Retroartikler

Neymar? Ja, takk!

Brasilianeren har bevist at han er en svært dyktig spiller og et stort talent, men er han verdt mer enn 350 millioner kroner? 

Verden har for alvor fått opp øynene for det brasilianske vidunderbarnet i løpet av dette transfervinduet. Allmenninteressen har ikke bare kommet som følge av gode sportslige prestasjoner, men også (om ikke mest) som følge av en kolossal mediestorm og en overveldende rykteflom rundt 19-åringen. Det fins både gode og dårlige følger av mediestormen; En god ting, for Real Madrid, er at kun de aller største klubbene ender opp med å kjempe om spilleren, noe som gjør at klubbalternativene for spilleren blir færre. En dårlig ting er at hans nåværende klubb, Santos, kan presse prisen til himmels, noe de for alvor utfører i praksis.

Prislappen klubben har satt på Neymar er på ufattelige €45 mill. euro (ca. 350 mill. kr). For en noenlunde uprøvd angrepsspiller, med tanke på både alders- og ligaerfaring, virker nok prisen skremmende på de aller fleste klubber. Situasjonen ble neppe mye bedre for de interesserte klubbene da Santos-angriperen, så sent som for to dager siden, scoret et av de vakreste målene undertegnede noen sinne har sett.
Siden jeg så målet på YouTube for første gang har jeg prøvd å forstå akkurat hva som gjør målet så magisk. Jeg innså svaret først i dag, da jeg prøvde å forklare det for en kollega av meg som ikke hadde sett det: Jeg klarte ikke å forklare ham selve målet – det er et mål som bare MÅ sees. Alt skjer så raskt, fintene er helt uforutsigbare og avslutningen er intet mindre enn iskald.

Nettopp det siste målet og de utallige filmene jeg har sett av unggutten gir meg hundre prosent tiltro til at Neymar ville vært det perfekte kjøp for Real Madrid – uansett pris. Han kan spille overalt i angrepet; til venstre, helt framme, til høyre eller hengende. Han har også en teknikk og ballkontroll jeg intet mindre kan enn å bedåre, men verken av de nevnte punktene er årsaken til at Real Madrid bør kjøpe Neymar allerede i sommer.

Etter min mening er det nemlig bare én ting som skilte kvaliteten til Barcelona fra Real Madrid forhenværende sesong – en ‘Lionel Messi’. Neymar er en Messi – en spiller som kan gjøre de mest eventyrlige ting med ballen i føttene, både for seg selv og for medspillerne, men alltid på bekostning av motstanderen, som sjelden klarer å stanse den uforutsigbare angrepsmaskinen.

Denne sesongen har vi, etter min mening, en mye sterkere tropp enn i fjor. Jeg mener også at vi totalt sett har en bedre stall en Barcelona. Det sa jeg forøvrig også før forhenværende sesong – en sesong der vi, til syvende og sist, kom til kort.

Faktum er nemlig at vi fortsatt mangler noe, vi mangler en ‘Messi’ – noe jeg håper vi snart får orden på…

Skrevet av Emil Bremnes. 

Legg inn en kommentar