David Enerstad Hansens spesialer

På tide å gi ungguttene en sjanse?

Onsdag kveld spiller Los Blancos sesongens første Copa del Rey-kamp, mot CD Alcoyano. Forhåpentligvis benytter Zidane denne muligheten til å gi tillit til spillere som har slitt med spilletid under årets sesong.

Sesongen 2020/21 har foreløpig bært et svært lite preg av rotasjon i startelleveren til Zinedine Zidane. Franskmannen har så og si funnet en fast lagoppstilling med spillere han foretrekker. Denne staheten har ofte gått utover unge og fremadstormende spillere. Flere av verdens største talenter innenfor fotballen har blitt nedprioritert, for å gi plass til store navn som Luka Modrić, Toni Kroos og Eden Hazard. Onsdag spiller Zidanes disipler årets første Copa del Rey-kamp, og motstanden hører til tredje (!) nivå i spansk fotball.

Odriozola, Ødegaard, Militão, Valverde, Vinicius, Rodrygo, samt noen litt mer aldrende spillere som Marcelo, Isco og Nacho, har alle slitt med spilletid i årets sesong. I tillegg til disse navnene, har vi sett svært få navn fra Real Madrid Castilla dukke opp under årets kamper i LaLiga og Champions League. Dette skyldes åpenbart Zidanes filosofi om å gjøre så få endringer på laget som mulig fra kamp til kamp – med mindre det virkelig trengs. Real Madrids neste kamp er derimot mot relativt svakere motstand enn vanlig, og det bør derfor være mulig å ta større sjanser med laguttaket.

Det er jo ikke slik at Zinedine Zidane vil ta noen enorm risiko ved å eksempelvis bruke Federico Valverde eller Martin Ødegaard mot CD Alcoyano onsdag kveld. I tillegg til disse to talentfulle midtbanespillerne, ville det vært gledelig å se utfryste Odriozola og Miltão i startelleveren. Med et lite snev av tillit fra Zidane, vil slike spillere skaffe seg mer selvtillit som kan bygges videre på. Dette er noe som vil åpne opp for flere formsterke alternativer på back- og stopperplass. Forhåpentligvis, ser vi derfor spillere som har vært utsatt for Zidanes filosofi, på banen i onsdagens cup-oppgjør.

(Saken fortsetter under bildet)

Federico Valverde
LITE SPILLETID: Federico Valverde herjet under fjorårets sesong, men har etter det slitt med skadeproblemer og spilletid.

Reservekeeper Andriy Lunin som nettop er tilbake fra et låneopphold i Real Oviedo, blir muligens også å se på banen onsdag kveld. Den unge ukraineren som enda ikke har debutert for Real Madrid, vil isåfall spille sin første Real Madrid-kamp 943 (!) dager etter han skrev under for klubben.

Enda en unggutt som har trent med Los Blancos de siste dagene, er Antonio Blanco. Den dype midtbanespilleren, født i 2000, ryktes å være i tankene til Zidane angående onsdagens cup-oppgjør.

Les mer om Antonio Blanco her: https://realmadridnorge.no/antonio-blanco-en-for-fremtiden/

Hvem håper du å se i onsdagens start-ellever?

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.