Retroartikler

Anerkjent journalist: – Özil begraver sitt talent

Den høyt respekterte spanske journalisten José Luis Sánchez har uttalt seg om Mesut Özils overgang til Arsenal.

Fantastiske Özil! For en fotballspiller! Hvilken venstrefot!

Hvilken skuffelse!!! Mesut Özil har bestemt seg for å begrave sitt talent. Det finnes ikke noen logiske argumenter for å forlate Real Madrid til fordel for Arsenal.

Özil er bare 24 år, har et enormt talent og fortjener å spille på det absolutte toppnivået i Europa… Men tyskeren befinner seg ikke lenger i det europeiske toppsjiktet. Og ikke av en god grunn. Og ikke fordi faren hans rotet seg inn i ting han burde holdt seg utenfor.

Özil manglet perspektiv. Han er ung, og før eller siden ville Real Madrid gått med på hans krav om lønnsøkning, men på Santiago Bernabéu aksepterte man tyskerens avgjørelse. Nå blir Özil en rikere mann, men ikke mye rikere, og sportslig sett stiller han seg selv i en mye dårligere posisjon.

Når vi når februar måned, vil han innse at han blir nødt til å følge Champions League fra TV-skjermen. Allerede i desember vil tittel-kandidatene i Premier League ligge 10 poeng over Arsène Wengers menn på tabellen. Selvsagt vil Özil lykkes på Emirates! Han er en veldig god spiller, men enhver sammenligning med hans nye lagkamerater blir latterlig. Han er på et helt annet nivå.

El Besugo, som han ble kalt på Valdebebas, kommer til å være lederen av «vi vil, men vi klarer det ikke»-laget. Joachim Löw og det tyske landslaget kan riktignok glede seg over denne overgangen. Takket være mangelen på spill i de store turneringene for Arsenal, vil playmakeren være mer uthvilt når verdensmesterskapet i Brasil sparkes i gang neste år.

Det er skuffende å vite at Mesut Özil stakk av med en gang han fikk konkurranse. Han takket nei til muligheten til å bli virkelig stor i Real Madrid. Han ville ikke engang ta opp kampen om plassen mot en ung spiller som Isco. Han har byttet ut muligheten til å slå pasninger til Cristiano, Bale eller Benzema med å slå pasninger til Giroud, Rosický eller Walcott. Unnskyld meg, men det er ikke det samme.

Jeg ser for meg at dette blir en mellomstasjon for ham. Han kan ikke avslutte karrieren sin i Arsenal. Talentet hans fortjener bedre. På Santiago Bernabéu vil vi ikke lengre få nyte hans utsøkte pasninger, uforutsigbarhet eller elegansen som minnet oss om Zinedine Zidane. Og det er takket være Mesut Özils valg at vi ikke får muligheten til dette. Han har valgt å begrave talentet sitt i et dårligere lag.

Özil ville bort, og Özil har dratt.

– José Luis Sánchez

Legg inn en kommentar