Mats Hermansens spesialer

Real Madrid leder kappløpet mot Barcelona

(Kommentar): Barcelona gikk på et grusomt tap i går. 8-2 mot Bayern kommer aldri til å bli glemt, både av Real og Barcelona fans. Tapet forteller også en annen historie. Barcelona har gjort mye galt på overgangsmarkedet og har en aldrende spillergruppe. Madrid er i motsatt ende.

Hvem er egentlig best mellom Barcelona og Real Madrid? De spanske gigantene regnes som to av verdens beste lag og El Clásico er kanskje det mest populære oppgjøret i verden. Hvem som egentlig er best mellom disse to er nesten umulig å svare på. 15/16-sesongen så det lenge ut til at Barcelona lå langt foran. Madrid taper 4-0 i første oppgjør og Barcelona vinner ligaen. Zidane kommer inn mot slutten av sesongen og berger sesongen med Champions League pokalen. Året før vant Barcelona alle tre trofeene, men de vant hver sin El Clásico. Barcelona hadde også en periode under Guardiola der de nesten var uslåelige. Barcelona hadde et ungt lag og så ut til å være på vei mot en stor periode. Madrid slet med hyppige trenerbytter, iallefall før Mourinho, og brukte store penger på overgangsmarkedet. De siste årene, spesielt under Zidane, har Madrid sakte klatret forbi. Akkurat nå er kanskje Madrid bedre av de to, men Barcelona kommer til å bygge seg opp igjen.

Ser man på de siste overgangene har Madrid vært best. Fra 2014 til 2019 kjøpte ikke Madrid en eneste superstjerne. Kroos og James kom inn i troppen etter VM. 4 år uten en eneste stjerneovergang. Spillere som Casemiro, Asensio, Isco, Varane og Navas ble avgjørende. Den samme troppen vant Champions League tre ganger på rad og ligaen en gang. Samtidig hentet Madrid i det stille neste generasjons stjerner. Ødegaard ble hentet inn, sammen med både Vinicius og Rodrygo. Spillere som Reguilon og Hakimi dukket plutselig opp. Før denne sesongen hentet de inn Mendy, Jovic og Militao. Man skal heller ikke glemme Kubo og Brahim Diaz. Ser du 10 år frem i tid, hvem er best stilt? Det er ikke en gang et spørsmål. Barcelona har brukt mye penger de siste årene, men har fått minimalt tilbake. Griezmann ble hentet for 1,2 milliarder. De Jong ble hentet for 750 millioner. Dembele og Coutinho ble hentet for tilsammen 2,83 milliarder. Coutinho var med på å senke Barcelona i går, mens Dembele er ute med skade. Griezmann har vært helt ute av det siden han kom og Coutinho fikk lite med muligheter. Barcelona har kanskje vært uheldig, men hvor mange av de seneste overgangene er avgjørende i troppen i dag? Nesten ingen.

Barcelona har også spennende akademispillere, som Ansu Fati, Carlos Alena og Riqui Puig. Barcelona er per nå en gigant på avveie, men de kommer fort tilbake. Madrid satset i mange år uten dyre anskaffelser og vant. Hadde ikke Zidane lykkes slik som han gjorde, ville nok Madrid tydd til gamle vaner. Men Zidane lykkes og Perez fikk blod på tann. La oss heller tenke fremover, da dagens tropp er god nok. Det ser ut til å lønnet seg. Madrid leder nå kappløpet mot Barcelona og det kommer til å bli synlig i årene fremover.

 

Legg inn en kommentar