Retroartikler

Real Madrids plan

Ved å trekke ut de viktigste kommentarene i intervjuet med Mourinho på RM-TV, de viktigste utspillene fra sentrale figurer i klubbens ledelse, og analysere rykter og spillerkjøp kan vi nå endelig sette de fleste – om ikke alle – brikkene på plass i puslespillet og se Real Madrids store plan. Josef kommenterer

Fotball i dag er ikke lenger en 11-mannsport. Før handlet det om hovedsaklig 11-14 spillere på hvert lag og dersom en spiller ikke startet en kamp ble han regnet som satt i kulden. Slik kan det ikke være lenger. Fotballen i dag er annen enn det den var før, og moderne fotball krever nå mange fler enn 11 mann. Den krever en bred og komplett stall – best bevist av Chelseas plutselige formsvikt forrige sesong i Premier League.

Mange, undertegnede inkludert, stusset over kjøpet av Coentrão, spesielt etter at det ble antydet av klubben at han skulle spille på venstrebacken og konkurrere med vår yndling, Marcelo. Videre kvittet vi oss med Garay og hentet inn unggutten Varane. Vi hentet inn unggutter som Callejon og Sahin, og en erfaren, allsidig arbeidshest i Altintop. Som illustrert i bildet, har vi minst to spillere i hver posisjon på banen, uansett hvilken formasjon vi velger å bruke.

We decided to improve on, and to balance out, the squad without losing track of having to come up with a team for the future.

Sitatet er tatt fra Mourinhos nylige intervju med Real Madrid TV, gjengitt på realmadrid.com(du kan lese intervjuet i sin helhet her) Balanse er nøkkelord her, forrige sesong var midtbanen overbefolket, og spissposisjonen underbemannet. Vi hadde riktignok mange, flotte spillere i stallen i fjor, men vi manglet balanse. Lass var utilfreds med benken, Garay var utilpass med lite spilletid, Canales mistet plassen sin og kapteinsbindet på landslaget, Pedro Leon var nærmest ubrukelig, vi hadde bare en reserve-back for begge posisjoner, og laget falt sammen de få kampene Alonso ikke spilte.

Hva er løsningen? Balansere ut stallen.

  • Sahin er hentet inn for å kunne steppe inn for Alonso ved behov, og med årene gradvis erstatte han.
  • Callejon er hentet for å få inn enda en fra akademiet og samtidig få dekning på kantene, gutten kan spille som spiss ved behov og bør ikke være for utålmodig for benken.
  • Altintop er en alt-mulig-mann som kan bekle de fleste posisjoner og bidrar med stor erfaring.
  • Coentrão bidrar med ekstra dekning i back-posisjonen, og kan dersom Mourinho ønsker det, bli en Marcelo v2 på høyrebacken. Vi har nå to stødige defensive backer i Arbeloa og Ramos, og to offensive wingbacker i Marcelo og Coentrão.
  • Varane har blitt hentet inn på nesten samme måte som Canales. Han stor-imponerte forrige sesong, er ung nok for Castilla, men er foretrukket på førstelaget. Eneste forskjellen så langt er at Varane utallige ganger har presisert hvor viktig utviklingen hans er, der Canales i fjor forklarte hvor hardt han skulle kjempe for en plass i startellevern.

Den nye planen til Real Madrid tilsier at vi må forvente at Benzema eller Higuaín ikke starter alle kamper, og vi må være fornøyde med det. Özil må spille mye, men det samme må Kaká. Coentrão ble ikke hentet inn for £30 mill for så å sitte på benken og det kan medføre at Marcelo må se på kampen fra sidelinjen noen ganger. Med et øye for seier i alle turneringer kan ikke alle spillere spille alle kamper, og det er da viktig at vi har toppklassespillere tilgjengelige i alle posisjoner. Balansen mellom kontinuitet og rotasjon kommer til å være nøkkelen neste sesong.

Dessverre for mange av oss Castilla-fans, virker det ikke som Mourinho har tenkt til å ta opp noen spillere fra Castilla til førstelaget. Stortalentet Sarabía har dratt til Getafe med tilbakekjøpsklausul, Mateos er lånt ut enda en sesong og det virker som Mourinho er ute etter en ny spiss, ikke etter å forfremme Morata.

