Cantera

Hvordan går det med Raúl og Castilla?

Det å finne den optimale startoppstillingen har vist seg å være et stort skritt i riktig retning, men det er ikke problemfritt for Castilla.

Når store deler av seniorlaget var på internasjonal tjeneste eller slappet av foran en viktig periode av sesongen, men på La Fabrica har det skjedd mye. Juvenil B imponerte og vant 4-0 over Atlético Madrileño. U19 laget kjempet mot Rayo Majadahonda og på Alfredo Di Stefano vant Rauls Castilla-lag 2-1 på imponerende vis mot Pontevedra, Abdou og Baeza scoret målene i hjemmeseiren. 

Ledelsen til Raúl har vært veldig interessant hittil og han startet sin trenerkarriere med Cadete B og Juvenil B. Han har nå kjempet seg gjennom de åtte åpningskampene i Segunda B-sesongen. I de tre siste kampene har vi sett en markant forbedring hos Rauls Real Madrid Castilla, og med tanke på hans manglende ledererfaring er det vanskelig å ikke skryte av framgangen hans.

Seieren over Pontevedra var Castilla sin beste kamp basert på spill og prestasjoner, foreløpig venter vi på at slike prestasjoner skal komme sammenhengende og kamp etter kamp. Den største utfordringen og gjennombruddet for Raúl i denne perioden har vært jakten på den beste startelleveren.

I de åtte første kampene har hele 24 spillere fått spilletid for Castilla og av disse har samtlige bortsett fra en spiller fått sjanser mer enn en gang. Vanligvis er det ikke så utfordrende eller en så stor greie å finne en god startellever, men det kan være utfordrende når man trener et andrelag.

LES OGSÅ: https://madridista.no/artikler/9078-hvordan-har-sesongstarten-gatt-for-ungdomslagene

Den spanske manageren er nokså uerfaren, mange har stilt spørsmål rundt ledelsen hans og om han er klar for denne utfordringen.

Flere har stilt spørsmål rundt alle spillerne Raúl har gitt spilletid og ved å gjøre det har ikke han bare funnet sin beste ellever, han har funnet et lag som er i stand til å spille den fotballstilen hans forventer fra sitt lag. Flere var i tvil om Raúl kunne bringe den morsomme, høypressende  Juvenil B-spillestilen og innføre den hos Castilla. Etter de første kampene var tvilen og spørsmålene der hos mange av de som følger Castilla tett. Laget kjempet for å spille ut motstandere som lå lavt, møtte nyopprykkede lag som parkerte bussen og som ønsket å skade Castilla med kontringer.

Ingen kamp er et bedre eksempel på dette enn 2-0 tapet mot Pena Deportiva. Mange av Rauls tidlige kamper besto av motstand som la seg lavt og forsvarte seg godt, laget slet med å spille ut motstanderne og skape nok farlige målsjanser. Nylig har Raúl funnet en midtbane som kan spille nærmest alle lag i avdelingen, nemlig Miguel Baeza og Antonio Blanco. Baeza ligger i en mer offensiv rolle på midtbanen med Blanco og en annen midtbane spiller bak seg, enten Mario Gila eller Abdou. Baeza har vært en av lagets beste og farligste spillere så langt denne sesongen. Han er en type som kan skape ting på egenhånd og servere lagkameratene sine på fantastisk vis, selv når et angrep ser ut til å ha dødd ut. Han var helt fantastisk forrige lørdag, jeg anbefaler alle ta en ekstra titt på denne kampen og spesielt detaljene fra Baeza.

Hans ene midtbanepartner, Antonio Blanco, har så langt vært en stor overraskelse med positivt fortegn. Det var ikke forventet at unggutten skulle være en del av startelleveren denne sesongen, men det fantastisk spill har han gjort den ene plassen på midtbanen sin. I mediene kalles han for den store breakoutstjernen Castilla. Oppgaven hans har vært å kontrollere midtbanen og det har han gjort på fremragende vis.

Å finne den rette midtbanen er et stort skritt i riktig retning for Raúl og hele Castilla, men det gjenstår fortsatt noen problemer. Laget har slitt på bortebane, og ikke hentet nok poeng dessverre. Forsvaret har også hatt noen problemer og har kun holdt nullen to ganger hittil denne sesongen.

Framover venter det større tester og vanskelige oppgjør, det er viktig for Raul å finne ut av disse problemene mens han har sjansen og forberede seg på enda flere utfordringer som vil komme etter hvert som sesongen går. Med tanke på hans uerfarenhet, forventes ikke det for mye fra Castilla denne sesongen, men jeg forventer at Raúl skal ta store steg i riktig retning de kommende månedene og fortsette med det positive tegnene vi har sett så langt.

Hvordan synes du Castilla presterer denne sesongen?

Legg inn en kommentar