Intervjuer

Nagelsmann utelukker ikke en framtid i Madrid

I 2018 ble en 30 år gammel Julian Nagelsmann oppringt av Florentino Pérez’ høyrehånd, José Angel Sanchez. Zinedine Zidane hadde noen dager i forveien overrasket alt og alle da han plutselig trakk seg som Real Madrid-trener etter at laget vant Champions League. Klubben måtte nå agere raskt for å finne en ny trener. Nagelsmann var en av mange kandidater som ble vurdert, men tyskeren valgte å avslå tilbudet. Han følte at han var for uerfaren.

– Det er sant at de ringte meg. Jeg tror nok at de ringte mange, mange fler. Han (J. A. Sanchez) ønsket å bli bedre kjent med meg, høre min filosofi og tanker om fotball. Jeg valgte å takke nei og føler at det var et riktig valg.

– Jeg hadde ingen tid til å lære meg språket, forberede meg – ingenting. Det var ikke et riktig karrieresteg for meg.

Nå har den tyske treneren blitt tre år eldre, og Nagelsmann regnes i dag som en av verdens beste trenere. Han tok Leipzig til en semifinale i Champions League forrige sesong, og i kveld er det Liverpool som står for tur i åttedelsfinalen.

Zidane er en presset mann, og flere rapporter har hintet til en exit for franskmannen etter denne sesongen. Selv om Nagelsmann har avslått Real Madrid en gang, er det ikke sikkert at han gjør det igjen.

– Hvis de ringer meg igjen i framtiden, kan det være at valget viser seg å bli annerledes.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.