Offisielt

Offisielt: Joselu til Real Madrid

Real Madrid bekrefter at den spanske landslagsspissen Joselu returnerer til klubben han spilte for mellom 2009 og 2012.

Real Madrid mistet for noen uker siden sin kaptein og toppspiss da Karim Benzema forlot klubben. I tillegg forlot både Hazard, Asensio og Mariano Real Madrid etter forrige sesong. Derfor må klubben hente angrepsspillere, og nå er ny erstatter på plass. Real Madrid bekrefter at Joselu kommer på lån fra Espanyol, og at klubben har mulighet til å kjøpe ham neste sommer.

Joselu spilte for Real Madrid Castilla mellom 2009 og 2012, og han fikk til og med to innhopp på Real Madrids førstelaget. Til sammen fikk han 18 minutter for førstelaget, og på de få minuttene scoret han faktisk to mål. Etter noen mislykkede utenlandsopphold i klubber som Hoffenheim, Stoke og Newcastle gikk turen tilbake til Spania og Alavés.

I Alavés rundet Joselu minst 10 LaLiga-scoringer i tre år før Espanyol hentet han til Katalonia. Forrige sesong endte han opp med 16 LaLiga-scoringer, til tross for at laget hans rykket ned. Real Madrid har altså hentet en spiller som vet hvordan man scorer jevnlig i LaLiga, som knapt er skadet, og som har levert stabilt over flere sesonger.

Joselu er en typisk gammeldags spiss som stort sett holder seg innenfor motstanderens sekstenmeter. Han er over 190 cm høy, og han er dermed en «target man» i boks som lagkamerater kan sikte på med velplasserte innlegg. Men han er også en av de beste avslutterne i spansk fotball. Joselu skyter omtrent like godt med venstre som med høyre, og han er svært ofte på rett sted til rett tid. Det er noe vi Real Madrid-supportere er godt vant til å se, ettersom han nærmest har gjort det til vane å score mot sin gamle klubb.

Når man ser på avtalen mellom de to klubbene er det veldig forståelig at dette var en overgang Real Madrid måtte få til. Klubben betaler 500 000 euro til Espanyol for å låne 33-åringen i en sesong, med mulighet for å gjøre overgangen permanent neste sommer for en sum på magre 1,5 millioner euro. Joselu har også selv tatt et lønnskutt for å komme til Real Madrid. Dette er rett og slett lommerusk for en spiller som scoret 16 LaLiga-mål forrige sesong, og en overgang som innebærer null risiko for Real Madrid.

Velkommen tilbake, Joselu!

Legg inn en kommentar