Allianz Arena, München
Euro 2021, Gruppe F (andre kamp)

Lørdag 19. juni, kl. 18:00

Involverte spillere: Kroos

Tyskland åpnet friskt og presset Portugal langt ned på egen banehalvdel. Og allerede etter fem minutter får de tilsynelatende uttelling for sitt energiske spill hvor Gosens kommer på bakerste stolpe og setter inn 1-0 etter et innlegg. Dessverre for Tyskland blir de avblåst for offside.

Etter 15 minutter kommer Portugal på en flott kontring. Ronaldo klarerer et hjørnespark, setter på turboen og legger igjen 90 meter i 30 km/t for å være på plass når Jota til slutt serverer Ronaldo som bare kan bredside inn 1-0. Ronaldo sitt tredje mål i EM. Tyskland fortsetter å trykke på etter dette målet, og skal med det snu kampen med to selvmål på kun fire minutter! Først skyter Gosens et innlegg som Rúben Dias setter i eget mål i en duell med Havertz. Så er det nok et hardt skudd, denne gang av Kimmich, som blir slått inn i feltet og Guerreiro setter den uheldig i eget mål. Tyskland overbeviste i første omgang med det beste de har vist på mange år. God underholdning og 1-2 til pause. To selvmål i samme kamp (og samme omgang) av samme lag er ny EM rekord. Til nå i EM har vi hele fem selvmål.

Tyskland starter andre omgang der de slapp i første. Og etter 6 minutter får de store rom på venstre side og nok engang slår de et hardt innlegg foran mål.  Havertz har posisjonert seg godt og setter den i mål fra en meter. Kampens spiller Gosens kommer opp alene på et innlegg i det 59. minutt og setter inn 1-4. Vingbacken hadde virkelig en god kamp.

Etter 66 minutter slår Moutinho et godt frispark inn i feltet som Ronaldo får slått tilbake inn i feltet hvor Jota enkelt kan piske inn 2-4. I det 78. minutt hamrer Sanches ballen i stanga, og Portugal er bare centimeter unna å gjøre 3-4.

I de siste minuttene av kampen trykket Portugal hardt på for å få en redusering, men de måtte se tiden renne ut uten å komme noe nærmere.

Tyskland gjennomførte en god kamp med aggressiv gjenvinning og aktive vingbacker. Kroos var ganske anonym, men gjorde seg absolutt ikke bort. Gruppen er virkelig åpen nå med Frankrike på topp med fire poeng,  foran Tyskland og Portugal med tre poeng hver seg, og Ungarn på siste plass med ett poeng.  Her er det bare å glede seg til tredje runde!