Nyheter

Er sesongen over?

santiago bernabeu

Coronaviruset har satt en stopper for omtrent alt av idrett i Europa, samt resten av verden. Både EM og OL til sommeren kan være i fare, i tillegg til at all fotball i Europa er satt på vent. Hvor lenge dette vil vare er usikkert, men til og begynne med skal både La Liga og Premier League utsettes i to uker. Kan dette være slutten på sesongen?

Coronaviruset har sakte men sikkert spredt seg over hele kloden og dette påvirker oss alle. Denne uken har Norge blitt «skrudd av», mens i Italia er det nærmest full krise. Dette vil ha store samfunnsmessige og økonomiske ringvirkninger på kort sikt, men hvordan vil det påvirke fotballen? Sesongen var i ferd med å nærme seg slutten og ting begynte å spisse seg. Real Madrid skulle egentlig møte City til uken og kjempe om ligagullet. La Liga skal utsettes i to uker, men det er kun hvis situasjonen ikke forverrer seg. Liverpool sitt første Premier Leauge gull kan være i fare og den norske Eliteserien vil utsettes. Hvordan logistikken rundt dette skal løses gir de fleste hodepine. Coronaviruset setter alt på vent.

For Real Madrid skjedde situasjonen slik. En spiller på Real Madrid sitt basketlag har testet positivt for COVID-19 og basketlaget bruker samme treningsfasiliteter som fotballlaget. Som følge av dette ble alle satt i karantene inntil videre.  Det har foreløpig ikke blitt meldt om flere smittetilfeller i klubben, men det kan ikke avvises før etter noen uker. La Liga gikk denne uken ut å utsatte de to neste serierundene,  men det kan bli lenger. Spania er også rammet ganske hardt av viruset. Det meldes om over 6000 smittede og 140 dødsfall. I Kina har smittetilfellene redusert i den siste tiden, som betyr at viruset kan overvinnes. Det samme vil vi kanskje se i Italia og Norge iløpet av 2-3 måneder. Utsettes alt i 2-3 måneder, er fotballsesongen så godt som over.

I England er det kommet flere forslag på hvordan sesongen kan spilles ferdig,  dersom forbedringene ikke kommer innen 2 uker. De andre ligaene vurderer nok samme tiltak. Det første forslaget er å «slette» inneværende sesong og ta fjorårets sesong i betraktning. Madrid mister da muligheten til å ta seriegullet, men er sikret Champions League plass. Det andre alternativet er å avslutte sesongen slik den står nå. Dette vil igjen ha liten effekt på Madrid, bortsett fra enda et seriegull til Barcelona, men verre for lagene på nedryksplass. De mister muligheten til å ta seg opp og dette vil garantert bli kontroversielt. I Italia har et forslag om playoffs dukket opp her. Her vil det opprettes en form for cup, der alt vil spilles på nytt. Lagene som går videre, over en 2-runders kamp, og møte en annen vinner. Dermed får du avgjort både vinneren og hvem som rykker ned. Det blir interessant å følge utviklingen her videre!

Legg inn en kommentar