Shayan Jalilians spesialer

Hvorfor hente David Alaba?

Det ser ut som at Real Madrid har kommet til enighet med David Alaba om en avtale, og det er ventet at bekreftelsen vil komme innen kort tid. 28-åringen har godt over 400 kamper for Bayern München, men har valgt å prøve lykken i den spanske hovedstaden de neste fire sesongene, skal man tro MARCA. Det har visstnok vært en drøm for Alaba å prøve seg i Real Madrid, og det sier litt om klubbens status når en av de viktigste spillerne til Bayern München, som per nå er verdens beste lag, vil dra til Madrid.

Men er det en signering som gir mening? Hvorfor ønsker Real Madrid å hente Alaba?

* David Alaba (28) er i en fin alder for en forsvarsspiller. Østerrikeren blir 29 år når han kommer til Real Madrid i sommer, og har mange gode år foran seg. I utgangspunktet er han i sin beste alder nå, og det er mange eksempler på at stoppere klarer å holde dampen oppe til de er godt oppe i 30-årene. Real Madrid føler nok at de får inn en spiller som styrker laget på kort- og lang sikt.

* Real Madrid behøver ikke å betale en overgangssum for en av verdens beste forsvarsspillere. Klubben har en jobb å gjøre med å balansere regnskapet i disse koronatider, og selv om han vil få en høy lønn, vil økonomien fremdeles gå opp for Real Madrid. Det rapporteres at han vil få en lønn på elleve millioner euro i året de neste fire sesongene, og tar man med diverse bonuser, rapporteres det om at han vil koste Real Madrid rundt 80 millioner euro for fire år. Det er langt gunstigere enn å skulle kjøpe en annen stopper.

* Alaba er en svært fleksibel spiller. Den venstrebeinte 28-åringen kan spille som stopper, venstreback og sentralt på midtbanen. Østerrikeren kommer til å få mye spilletid i klubben, enten som stopper eller venstreback. Real Madrid har heller ingen ren erstatter dersom Casemiro skulle bli skadet, så Alaba er en spiller som også kan dekke for det brasilianske ankeret.

* Sist, men ikke minst, så er Alaba en som vil forsterke laget fra dag én. De siste sesongene har klubben hentet mange unge spillere som trenger tid til å slå gjennom, men her henter man en etablert verdensstjerne som er inne i karrierens beste år. Han har en fantastisk fot, god fysikk og er hurtig. Han vil tilføre laget mye god kvalitet.

Signeringen av Alaba har også sine ulemper.

* Selv om klubben ikke betaler overgangssum, så er det en høy lønn han kommer til å heve. Det er få spillere i Real Madrid som kommer til å tjene mer enn Alaba, og de elleve millionene som rapporteres er såkalt «Galactico»-lønn, og da må han virkelig heve laget fra dag en og prestere. Los Blancos har ikke råd til flere Hazard-signeringer.

* En signering av østerrikeren kan fort vise seg å bli spikeren i kista for en som Eder Militao. Klubben betalte 50 millioner euro for å hente han fra Porto, og etter overgangen i 2019 har han stort sett kun sittet på benken. En signering av enda en forsvarsspiller vil bare sørge for at han faller enda lengre bak i køen om spilletid.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.