Mats Hermansens spesialer

Hvem tar over for Ancelotti?

Det er ikke bekreftet fra klubbens side ennå, men det virker som at Ancelotti går inn i sin siste sesong som Real Madrid trener. Hvem bør ta over?

Det er ennå ikke bekreftet fra både klubb og Ancelotti, men det ser ut til at italieneren går inn i sin siste sesong som trener for Los Blancos og tar over Brasils landslag fra 2024. Ancelotti har også antydet tidligere at han ikke ville sitte i jobben mer enn 2-3 sesonger, så det ville nok gått mot slutten uansett. Spørsmålet blir da, hvem bør ta over roret?

  1. Raúl

Real Madrid legenden er for mange det åpenbare valget. Raúl er den med definitivt mest Real Madrid «DNA» av alle alternativene, men det mangler trenererfaring fra senior nivå. Spanjolen har hatt ulike trenerjobber i klubben siden 2018, fra juniorlag til U18, frem til Castilla i dag. Som Castilla trener fremmer han en offensiv spillestil, samt at de klarte en 3.plass i 3.divisjon i årets sesong, lagets beste posisjon siden 15/16-sesongen. Siden klubben lyktes såpass godt med Zidane, som fra før også manglet erfaring fra senior nivå, er nok ikke Perez redd for å velge sine gamle storscorer. Raúl kan skimte med enorm respekt fra spillerne, i tillegg til at han får en viktig rolle for fremtiden til klubben. Real Madrid er nå inne i et generasjonsskifte der mange nye spillere må inn og med Raúl bak spakene, vil nok flere Castilla-spillere få sjansen på A-laget. Raúl er etter min mening favorittkandidaten inntil videre.

2. Nagelsmann

Om tyskeren fortsatt er ledig etter 23/24-sesongen, vil han nok bli sterkt vurdert for jobben. Fordelen med at det allerede er avklart at Ancelotti forlater klubben, er at den nye treneren kan sikres god tid i forveien. I tilfelle vil Nagelsmann få muligheten til å studere klubben og spillerne nøye, samt «skygge» Ancelotti og bygge et forhold til klubben god tid i forveien. Nagelsmann har en solid CV allerede og en spillestil som ville passet klubben godt. Det eneste minuset er at han er 35 år og vil være knapt eldre enn de eldste spillerne i klubben. Vil dette aksepteres av garderoben?

3. Jurgen Klopp

Klopp har det allerede vært litt snakk om i supportergruppa og mange tror tyskeren kan «lures vekk» fra Liverpool. Klopp har nå fullført sin 8.sesong for Merseyside-klubben og har vunnet alt. Denne sesongen var kanskje den svakeste av de alle og de må nøye seg med Europa League-spill neste år. Siden tyskeren har vunnet alt som kan vinnes og dersom han klarer å løfte klubben til topps igjen neste år, vil han da se seg fornøyd med Liverpool-karrieren? Det er også viktig å merke seg at tyskeren forlenget kontrakten sin frem til 2026, som betyr at han har 2 år igjen av kontrakten etter den kommende sesongen. Skal Real Madrid sikre seg Klopp, må det nok ett utrolig overbevisende tilbud til. Men alt er mulig i fotballen.

Er det noen andre som kunne vært aktuelle?

Legg inn en kommentar