Offisielt

Offisielt: James Rodríguez til Everton

Den 29 år gamle colombianske midtbanespilleren er bekreftet solgt melder klubben selv i en offisiell uttalelse. Klubben det er snakk om er ingen ringere enn den engelske storklubben Everton hvor tidligere Real Madrid-trener Carlo Ancelotti sitter ved roret.

James Rodríguez er et verdenskjent navn blant fotballsupportere og det er vanskelig å glemme hans enorme prestasjon i 2014-verdensmesterskapet for Colombia. Han satte ballen 6-ganger i løpet av mesterskapet og stakk av med det peneste målet i hele turneringen i tillegg. Mange var ivrige etter å få signaturen hans på et stykke papir etter den fabelaktige opptredenen og den daværende 23 år gamle midtbanespilleren kunne nærmest velge å vrake mellom klubber han kunne spille for. James valgte de hvitkledde fra Madrid og for hele 75 millioner euro kunne drakt-forhandlerene med god samvittighet trykke tusenvis av drakter med colombianerens navn på baksiden.

James Rodríguez
PRESENTASJON: James Rodríguez sammen med Florentino Pérez på hans offisielle presentasjon som Real Madrid-spiller i juli 2014.

James Rodríguez fikk totalt 125 kamper i Real Madrid drakten og var sist på ballen før den traff nettet 37 ganger, han kan også se tilbake på 42 målgivende pasninger. Selv om Real Madrid karrieren ikke gikk helt som planlagt for colombianeren, har han allikevel vokst som en fotballspiller og ikke minst bidratt til flere viktige målpoeng for Real Madrid. 

Gjenforening

Carlo Ancelotti var mannen som satt i sjefsstolen da James Rodriguez ble hentet til Real Madrid, også når colombianeren ble lånt ut til Bayern München var den italienske treneren i manager-rollen. Nå vil de gjenforenes i nok en annen klubb for tredje gang. Det er ingen tvil om at den høyt meriterte treneren ser kvaliteter i James og kanskje vil de igjen løfte et trofé sammen.

Carlo Ancelotti & Florentino Pérez
TIDLIGERE REAL MADRID TRENER: Her avbildet sammen med klubbpresident Florentino Peréz.

Takkes av klubben

I den offisielle pressemeldingen fra klubben skriver de følgende: 

Real Madrid C. F. og Everton FC har kommet til enighet om en overgang for spilleren James Rodríguez

Klubben ønsker å uttrykke sin takknemlighet for alle årene han har vært en del av denne klubben, og vi ønsker han lykke til i dette nye kapittelet.

Legg inn en kommentar