benzema iskald, og dermed stod det 1-1 til pause.

Ti minutter ut i den andre omgangen fikk vertene en stor sjanse da Joaquin kom alene med Courtois. Den rutinerte spilleren fintet vekk målvakten og sendte kula mot mål, men et fantastisk returløp av Modric hindret scoring. Tjue minutter før full tid forsøkte Modric lykken fra 16-meter, og Robles måtte gi en retur. Den fanget Mendy opp, og backen sendte skuddet i tverrliggeren etter at Robles fikk en fingeren på ballen. Fem minutter senere var Guardado nære ved å score da han klemte til på volley, men skuddet endte like over krysset. Snaut ti minutter før full tid sendte Benzema en horribel tversover pasning som Guardado brøt, og mexicaneren sendte Tello alene gjennom som var iskald i duellen med Courtois, 2-1. Fire minutter før full tid fikk Ramos sjansen på hodet da en corner ble svingt inn, men utrolig nok misset han, og Robles plukket ned ballen. Et par minutter senere kombinerte Vinícius Júnior og Benzema, hvor sistnevnte sendte ballen inn i boksen, men Lucas gikk i veien for Ramos og ballen gikk utover sidelinjen. På overtid fikk Mariano sjansen med hodet, men headingen endte rett på, og dermed endte oppgjøret 2-1.

Thibaut Courtois (5): Får ikke veldig mange avslutninger mot seg i dette oppgjøret, men er relativt trygg de gangene han må ut i aksjon. Kunne muligens ha reddet den første scoringen, men den kommer nok veldig overraskende på han, og kan derfor ikke klandres for den. Har stått bedre kamper, men alt i alt en godkjent opptreden.

Eder Militão (3):  Real Madrid mister veldig mye med en midtstopper som høyreback, hvor Eder trekker seg inn veldig sentralt defensivt, og ikke har mye å bidra med offensivt. Tidvis henger han heller ikke med på løpene som kommer langs hans side, og gjør alt i alt en svak kamp, dog i en noe uvant posisjon.

Raphaël Varane (5): Soleklart best defensivt av de i forsvaret søndag kveld. Bevarer roen, har kontroll og står imot det meste som kommer hans vei. Kan ikke klandres for noen av scoringene, og muligens ville det vært flere imot om han ikke spilte som han gjorde. Har et fantastisk løp hvor han starter bak motstanderen, men tar han igjen. Godkjent kamp.

Sergio Ramos (4): Midtstopperen var litt tilbake der han har vært ved tidligere anledninger hvor han surrer seg ut av posisjon, og med det skaper farlige sjanser. Ligger alt for høyt i forkant av den andre scoringen, og brenner et par gode sjanser med hodet. Ingen stor kamp av kapteinen.

Marcelo Vieira (5): Virker til å ha funnet tilbake til deler av sitt gamle jeg, og starter igjen for Los Blancos. Gjør seg ikke bort, men har heller ikke veldig mange gode offensive bidrag. Har relativt god kontroll defensivt, og er som vanlig trygg med ballen i beina. Blir byttet ut etter en time med noe som angivelig er en skade.

Luka Modric (4): Ingen god kamp av midtbanespilleren som sliter med å kontrollere midten sammen med sine makkere. Klarer ikke få mye ut av bidragene offensivt, delvis grunnet bevegelsene offensivt, men også grunnet mangelen på kreativitet. Har et returløp som virkelig er viktig da han hindrer baklengs, og et godt skudd, men utenom dette er det lite å skryte av.

Carlos Casemiro (4): Etter å ha spilt en av sine aller beste kamper mot Barcelona, så var han litt ute av det igjen i kveld. Sliter med å involvere seg, og blir løpende mye mellom. Har et par gode taklinger, og jobber hardt, men det ender i en kamp under par for den defensive midtbanespilleren.

Toni Kroos (3): Den svakeste av de i midtbaneleddet søndag kveld, hvor han sliter med å få til noe som helst. Pasningene sitter ikke like godt, og bidragene er svært få. Han en horribel feilpasning som leder til en stor sjanse for Fekir, men Courtois redder han. Blir byttet ut tjue minutter før full tid.

Lucas Vázquez (3): Etter å ha scoret et par mål i månedsskiftet januar/februar så er han tilbake til sitt gamle jeg. Forsøker mye, og jobber hardt, men det leder til særdeles lite. Har et par gode innlegg, men utenom dette så tilfører han absolutt ingenting. Svak opptreden.

Karim Benzema (2): Franskmannen er helt ute av det, og skaper absolutt ingenting. Det var over en måned siden angriperen scoret mål sist, og denne gang kom det fra et straffespark. Muligens vil dette få han i gang. Faller alt for ofte dypt i banen, hvor han forsøker å involvere seg i spillet, og glemmer tidvis at han er spiss. Må bli langt mer aggressiv foran mål igjen.

Vinícius Júnior (5 BB): Den eneste av de i angrepet som har noe å bidra med. Skaper noen gode kombinasjoner, og har et par gode avslutninger, men dessverre ender ingen i mål. Er den absolutt mest aggressive fremover i banen, og skal ha for at han virkelig forsøker, men får alt for lite hjelp.

Ferland Mendy (5): Helt ok innhopp. Jobber knallhardt, og er trygg med ballen i beina stort sett hele tiden. Kommer til en avslutning som Robles akkurat får en finger på, og fort kunne endt i scoring.

Mariano Díaz (5): Kommer til et par sjanser, jobber knallhardt og viser at han virkelig vil, men kommer ikke på scoringslisten i dag. Virker til å ha hoppet inn foran Jovic i køen nå, og vil få flere muligheter i tiden fremover.

Federico Valverde (N/A): Spiller for kort tid til å få noen vurdering. Burde muligens startet oppgjøret for å stabilisere midtbanen bedre.

Hva er dine tanker etter kampen mot Real Betis?