I, like everyone else, believe we need another striker.

Real Madrid har allikevel en plan for ungtalentene på Castilla.

It isn’t easy because we’ve got two objectives right now. One is the evolution of the players and the other is to get Castilla promoted to the Second Division so that we can organise the team differently. That’s why we still give some players the chance to play in the First Division, such as Juan Carlos, Mateos, Juanfran, Sarabia… They are good enough to play in a better league and playing in the Second Division B wasn’t good for them. People are wrong to think we let these players get away from us. When Real Madrid loans out or sells these players with an option to repurchase them they remain Real Madrid footballers. We can get them back whenever we want. We want them to experience a different championship. On the other hand, we also think Castilla can get promoted and that’s why we’ve kept players of a superior level, like Casado, Joselu, Nacho, Alex, Morata and Carvajal. They will be the core of the team next year and we want to find two or three players who can help coach Toril come up with a Second Division team.

For at ungguttene skal klare å utvikle seg til det nivået som kreves av en førstelagsspiller, må de få erfaring i en tøffere divisjon enn Segunda B og det ideelle er alltid om de kan få førstelagsfotball i La Liga, bare i en annen klubb. På denne måten lærer og feiler de i en annen klubb, og returnerer som et ferdig produkt til førstelaget, dersom de når potensialet de viste i Castilla. Det er en fremgangsmåte som har blitt sterkt kritisert de siste årene, men som egentlig er genial. Grunnen til at den har fått så mye kritikk derimot er rett og slett fordi Real Madrid glemmer å hente tilbake spillerne, og talenter som Soldado, Negredo, Mata, Borja Valero og Parejo blir i de nye klubbene sine så lenge at de gir opp håpet om en Real Madrid-retur. Med en ny struktur i ledelsen og en sportsdirektør med et øye for fremtiden kan dette forandres.

Klubben har nå blitt omstrukturert og og omdannet til en klubb som jobber mot fremtiden. Problemet vårt de siste årene har vært mangel på langsiktige investeringer og mangel på tålmodighet. Trenerbytte hvert år, 5-6 spillerbytter hvert år osv, har vært hovedgrunnen til hvorfor vi falt så langt bak i Europa. Nå er vi på vei tilbake til toppen. Så langt har kjernen fra i fjor forblitt intakt, vi har bare forbedret på det vi hadde. Gjennomsnittsalderen i klubben ligger på utrolige 24,8 og klubben innehar noen av verdens mest spennende ungtalenter.

I liked the President’s vision for the club and its future. I think the way he thinks about the evolution of his Real Madrid is phenomenal.

Real Madrid har nå en klar plan og visjon for fremtiden, ikke bare for neste sesong, noe som har manglet de siste årene.Planen går ut på å ha en bærekraftig utvikling i årene fremover. Signere unge spillere og holde på nåværende talenter. Beholde en kjerne av spillere i årene fremover, med små gradvise forandringer. Hele tiden bygge på det man har, og ikke totalrenovere. Zidane må, som sportsdirektør, sørge for den beste mulige utviklingen for klubben og må planlegge flere år fremover. Han må aldri miste siktet over Castilla-spillerne som jakter etter erfaring i andre klubber, men fortsatt holde hovedfokuset på førstelaget. Mourinho må, som manager, sørge for den beste mulige utviklingen for laget og må planlegge for hele sesongen og dermed alle turneringer. Han må finne den viktige balansen mellom kontinuitet og rotasjon, og passe på at de unge spillerne utvikler seg og får spilletid, uten at laget taper noe på det kortsiktig. Det kommer til å bli utrolig spennende å se denne planen utfolde seg i sesongene som kommer.

PS: Til de av dere som var bekymret over ryktene om at Casillas skulle miste kapteinsbindet – fortvil ikke, det var bare tull.

That story about me or Real Madrid wanting someone else to be the captain was very stupid. I understand papers have to sell copies and that they need to lie and lie when there is no football going on, but that sort of lie can be very damaging. He will always be a captain when he starts a game.

Skrevet av Josef Adam Younes

Legg inn en kommentar