Kristian Schoutes spesialer

Jude Bellingham: en ekte Galáctico-signering

I dag ble Jude Bellingham endelig presentert som Real Madrid-spiller.

I går presenterte Real Madrid sin nye superstjerne på midtbanen. Jude Bellingham var en av de mest ettertraktede spillerne på markedet, og omtrent alle storklubber i Europa lå langflate etter den engelske midtbanespillere. Real Madrid kjempet unna motstand fra lag som Manchester City, Liverpool og Manchester United for å sikre seg spilleren mange anser som verdens største midtbanetalent.

En ting er i hvert fall helt sikkert: Bellingham er en ekte Galáctico-signering!

Jude Bellingham har blitt Real Madrids nest dyreste spillerkjøp gjennom tidene. Kun Eden Hazard-overgangen utgjorde en større overgangssum. Bellingham ble også den fjerde dyreste U21-spillerne noen gang. Likevel føles det som at rundt 100 millioner euro pluss bonuser er et skikkelig kupp for det som har vært dette sommervinduets mest ettertraktede spiller. I løpet av våren var det nemlig snakk om summer helt oppimot 150 millioner euro, men den endelige overgangen ble altså langt mindre omfattende enn det. Men at det er mye penger, det er det hvert fall ingen tvil om.

Jude Bellingham har valgt å ta over draktnummer 5 i Real Madrid, og valget skal være inspirert av hans største idol Zinédine Zidane. Den engelske 19-åringen går altså i fotsporene til en av de beste midtbanespillerne gjennom tidene og en av de største i Real Madrids historie. Dette sier litt om ambisjonene til Bellingham – han ønsker å bli verdens beste midtbanespiller og leve opp til sitt store idol Zidane.

Og alt tyder på at Bellingham har potensiale til å bli en av verdens aller beste spillere. Allerede som 19-åring har han blitt en de beste midtbanespillerne i verden, og han ble til og med kårets til årets spiller i Bundesliga for forrige sesong.

Han har vært kaptein for Dortmund i en alder av 19 år og maktet å spille seg til en fast plass i det engelske landslaget. Det finnes heller ikke grenser for mange rekorder han har slått som starter på følgende måte: «den yngste spilleren noen gang….». Real Madrid har altså hentet et av de største midtbanetalentene i verden, og en spiller som i praksis allerede er en av de beste midtbanespillerne i verden i en alder av kun 19 år.

Signeringen er helt klart også en prestisjesignering for Real Madrid. Bellingham kunne velge mellom alle lag i verden, og det er mange som hadde vært villige til å gi ham lønningsposer som sikkert kunne blitt det dobbelte av hva han nå får i Real Madrid. Det er særlig Liverpool og Manchester City som har blitt nevnt som Real Madrids fremste konkurrenter om Bellinghams signatur. Dette er to klubber lever godt av de enorme pengesummene som sirkulerer i Premier League, og City er også eid av en av de rikeste statene i verden. De blå fra Manchester fullførte nettopp «the treble», så det hadde vært forståelig om Bellingham ville slutte seg til et allerede overlegent vinnerlag.

Men, slik Bellingham sa det selv da han presentert i går, er det ting som er viktigere for ham:

«Det enkleste for meg hadde vært å dra til England, men når man får muligheten til å spille for Real Madrid må man ta den. Det er her jeg vil være»

Nøkkelen til at Jude Bellingham signerte for Real Madrid var altså hans ønske om å spille der. Hans ønske om å lage historie i verdens største fotballklubb. Dette er akkurat det samme som skjedde da Tchouaméni ble hentet forrige sommer, for også han hadde enormt lukrative tilbud fra klubber som Liverpool og PSG. Men også den franske midtbanespilleren valgte Real Madrid over mer penger i andre klubber. Det er rett og slett en maktdemonstrasjon å kunne signere spillere selv om man tilbyr dem halvparten av hva andre klubber tilbyr.

At Bellingham valgte Real Madrid over andre klubber som tilbydde langt større økonomiske forhold sier også mye om han som person. Han er en ung som spiller som først og fremst bryr seg om å bli en så god fotballspiller som mulig. I et intervju for en stund siden fortalte han at det neste klubbvalget hans kun handlet om hvor han hadde lyst å spille, ikke hvem som kunne betale ham mest. Under presentasjonen i går sa han også at så frem til å lære av Kroos og Modric, og at han kommer til å være som en «svamp» rundt dem. Dette er en spiller som først og fremst har lyst til å bli bedre som fotballspiller og vinne trofeer.

Real Madrid har hentet en av verdens beste midtbanespillere og et av de største talentene i fotballen. Og det gjorde de ved å kjempe unna storklubber som sitter inne med langt mer penger. Det er altså ingen tvil om at Jude Bellingham er en enorm prestisjesignering for klubben, og må anses å være en ekte Galáctico-signering.

Velkommen til Real Madrid, Jude Bellingham. Velkommen til verdens største klubb!

Legg inn en kommentar