Shayan Jalilians spesialer

Kylian Mbappés store kveld

Kylian Mbappé plasserte Lionel Messi fullstendig i skyggen og stjal showet på Camp Nou i går. 22-åringen lekte seg med Barcelona-forsvaret, og ga katalanerne 95 minutter som for alltid kommer til å stå igjen i historiebøkene. Det er ingen tvil om at Mbappé har et gudbenådet talent, men kritikerne har lenge pekt på at en av hans svakheter har vært for få store prestasjoner på sånne kvelder.

Med en prestasjon som i går kveld, stilnet han alle sine kritikere og beviste nok en gang at han er en av verdens aller beste spillere. Franskmannen besitter et rykk, teknikk, og avslutningsferdigheter som få andre har i sitt register. Et hat-trick på Camp Nou demonstrerte nettopp det.

Det store spørsmålet nå er bare hvor framtiden hans ligger.

Angrepsspilleren har 16 måneder igjen av sin kontrakt i den franske hovedstaden. Dersom han bestemmer seg for ikke å forlenge, kan andre klubber, som Real Madrid, gjøre et stort forsøk på å hente ham i sommer. Da vil franskmennene være i en slik situasjon at de må selge for ikke å miste han gratis sommeren 2022, noe som ville vært en stor katastrofe for Nasser El-Khelaifi og gjengen.

Carlos Carpio i Marca skrev for et par dager siden at Real Madrid kommer til å forsøke å hente enten Kylian Mbappé eller Erling Braut Haaland i sommer. Problemet er at prestasjoner som det franskmannen leverte i går, vil gjøre at den franske hovedstadsklubben bare vil strekke seg enda lengre for å beholde superstjernen. Han kommer også til å se selv at han har mulighet til å vinne alt av turneringer under et godt PSG-lag som styres av karismatiske Mauricio Pochettino.

Spilleren selv uttalte i går at «det vil være dumt å ta en avgjørelse basert på en kamp. Jeg tenker langsiktig, men det er klart at kamper som dette gjør meg ekstra glad for å være her».

Alt ligger i hans egne hender. Neste gang han fyller år blir han 23 år, og kanskje er tiden inne for å ta et nytt steg i karrieren. Real Madrid er ikke et bedre lag enn Paris Saint-Germain for tiden, men vil alltid ha en viss tiltrekningskraft. I den spanske hovedstaden vil han bli lagets desidert størst stjerne, og kan være med på å skyte Los Blancos til sølvtøy igjen i europas gjeveste klubbturnering.

Det er mange som kommer til å bite negler de neste månedene. Nå er alt opp til Kylian Mbappé.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.