Retroartikler

Nok er nok, Ángel!

Ángel di María provoserte flere i lørdagens El Derbi. Petter Aasgaard kommenterer.

Så skjedde det igjen. Angel di María falt, rullet og var nærmest død flere ganger. Diskusjonen rundt Di Marías sine skuespillerkunster har vært oppe før, og gang på gang blir han heftig kritisert både av madridistas og andre fans.

Blant de verste tilfelle finner vi hjemmekampen mot Sevilla i fjor(Situasjonen kan ses etter 6 minutter her),
og bortekampen mot Levante i år. Mot Sevilla ble han ironisk nok matchvinner med kampens eneste mål. Mot Levante startet han bråket som førte til Khedira sin utvisning, men det var Khedira, og ikke Di María som fikk offentlig kjeft etter kampen. Situasjonen kan ses her

For Di María holder det ikke å bare legge seg rolig ned i en duell og få det frisparket han fortjener før han reiser seg opp og spiller videre. I hver eneste duell ruller han rundt som han skulle fått en alvorlig skade. Men får man en alvorlig skade, ligger man som regel helt i ro. Di María er en av de verste synderne på dette området, noe dommerne bør slå hardere ned på.

Sevilla-kampen var første gang jeg la merke til overspillingen til Di María. Om jeg var uoppmerksom før denne situasjonen, eller rett og slett ignorerte usportslighetene til Di María er jeg ikke sikker på, men etter denne kampen har jeg følt at Di María har overspilt i så å si hver eneste kamp. Dette samtidig som han har briljert som en av Real Madrid sine beste, og ikke minst viktigste spillere.

I en kort periode før Di María ble skadet mot Osasuna, ja, her ble han faktisk skadet, fikk han mye ros. Han hadde skjerpet seg og overspillingen var borte. Dette var ikke tilfelle, og i helgen mot Atlético smalt det igjen. Di María ble felt, og fikk også frispark. Så dyttet
Di María Atlético-spilleren, før han selv falt om. Latterlig oppførsel fra Di María, og jeg merket nok engang at jeg ble kvalm.

Det er ekstremt frustrerende å se en så god spiller som Di María holde på som han gjør. For ikke bare ødelegger han for seg selv med å overspille, han svekker også laget. Både på banen, som i situasjonen mot Levante der Khedira ble utvist, og ved å ødelegge omdømmet til klubben. I ”krigen” mot Barcelona er det katalanerne som har fått filmestemplet på seg. Og de har selvsagt sine sorte får i Dani Alves og Sergio Busquets, men hva har det å si når vi selv har Di María . Man kan argumentere at Barça har flere som overspiller, men for meg har det ingen ting å si når klubben aksepterer at Di María holder på slik som han gjør.

Hvor er kritikken av Di María fra Mourinho? Er det greit for han at Di María overspiller og bevist prøver å påføre andre spillere kort? Men det er ikke greit når Barcelona-spillere (eller andre spillere) gjør det samme? Jeg skjønner godt at Mourinho ikke tar dette offentlig, da det bare vil svekke gruppa. Men siden Di María ikke har forandret seg har jeg ingen tro på at Mourinho har pratet med han.

Og hva med de andre spillerne, synes de at det Di María holder på med er greit? Hvordan kan de klage på Barcelona-spillerne, når de selv har en lagkamerat som er like, om ikke verre. Hvor er Casillas og Ramos, klubbens kapteiner? Istedenfor å måtte beklage i etterkant til Barcelona-spillerne, hvorfor ikke sette en stopper for det før det skjer?

Jeg skjønner det virkelig ikke. Jeg prøver, men klarer det virkelig ikke. Jeg er mulig bare en fan av laget, men jeg blir flau over å se Di María overspille. Jeg takler ikke at han skal vanære Madrid-drakten slik som han gjør. Like ille er det at ingen i klubben gjør noe med det.

Cristiano Ronaldo var av samme type i starten av Manchester United-karrieren. Mange vil nok si at han fortsatt har sine usportslige sider, men Cristiano har skjerpet seg enormt siden hans første kamp for United. Vi ser sjeldent Cristiano sparke etter motstandere, og overspillingen er (nesten) helt borte.

Det virker ikke som noen i klubben bryr seg om det dårlige omdømmet Di María er i ferd med å gi Real Madrid, og man bryr seg heller om å vinne. Dessverre for Real Madrid tror jeg dette vil gå feil vei, og overspillingen vil føre til nederlag.

For første gang på lang tid er Real Madrid favoritter før El Clásico. Spiller Madrid som de har gjort før denne sesongen føler jeg meg sikker på at man slår Barcelona. Men en kamp kan snu veldig fort, og et rødt kort er alt som skal til før Barcelona vil få overtaket i kampen. Med tanke på hvordan de foregående kampene mellom lagene har vært, så er det naturlig at også denne kampen vil ha et høyt spenningsnivå. Hvis Di María overspiller sånn som han har gjort før, så vil det røde kortet komme. Motstanderen blir provosert og kampen kommer ut av kontroll, og det folk vil prate om i etterkant er usportslighetene.

El Clásico skal inneholde det meste. Det skal være en kamp der det er temperatur og harde taklinger, men det konstante overspillingen har jeg fått nok av. Det er verdens to beste lag som møtes, og med verdens beste spillere. Da skal det ikke være nødvendig å oppføre seg som Di María gjør.

Jeg ønsker å se den lekne Di María , spilleren som slår målgivende rabonaer og utsidepasninger som ingen andre kan. Jeg vil se spilleren som kan drible hele motstanderens lag. Jeg vil se spilleren som jobber knallhardt for laget i 90 minutter. Jeg vil se fotballspilleren Di María. Ikke idioten som ligger på gresset for å få en motspiller utvist.

Jeg håper virkelig at Di María skjerper seg, for potensialet er enormt. Men akkurat nå ser jeg ikke noe lys i tunnelen. Klubben virker likegyldig til overspillingen og han får lov til å holde på akkurat slik han selv vil. Det er viktig å vinne, men ikke for enhver pris. Og det håper jeg Mourinho og Perez også mener.

Adebayor måtte klippe håret for å spille for klubben fordi rastaflettene ikke var passende for en klubb som Real Madrid. Samtidig får Ángel di María overspille og simulere skader i hver eneste kamp.

Jeg skjønner det virkelig ikke. Og det provoserer meg noe voldsomt.

Skrevet av Petter Aasgaard! 

Legg inn en kommentar