Shayan Jalilians spesialer

«Nå må de brette opp ermene»

Januar har vært en tøff måned for Real Madrid. Laget har røket ut av den spanske supercupen og Copa del Rey, og er så godt som ute av tittelkampen i LaLiga. Byrival Atlético Madrid ligger syv poeng over Los Blancos, og det med to kamper mindre spilt.

Tidligere har det vært en stor frykt for motstandere å komme til Santiago Bernabéu, men nå ser det ut som at det er en fryd å komme til Alfredo Di Stefano. Real Madrid har tapt tre kamper på eget gress denne sesongen i hjemlig serie. På de ti siste kampene har Zinedine Zidanes menn kun vunnet fem kamper, og nå går alarmen for alvor i korridorene på Valdebebas.

Denne sommeren kan vise seg å bli definerende for klubbens framtid. Det er mange store valg som skal tas. Skal Zidane trene Real Madrid i 2021/22? Hvordan skal laget forsterkes? Blir Sergio Ramos i klubben? Det er tanker til å få hodepine av.

Jose Felix Diaz, som er en anerkjent journalist i Marca, hevder at søkelyset også har blitt rettet mot selve spillerne. «Det er på tide at de våkner opp» og «det finnes ingen unnskyldninger» er ord som skal ha blitt sagt av klubbledelsen etter gårsdagens tap mot Levante.

For det er nemlig ikke Zidanes feil at Eder Militao mister hodet og feller en motspiller som bakerste mann. Det er ikke Zidanes feil at Vinicius kommer inn og lager et straffespark. Ei heller er det Zidanes feil at Alvaro Odriozola ikke holder nivået som kreves.

Franskmannen må selvsagt ta på seg mye av ansvaret for at Real Madrid er i ferd med å levere en fiasko-sesong. Han står for en dørgende kjedelig spillestil, evner ikke lenger å motivere spillerne og får ikke det beste ut av de yngre spillerne. Men det er på tide at spillerne også går i seg selv. Det er tross alt Real Madrid de spiller for. Verdens største klubb. Nå må de brette opp ermene.

1 comment

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.