Intervjuer

Mijatović: – Capello ville låne ut Marcelo, men jeg nektet

Tidligere sportsdirektør i Real Madrid, Pedrag Mijatović snakket nylig ut om hvordan han nektet å låne ut talentfulle Marcelo da han ankom klubben i 2006/07-sesongen, til tross for at hovedtrener Fabio Capello mente det beste for brasilianerens utvikling ville vært utlån til en annen LaLiga-klubb.

Pedrag Mijatović er et navn som for de aller fleste Real Madrid-supportere forbindes med Champions League-triumfen i 1998. Det var den jugoslaviske spissen som scoret det avgjørende målet i finalen mot Juventus i Amsterdam, og siden den gang har navnet hans stått i gullskrift i historiebøkene til Real Madrid. Champions League-triumfen mot Juventus var Real Madrids første tittel i den gjeveste turneringen på 32 år, og triumfen sees av mange på som starten på dominansen Los Blancos har hatt i turneringen i nyere tid.

Marcelo
PRESENTASJON: Marcelo under presentasjonen hans som Real Madrid-spiller vinteren 2007 etter overgangen fra brasiliansk fotball.

Spissen endte til slutt opp med 36 mål på 118 offisielle Real Madrid-kamper, før han forlot den spanske hovedstaden i 1999 og satte kursen videre til Firenze og Fiorentina. Mange har imidlertid glemt at Mijatović også har hatt sine formelle roller innad i klubben, blant annet som sportsdirektør.  I forkant av presidentvalget i Real Madrid i 2006 ble det annonsert at Pedrag Mijatović var en del av kandidaturet til Ramón Calderón, og da Calderón vant valget fikk Mijatović jobben som sportsdirektør i Los Blancos.

I et nylig intervju med ISMAS, foreningen for utenlandske journalister i Spania, gjengitt av MARCA, har tidligere sportsdirektør Mijatović snakket om perioden hans som sportsdirektør i Real Madrid fra 2006 til 2009 og hvordan han angrep oppgaven med å erstatte en av tidenes beste venstrebacker – Roberto Carlos.

– Under mitt første år som sportsdirektør så var Roberto Carlos i klubben, etter min mening tidenes beste venstreback. Men jeg, som kjente han etter å ha spilt sammen med han, visste at hans tid i klubben gikk mot slutten og han var på utgående kontrakt, i tillegg til at han begynte å dra på årene og ikke var den samme spilleren som tidligere. Jeg begynte jakten på en ung spiller, som kunne nærme seg nivået til Roberto Carlos. Marcelo var bare 18 år gammel og fullstendig ukjent da vi hentet han.

Under sin periode som sportsdirektør i klubben så var Mijatović med på å hente spillere som Arjen Robben, Rafael van der Vaart og Pepe. Men det var signeringen av Marcelo som har vært den største suksessen i den spanske hovedstaden, som kom til klubben fra brasilianske Fluminense høsten 2006. Real Madrid betalte rundt 6,5 millioner for brasilianeren.

Da Marcelo ble presentert som Real Madrid-spiller i november 2006 så beskrev klubbpresident Ramón Calderón brasilianeren som erstatteren til Roberto Carlos, som av mange ble sett på som tidenes beste venstreback. Marcelo fikk sin debut for Real Madrid 7. januar 2007, og samme sommer forlot klubblegenden Roberto Carlos klubben. Det var imidlertid ikke skrevet i stein at Marcelo skulle være en del av Real Madrid-troppen i 2006/07-sesongen.

Daværende Real Madrid-manager Fabio Capello skal ha hatt et ønske om å låne ut Marcelo, slik at han skulle få kamptrening og muligheten til å vende seg til ny liga, nytt land og ny kultur. Hovedpersonen selv har nevnt at dette var en mulighet, men at han heller ville bli og kjempe om plassen. I ettertid viste dette seg å være det riktige, men Mijatović snakket også om denne diskusjonen med Capello da han ble intervjuet av ISMAS.

– Capello ville låne ut Marcelo, men jeg nektet. Jeg ville at han skulle trene med Roberto Carlos. En spiller som får trene med en stjerne som Roberto Carlos, som får se hvordan han lever og kanskje får et tips eller to, det er verdt mye mer enn 10 eller 15 kamper for et annet lag på utlån.

Marcelo endte opp med å bli værende i klubben, til tross for at han slet med spilletiden da han hadde sitt idol foran seg i køen. Starten i den spanske hovedstaden var tøff for dagens visekaptein, men han har etterhvert vist seg å bli en spiller som innehar minst like høyt nivå som Roberto Carlos gjorde i glansdagene. Krølltoppen har i skrivende stund spilt over 500 kamper for Real Madrid og vært med på å vinne over 20 titler ikledd den helhvite drakten, blant annet fire Champions League-titler og fire LaLiga-titler.

Legg inn en kommentar