Retroartikler

Mourinhos gode hjelper fra Los Angeles

Les den fantastiske historien om Abel Rodríguez’ tur til Madrid.

Abel Rodríguez er en 41 år gammel latinamerikaner som boner gulv i Los Angeles for Metro Transportation. José Mourinho er manager for Real Madrid og en av verdens mest kjente personer i sitt yrke. Man skulle tro at disse to ikke hadde noe til felles. Men intill nylig ble de hovedpersonene i en surrealistisk historie som gjorde at Rodríguez fikk oppleve Real Madrids kamper mot FC Barcelona og Manchester United bak kulissene.

Så hvordan ble Abel Rodríguez Mourinhos gode venn og endte opp med å møte Sir Alex Ferguson, Cristiano Ronaldo, Diego Maradona, Mesut Özil, Kaká og Javiér «Chicharito» Hernández? De siste sju årene har Rodríguez tatt seg en toukers ferie hver sommer for å samle bortskutte baller og hjelpe Mourinhos lag med alt de trenger når de trener i Los Angeles i sesongoppkjøringen – alt dette gjør han gratis.

Og det er ingen liten innsats Rodríguez ofrer hver sommer. Hver dag under den ubetalte ferien sin forlater han huset sitt i Fontana, California klokken 5 om morgenen. Deretter drar han til UCLAs treningssenter hvor han tilbringer resten av dagen med å sette opp utstyret på treningsbanen og hjelpe til med alt det Mourinho og hans støtteapparat måtte trenge. Han er ikke hjemme igjen før klokken 23 om kvelden. Så får han seg noen timer med søvn før alt gjentas klokken 5 neste morgen.

– Jeg har fulgt europeisk fotball siden jeg var barn, sier Rodríguez som flyttet til Los Angeles fra Mexico da han var 8 år gammel. Han har alltid hatt en drøm om å være på stadion under El Clásico mellom Real Madrid og Barcelona, men har aldri vært i Europa. Med en sannsynlighet om at Mourinho forlater Real Madrid etter inneværende sesong, bestemte Rodríguez seg for å dra over dammen og se det som kan bli Mourinhos siste El Clásico den 2. mars 2013.

Men det var to hindringer for 41 år gamle Abel Rodríguez: Den første var at han hadde spart opp penger til å dra på ferie med kona Olga og døtrene deres Michelle (17 år), Eliana (13 år) og Paola (10 år). Det andre var at han ikke hadde noe kontaktinformasjon til José Mourinho eller noen i støtteapparatet.

– Jeg var ganske usikker om jeg skulle dra, men oppmuntringen kom fra kona mi. Hun sa «du må dra. Det har alltid vært drømmen din». Min eldste datter kom til meg å sa: «Du bør dra».

Og det gjorde han. Tidlig morgen den 28. februar ankom Abel Rodríguez Madrid og møtte uanmeldt opp på Valdebebas, Real Madrids treningsanlegg. Han hadde ikke billett for kampen. Han ikke en hotellreservasjon en gang. Vaktene på Valdebebas nektet å la han slippe inn. Rodríguez ble tvunget til å sitte i veikanten. Det hadde snødd kvelden før, så det var veldig kaldt.

– Takk Gud for at jeg hadde på meg den store jakken kona mi sa jeg måtte ta med! Tærne mine var frossen.

Men Rodríguez slapp fortsatt ikke inn. Han satt i veikanten de neste fem timene.

– Amigo!

– Det var et mirakel at jeg så ham, sier Mourinho. Jeg så Abel sittende i veikanten utenfor treningsfeltet. Jeg satt i Rui Farias bil på vei hjem, og det er alltid mange folk utenfor. Men jeg sa til Rui «Stopp! Der er han fra Los Angeles.»

– Amigo! Hva gjør du her? spurte Mourinho.

– Jeg kom for å besøke dere. Det er første gang jeg er i Europa og min drøm er å komme hit for å se fotballkamper. Jeg håper å se El Clásico, svarte Rodríguez.

– Men det er ingen billetter igjen.. Hvor bor du? ville Mourinho vite.

– Jeg har ikke tenkt på det enda. Min prioritet var å se dere og deretter finne ut hvor jeg skal bo. Dersom jeg ikke fikk treffe dere, ville jeg dratt opp til stadion og prøve å få tak i en billett. Og om det ikke skulle funke, ville jeg fløyet hjem igjen.

Og det var da magien skjedde. Mourinho ringte en av sine assistenter og ordnet det slik at Rodríguez fikk sitt eget rom på Real Madrid spillerhotell før kampen mot Barcelona. Mourinho sa at han måtte få seg litt søvn og møte ham på treningsanlegget neste dag. Kvelden før El Clásico satt Mourinho og Rodríguez i 90 minutter å snakket sammen før de senere spiste middag med resten av Real Madrids støtteapparat.

Rodríguez begynte å fortelle historien om at det var familien som hadde oppmuntret ham til å dra til Europa, men plutselig stoppet Mourinho ham. Real Madrid skulle dagen etter Barcelona-kampen dra til England for å spille 8.-delsfinale i Champions League mot Manchester United. Rodríguez hadde planlagt å dra tilbake til Los Angeles, men Mourinho hadde andre planer.

