Nyheter

Mbappé-sagaen: – En av de mest ikoniske overgangene i historien

Overgangssagaen rundt Kylian Mbappé (25) nærmer seg en avklaring. Alt tyder på at Florentino Pérez og Real Madrid innen få uker kommer til å lande superstjernen de har siklet etter helt siden han forlot Monaco til fordel for Paris Saint-Germain i 2017. De siste syv årene har sagaen stadig tatt nye vendinger. Denne gangen virker ting å være helt annerledes.

For nøyaktig én uke siden bekreftet nemlig Mbappé at han har valgt å ikke forlenge kontrakten med den franske hovedstadsklubben. Dagen før Paris Saint-Germain skulle spille sesongens siste hjemmekamp mot Toulouse, gikk Mbappé ut i sosiale medier og bekreftet at han er ferdig i klubben etter sesongen – en klubb han har spilt 307 kamper for siden overgangen i 2017.

– Jeg vil annonsere at dette er mitt siste år i PSG. Jeg kommer ikke til å forlenge kontrakten min. Eventyret kommer til å være over om noen uker, fortalte den franske superstjernen.

Takket av supporterne

Deretter fulgte han opp med å takke supporterne, alle trenerne han har spilt under og lagkameratene han har delt garderobe med oppgjennom årene. Dagen derpå ble han også hyllet av de mest trofaste Paris Saint-Germain-supporterne før kampen mot Toulouse.

Verken Mbappé eller hans representanter har hittil ønsket å uttale seg om hvilken klubb han nå kommer til å skrive under for, men på en galla etter kampen mot Toulouse fortalte Mbappé blant annet på scenen at det «neste kapittelet i karrieren kommer til å bli magisk».

Det er en dårlig skjult hemmelighet at det neste kapittelet for Mbappé kommer til å bli Real Madrid og den spanske hovedstaden. Florentino Pérez og klubben har siklet etter å hente franskmannen helt siden han skrev under for Paris Saint-Germain i 2017. Nærmest kom de for to år siden da han var på utgående kontrakt, men den gang valgte han å forlenge med PSG.

Vil presenteres

Ifølge flere medier, deriblant The Athletic og Marca, kom Real Madrid og Mbappé til enighet om de personlige betingelsene i hans avtale for en tid tilbake. Det eneste som gjenstår nå er den offisielle bekreftelsen på at han kommer til å spille for Real Madrid neste sesong.

Jose Felix Diaz i Marca skriver at både Real Madrid og Mbappé ønsker å bekrefte nyheten og presentere spilleren etter at Real Madrid har spilt Champions League-finalen mot Borussia Dortmund 1. juni. Uansett virker det som at en overgang er nært forestående, og med mindre noe helt spesielt skulle skje kommer Mbappé til å ikle seg den hvite trøya fra neste sesong.

Etter at Mbappé bekreftet at han er ferdig i Paris Saint-Germain, har det florert med reaksjoner i sosiale medier. The Athletic-journalist David Ornstein, som er en av de mest anerkjente journalistene i Europa, klarer ikke å holde begeistringen tilbake.

– Overgangen til Real Madrid gir masse mening for ham. Dette kommer til å bli en av de mest ikoniske overgangene vi har sett i historien, sier han i en BBC-dokumentar om Mbappé.

Tidligere Jose Mourinho-assistent og Real Madrid-spiller Aitor Karanka er enig.

– Det er en signering jeg ville gjort for alle lag i verden. Etter min mening er han verdens beste fotballspiller. Han vil tilføre masse kvalitet til laget. Dersom han kommer til Real Madrid, vil han også være i stand til å utfordre om å vinne Gullballen i langt større grad enn tidligere, sier han.

Legg inn en kommentar