Kristian Schoutes spesialer

Hva som venter i 2022

(Kommentar): 2022 kommer trolig til å bli et av de største årene i Real Madrids historie. Her er hva du kan se frem til i året som kommer.

2021 var et år med store oppturer og nedturer. Laget gikk hele veien til semifinale i Champions League, men allikevel ble forrige sesong troféløs for klubben. I løpet av sommeren mistet laget store profiler, inkludert legenden Sergio Ramos. August måned var nok også en av de mest innholdsrike og dramatiske månedene i løpet av de siste årene. Rapporter kom fra hele verden om hva som skulle skje med Mbappé, men da kalenderen viste 1. september var han fortsatt PSG-spiller. Allikevel har laget levert en strålende høstsesong under Carlo Ancelotti og ligger svært godt an i ligaen.

2022 er nå noen dager gammelt, og i denne artikkelen skal jeg se fremover mot det som kommer de neste tolv månedene. Artikkelen vil bestå av noen spørsmål vi håper å få svar på i løpet av det neste året og noen ting å glede seg til. Hold dere fast, for 2022 kan bli et av de største årene i klubbens historie!

De store spørsmålene

Kan Vinícius opprettholde målformen?

Den største åpenbaringen for Real Madrid denne sesongen, og kanskje til og med for fotballverden som helhet, har vært Vinícius Jr. Man har alltid vist om det råe talentet og potensiale til den brasilianske driblefanten, men sluttproduktet har manglet. Men når du legger til 12 mål og 9 assist til det Vinícius allerede har bevist, da får du en av verdens beste spillere. Og selv om Vini fortsatt har mye å bevise når det kommer til stabilitet på det høyeste nivået, så er det ganske ukontroversielt å si at han har vært en av verdens beste spillere denne høsten. Spørsmålet er om han klarer å holde det oppe.

Med en Vinícius i toppform kan Real Madrid slå hvem som helst. De siste kampene har han kjølnet litt, men han er allikevel en viktig bidragsyter til laget offensive slagkraft. Dette ble svært tydelig da Real Madrid ikke klarte å bryte ned Getafes dype blokk uten Vinícius på andre nyttårsdag, og dermed gikk på sitt første tap siden begynnelsen av oktober. De siste kampene har man også sett tendenser til at motstanderne har en mer bevisst taktikk for å stoppe brasilianeren, og det er ganske sannsynlig at lag vil gjøre noe lignende fremover.

Det som derimot lover godt er at Vini fortsatt vært god de gangene han har blitt begrenset av motstanderens taktiske tilnærming. Han gjør oftere smarte valg i de riktige øyeblikkene, og motstandernes store fokus på han gir mer plass til lagkameratene. Til syvende og sist så er det ingen tvil om at en Vinícius i den formen han har vist så langt denne sesongen vil være en helt avgjørende spiller for Real Madrid i 2022. Spørsmålet er bare om han klarer å opprettholde dette nivået.

Hvor bra er dette Real Madrid-laget egentlig?

I løpet av våren vil vi nok også få svaret på det spørsmålet alle stiller seg selv når 2021 bli til 2022; hvor godt er egentlig dette Real Madrid-laget? Ancelotti har virkelig fått fart på ting den første halvdelen av sesongen, og det er ikke mange lag i Europas topp fem ligaer som kan matche Real Madrids poengfangst i høst. Éder Militão og David Alaba har fremstått som et av de beste stopperparene i verden, mens Courtois nok en gang har bevist sitt skyhøye nivå. Modric er evigung og Benzema er fortsatt en av verdens aller beste spillere. I tillegg har laget fått en stjerne i Vinícius Jr., som virkelig har vært blant de beste spillerne i LaLiga så langt denne sesongen.

Spørsmålet blir da hvor bra dette laget vil fungere mot de største lagene i Europa. Er Militão og Alaba godt nok når de møter spillere som Messi, Mbappé, Salah, Lewandowski og Neymar? Klarer Vinícius å levere i de avgjørende Champions League-kampene? Kan Real Madrid matche Bayern, City, Chelsea og Liverpool? Allerede i februar spiller Real Madrid den første av to åttendelsfinalekamper mot PSG, og da vil vi nok få svar på mange spørsmål. Mange er optimistiske, og det blir spennende å se hvordan Real Madrid presterer når et av de aller beste lagene i verden står på motsatt banehalvdel.

Hvor annerledes er Real Madrid-stallen i september?

Stemningen blant de store Madrid-journalistene er at Real Madrid og Florentino Pérez forbereder seg på en stor sommer. Mange sammenlikner det kommende sommervinduet med sommeren 2009, da klubben hentet spillere som Benzema, Kaká, Xabi Alonso og Cristiano Ronaldo. Å kunne matche sommeren 2009 virker ganske urealistisk, men det er tydelig at Florentino Pérez ønsker å vise muskler på overgangsmarkedet. Trolig vil Mbappé bli Real Madrid-spiller, og det går rykter om at Erling Haaland også foretrekker Madrid-klubben som sin neste destinasjon. Det kommer til å gå varmt i rykter fra forskjellige journalister og aviser i forbindelse med Real Madrid denne våren og sommeren, og det blir interessant å se hva Real Madrid foretar seg på markedet i sommer.

