Real Madrid er verdens største klubb, og det er naturlig at det skrives mye om en klubb som både har pengene og den historiske tyngden til å hente omtrent hvilken som helst spiller i verden. Fotballrykter er dessuten noe som interesserer leserne, og mediene har selvsagt stor interesse av å følge opp dette engasjementet, både i og utenfor «Silly Season».
Dessverre er det ikke lenger slik at man kan stole på alt man leser av fotballrykter i mediene. Faktisk er troverdigheten så dårlig at vi ikke kan anbefale noen å lytte til et spesifikt mediehus. Skal man være helt sikker på at det ligger noe i ryktene, må man også sjekke hvilken journalist som står bak saken.
Journalister som er til å stole på:
- Fabrizio Romano (Sky Sports Italia). Trolig den beste på internasjonale overganger.
- José Luis Sánchez (La Sexta) er av mange regnet som den aller mest troverdige Real Madrid-journalisten og har tidligere vært ansatt i klubben.
- Josep Pedrerol (La Sexta) har lenge hatt et frynsete rykte og presenterer nyheter på en tabloid måte, men blir visstnok servert info av Florentino Pérez når sistnevnte selv ønsker å formidle en historie. Pedrerol begynte plutselig å treffe oftere rundt 2018, så det er grunn til å tro at noe skjedde rundt dette tidspunktet.
- Arancha Rodríguez (COPE) er ikke like kjent som José Luis Sánchez, men er på det samme troverdighetsnivået, om ikke enda høyere. Arancha skriver ikke om overgangsnytt med mindre noe virkelig er på gang.
- José Félix Díaz (MARCA) er MARCAs «hovedmann» når det kommer til overgangsnytt. Når en stor overgang er på vei, er José Félix Díaz nesten uten unntak den som får ansvaret for å formidle historien.
- Carlos Carpio (MARCA) er nestredaktør i MARCA, så når noe kommer fra ham, skjer det som regel med en viss tyngde. En typisk sak fra Carpio kan være en oversikt over hvilke spillere Real Madrid har øverst på ønskelisten.
- Dersom et rykte publiseres av MARCA uten at hverken José Félix Díaz eller Carlos Carpio er artikkelforfattere, kan du være bombesikker på at saken kun publiseres for å skape oppmerksomhet.
- Sergio Valentín (Libertad Digital) er sjelden den som er aller først ute, men han er heller ikke en som kaster ut overgangsrykter på måfå. Han virker å ha gode intensjoner og er absolutt en som er verdt å lytte til. Valentín har dessuten lagt seg flat ved et par anledninger der han har tatt feil, noe som bidrar til å gi ham økt troverdighet.
- Sergio Santos (AS) har god kontroll når det kommer til unge spanske spillere, gjerne de som har spilt eller spiller for aldersbestemte landslag for Spania.
- Miguel Ángel Diaz (COPE). Sjelden den som er først ute med Real Madrid-nytt, men er likevel en som man kan stole på når han først publiserer noe.
- Tomás González-Martín (ABC).
Disse journalistene er heller ikke feilfrie, men hvis flere av disse melder om det samme, kan du være rimelig sikker på at noe er i ferd med å skje. Dette betyr ikke nødvendigvis at overgangen kommer til å gå gjennom, og det er viktig å huske på at ryktene og interessen kan ha vært reell selv om overgangen strander. Spilleren kan også ende opp med å velge en annen klubb, eller rett og slett å forlenge med sin nåværende arbeidsgiver. Uansett er det verdt å notere seg navnene ovenfor. På denne måten unngår man å bli skuffet etter å ha bygget seg opp unødvendige forventninger over mange uker eller kanskje til og med måneder.
(Artikkelen fortsetter under bildet)
Hvem kan du IKKE stole på?
Når det gjelder medier du absolutt ikke bør stole på, er medier som Sport og Mundo Deportivo øverst på listen. Disse er nemlig Barcelona-baserte medier. De siste årene har dessverre AS også vist seg å bomme svært ofte, til tross for å være store i Madrid. Medier som Diario Gol, El Español og Ok Diario er det bare å glemme.
De fleste nordmenn snakker ikke spansk, og derfor blir det naturlig å benytte seg av norske eller engelske medier. Disse kan selvsagt treffe i blant, men det vil i så fall kun være hvis de gjengir noe som allerede har blitt skrevet om i Spania. Unntaket er hvis en spiller fra Eliteserien eller Premier League linkes til Real Madrid. I disse tilfellene kan norske og spanske medier være først ute (og treffe) med Real Madrid-nytt, men ikke ellers. For Bundesliga-nytt er det selvsagt verdt å lytte til tyske medier, det samme for italienske medier og Serie A-nytt og så videre.
48 spillere på under tre uker
De som fulgte @Ice_Landic på Twitter på våren i 2019, fikk en god påminnelse på hvor mye rart som skrives om Real Madrid. Ice_Landic skrev ned alle spillerne som ble linket til klubben av ulike medier, og på knappe tre uker bestod listen av hele 48(!) spillere:
- Mbappé (AS)
- Neymar (AS)
- Salah (El Mundo)
- Griezmann (El Mundo)
- Kane (El Mundo)
- Marquinhos (Mundo Deportivo)
- Eriksen (AS)
- Hazard (AS)
- Militão (AS)
- Icardi (Sport)
- Tagliafico (Sport)
- Luka Jovic (Sport)
- Zaniolo (Sport)
- Lo Celso (Marca)
- Lukaku (Diario Gol)
- De Ligt (Diario Gol)
- Telles (Diario Gol)
- Alaba (Diario Gol)
- Lewandowski (ABC)
- Pogba (ABC)
- Kanté (El Español)
- Sadio Mane (AS)
- Lucas Hernandez (Diario GOL)
- Rakitic (Cadena SER)
- Milinkovic-Savic (Sport)
- Rabiot (Mega)
- Nabil Fekir (El Español)
- Julian Brandt (AS)
- Raheem Sterling (AS)
- De Gea (Ok Diario)
- Skriniar (Marca)
- Koulibaly (Marca)
- Marcos Alonso (Marca)
- Gaya (Marca)
- Grimaldo (Marca)
- Alex Sandro (Marca)
- Thiago (Marca)
- Pjanic (Marca)
- Havertz (Marca)
- Sarabia (Marca)
- Suso (Marca)
- Aubameyang (Marca)
- Van Dijk (El Español)
- Hermoso (El Español)
- Ozan Kabak (El Español)
- Felipe Anderson (AS)
- Reinier Jesus (Sport)
- Joao Felix (AS)