– Jeg sa til ham at han skulle bli med oss til Manchester og være vår materialforvalter. Han hadde hjulpet oss og nå ville vi hjelpe ham med å oppfylle drømmen hans: Å få oppleve en Champions League-kamp fra innsiden.

Rodríguez ville veldig gjerne bli med, men ville betale for alt. Da ristet Mourinho på hodet, smilte og sa: – Når du er meg i Europa, betaler du ikke en dritt! Da brøt Rodríguez ut i tårer – gledestårer. Han dro opp til hotellrommet sitt og hentet passet. Mourinho tok et bilde av passet og sendte det til Real Madrid slik at de skulle inkludere han på reiselisten.

Man vet aldri når karmaen vil belønne deg for noe. I syv somre har Rodríguez jobbet gratis for Real Madrid, til og med da klubben ønsket å betale ham for jobben han gjorde i Los Angeles. Nå var han på vei til sin største opplevelse.

De neste fire dagene ble et eventyr for Rodríguez. Den 2. mars så han Real Madrid slå Barcelona 2-1 på Estadio Santiago Bernabéu. Klubben ga ham en flott sitteplass, og etter kampen besøkte han garderoben hvor han tok bilder sammen med Cristiano Ronaldo og Maradona.

Turen til Manchester

Så kom turen til Manchester. Rodríguez reiste som et medlem av Real Madrid denne gangen, og jobbet som en av materialforvalterne og gjorde klart spillernes og trenernes utstyr. Han hjalp til med å få med bagasjen til Manchester og han gjorde garderoben klar på Real Madrids trening på Ethiad Stadium dagen før 8.-delsfinalen. Spillerne så nesten på ham som en lykkebringer, og gikk så langt som å gni ham på magen for å få positive vibber.

Den 5. mars på Old Trafford – Drømmenes Teater – realiserte Abel Rodríguez en av sine livslange drømmer. Familien hans satt hjemme i Los Angeles og så faren og ektemannen entre banen side om side med Sir Alex Ferguson. På bildet under ser du Rodríguez sammen med Cristiano i spillertunellen før kampen:

Et par sekunder før entreen på Old Trafford trakk Manchester Uniteds Javier «Chicharito» Hernández Rodríguez til side og lovte å gi ham drakta si etter kampen. Dette var en stor overraskelse for latinamerikaneren. Og hvem sto bak? Jo, José Mourinho som hadde spurt «den lille erten» om en tjeneste.

– Alle behandlet meg som en del av laget. Det er noe å fortelle barnebarna mine! sier Rodríguez.

Som kjent endte Real Madrid opp med å avansere til kvartfinalen i en kamp som av mange blir husket for Nanis kontroversielle utvisning. Men selv om Sir Alex Ferguson var så rasende at han ikke ville snakke med pressen etter kampen, men han var fortsatt villig til å dele et glass vin med Mourinho. Plutselig kom han ut av garderoben med et glass med vin i hånda og sa til Rodríguez: «Si til José at vinen er klar, og be ham kjappe seg!»

– Du er en sann gentleman, sa Rodríguez til Sir Alex som tok seg tid til å signere 41-åringens bok med bilder av de beste europeiske spillerne og trenerne. Og rett etter kampen holdt Chicharito det han lovet og ga Abel drakta si med en personlig hilsen skrevet på.

– Det første han spurte meg om var hvor lenge jeg hadde jobbet hos Real Madrid, forteller Rodríguez om møtet med Chicharito. Han fortalte United-spilleren historien, og til slutt sa Chicharito følgende: «Vet du hva? Det er fantastisk!»

Fikset drakta til Robin van Persie

Tilbake i Real Madrids garderobe spurte Marcelo om Rodríguez kunne ta med drakta hans til Manchester Uniteds garderobe og prøve å bytte den mot Robin van Persies. Rodríguez fullførte oppdraget, men ville ha det litt artig med Marcelo og sa:

«Han ville bytte drakt med alle bortsett fra deg». «Virkelig?» svarte Marcelo. «Jeg bare tuller. Her er drakta!»

Abel Rodríguez reiste tilbake til Los Angeles med mange suvenirer i bagasjen. Blant annet drakter fra Chicharito, Mesut Özil, Kaká og Michael Essien i tillegg til Kakás sko og en av kampballene brukt på Old Trafford.

– Alle på Real Madrid var glade fordi de kjente ham igjen fra sesongoppkjøringen og vet hvilken innsats han har lagt ned og at han er en fantastisk person. Vi vant begge kampene han var med oss! Folk sier han må bli værende, sier Mourinho i ettertid.

Abel Rodríguez fikk aldri sjansen til å takke Mourinho for alt han hadde gjort for ham. Til og med da de hadde landet i Madrid hjalp han til å laste av bagasjen fra flyet. Rodríguez har ingen kontaktinformasjon til Mourinho, så denne historien er hans måte å takke José.

Skrevet av Thomas Landrø. 

Legg inn en kommentar