Saken fortsetter under bildet

STORE PLANER: I følge rapportene har Florentino Pérez store planer for sommerens overgangsvindu

Det er også mange spillere som skal ut av dagens Real Madrid-stall. Marcelo, Isco og Bale har kontrakter som går ut, og det vil frigjøre store midler til nye signeringer. I tillegg ønsker nok klubben å bli kvitt spillere som Jovic, Mariano, Ceballos, Vallejo og Hazard. Det skal nok en del til for å finne nye klubber til alle disse spillerne, men det er ikke usannsynlig at Real Madrid vil gjøre en innsats for å få dette til. Real Madrids spillerstall vil altså se svært annerledes ut i september 2022 enn den gjør i dag, spørsmålet er bare hvor annerledes den vil se ut.

Kan Real Madrid hente både Haaland og Mbappé?

Kanskje det aller største spørsmålet på denne listen handler om Norges nye store idrettsstjerne, nemlig Erling Haaland. Real Madrid har i lang tid fokusert på å hente Kylian Mbappé til den spanske hovedstad, og mange har tolket det dithen at det utelukker en overgang for Haaland. Men de siste ukene har ryktene florert fra troverdige kilder om at Real Madrid ønsker å ha de to verdensstjernene i samme lag. Er det i det hele tatt mulig?

Fra et økonomisk standpunkt er det nok utvilsomt mulig. Real Madrid har spart opp mye penger de siste sesongene, og mange høye lønninger har forsvunnet, og vil forsvinne, fra boka. I tillegg har klubben samlet inn gode penger på overgangene til Ødegaard, Varane og Hakimi. President i det spanske fotballforbundet, Javier Tebas, har også bekreftet at Real Madrid har pengene til å hente både Mbappé og Haaland til sommeren.

Faktoren som i størst grad vil avgjøre om Haaland også kommer til den spanske hovedstad er nok han selv. Dersom han ønsker å være fronten alene i et nytt prosjekt kan kanskje andre klubber være mer aktuelle. Han vil alltid dele rampelyset med Mbappé så lenge de er på samme lag. Den største konkurransen om signeringen til Haaland virker, utrolig nok, for øyeblikket å komme fra Barcelona. Det er allikevel særdeles lite som tyder på at de har økonomien til å signere Haaland når de ikke en gang kan registrere Ferrán Torres til å spille i LaLiga på grunn av lønningstaket. Haaland-sagaen kommer til å bli ekstremt interessant å følge med på i 2022.

Noe å se frem til

Mbappé-overgangen

Her er det bare å banke i bordet med begge hender, men det aller meste tyder på at Mbappé spiller for Real Madrid fra og med neste sesong. Franskmannen har ikke lagt skjul på at han ønsket seg en overgang til den spanske hovedstad forrige sommer, men til og med ikke et tilbud på 200 millioner euro var nok til å overbevise PSG om å selge. Nå er det ingenting den franske storklubben kan gjøre, og Mbappé kan signere for Real Madrid før neste sesong. Ryktene sier at dette først vil finne sted mot slutten av sesongen, men at det ikke er noen tvil om hvor Mbappé spiller neste sesong.

Hvis man liker slike ting så kan man først og fremst se frem til et drama uten sidestykke på ryktebørsen de neste månedene. Det vil bli stor konkurranse mellom de store avisene og journalistene i Spania og Frankrike om å være først ute med siste nytt om Mbappé-sagaen. Men først og fremst så burde man glede seg til å se Kylian Mbappé, en av de aller beste spillerne i verden i en alder av kun 23, i aksjon for Real Madrid. Dersom den overgangen til slutt går i land, vil det være den største overgangen siden Cristiano Ronaldo ble hentet i 2009. Real Madrid-supportere har ventet på dagen Mbappé endelig signerer for klubben i flere år nå, og den dagen kommer mest sannsynlig i 2022.

Åpningen av nye Santiago Bernabéu

Noe som er lett å glemme med året som kommer er at vi etter planen får oppleve åpningen av det nye stadionet. Santiago Bernabéu er et av de mest ikoniske fotballstadionene i verden, og nå skal det få en velfortjent modernisering. Det nyrenoverte Santiago Bernabéu skal etter planen stå ferdig mot slutten av 2022, og ut ifra det vi har sett blir det virkelig storslått. Det er snakk om tak man kan åpne og lukke, en gressmatte man kan flytte under bakken når det trengs og en moderne look på utsiden.

Først og fremst kommer det nye Santiago Bernabéu til å definere en ny æra i klubbens historie. De nye stjernene skal hentes, og Real Madrid skal igjen bli verdens beste fotballag. Det blir svært spennende å se hvordan det nye Santiago Bernabéu ser ut når det står ferdig i slutten av 2022.

Nye Santiago Bernabéu
FREMTIDEN: Slik skal nye Santiago Bernabéu se ut når den er ferdig, blant annet med et heldekkende tak som kan fjernes om det er ønskelig.

1 comment

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.