Mats Hermansens spesialer

(Kommentar): Når skal vi innrømme at Hazard er en flopp?

(Kommentar): Før møtet med Shakhtar Donetsk i morgen innrømmer Zidane at Hazard sin skade er verre enn først antatt. Er det realistisk at Hazard får vist seg fra sin beste side i Madrid?

Dette er en kommentar som gir utrykk for skribentens meninger. 

-Skaden er verre enn først antatt, men han er på banen og trener med oss i dag. Vi vil ha Hazard tilbake for godt.

Dette er ordene til Zidane, som vi har hørt så altfor mange ganger før. Det har jo egentlig vært sånn siden Hazard kom. «Hadde vi bare hatt Hazard» eller «dagen Hazard er tilbake» er jo samtalemnet for de fleste Los Blancos-fans både denne og forrige sesong. Zidane prøver også å virke håpefull under de ulike pressekonferansene. Men ingen ser ut til å diskutere det åpenbare. Er det egentlig mulig for Hazard å bli den spilleren for Madrid vi alle ønsker?

Eden Hazard er i dag 29 år, men nærmer seg raskt 30, da han fyller år tidlig i januar. Hazard ankom den spanske hovedstaden i fjor sommer og kostet klubben hele 1 milliard NOK, noe som kan øke til opp mot 1,4 milliarder inkludert bonuser og andre klausuler. Hazard var akkurat det Madrid trengte på det tidspunktet. Etter en tung sesong med 2 trenerbytter og få profiler å lene seg på, var Zidane tilbake mot slutten av sesongen. Han ble lovet mere kontroll, samt at Madrid skulle åpne lommeboken for å løfte klubben tilbake. Spillere som Ferland Mendy, Luca Jovic, Militao og ikke minst Hazard, som selveste prikken over i`en, skulle være nok. Forhåpningene var enorme, men realistiske. Hazard hadde nettopp vunnet Europa League med Chelsea og var omtrent i sin beste form. Han var nesten bedre sesong før, med et godt VM innimellom. Det var liten tvil blant både klubb og fans, Real Madrid hadde endelig dekt inn savnet etter den nye nummer 7. Hazard skulle være mannen. Tross et ligagull, var Hazard langt ifra nøkkelpersonen.

Hazard ble til i Chelsea og ble raskt en av de største stjernene. I tillegg til gode ballferdigheter, fint overblikk og målteft, var han sjeldent skadet. I sine 7 år i Chelsea gikk han glipp av bare 20 kamper grunnet skade. Siden overgangen til Madrid, har han gått glipp av hele 23 kamper. Ikke bare er det ankelen som forfølger han, som forøvrig ble operert, men den seneste skaden er en muskelskade. Så må man også ta for seg at han ankom overvektig til i fjor sommer, noe som han innrømte selv. Vekten ble fort borte, men like etter ble han skadet i løpet av pre-season, før han var ute igjen etter taklingen mot PSG. Skadene har bare ballet på seg og ser fortsatt ut til å ikke slippe tak i belgieren. Men skadene er jo ikke det eneste.

De gangene han har spilt har han vært en skygge av seg selv. I sine første kamper virket han nervøs for å gjøre det han pleide. Istedenfor å utfordre og skyte fra alle mulig vinkler, endte han opp med å gi ballen bort eller dribble seg bort fra dørlinja. Bortsett fra ett fåtall scoringer og målgivende, spilte ikke Hazard med selvtillit. Det kan jo være at han ikke var komfortabel nok blant resten av gjengen eller trengte litt tid på å omstille seg, noe man kan forvente, men hvor tid skal det ta? Ronaldo trengte ikke noe ekstra tid når han ankom Madrid. Bale viste seg i sin beste form når han først satt føttene på spansk jord. Disse var jo ikke skadet, men spilte med den samme selvtilliten som de viste i sine tidligere klubber. Kan Hazard rett og slett ha vært nervøs for å ikke oppfylle forventingene?

Presset er dermed enda større på Hazard. Han er 30 år om knappe to måneder og har ennå ikke bidratt i sin nye klubb. Oppgaven er dermed enkel. Hazard må virkelig prestere denne sesongen, såfremt han kommer tilbake fra skade, og må virkelig overbevise både klubb og fans om at han er verdt det. Hvis ikke, er han definitivt en flopp, hvis han ikke er det allerede. La oss håpe på det beste!

Legg inn en kommentar