Kamprapporter

Alcoyano 1-3 Real Madrid

Det var vertene som skapte de største sjansene i første omgang, men Eder Militão var mannen som fikk kula i mål til 0-1. I andre omgang utliknet Alcoyano ved Dani Vega på vakkert vis, før Marco Asensio, og Isco Alarcón fikk hver sin scoring. Real Madrid vant 1-3, og avanserte videre til 8.delsfinalene.

1-3 Isco Alarcón (78′)

Det ble en knalltøff start på året for Real Madrid med tap på bortebane mot lillebror Getafe. Ikke bare ble det det tap mot et langt svakere lag, men Los Blancos slet også stort i hele oppgjøret med å skape sjanser, og muligens skremmer det mer enn resultatet i seg selv. Onsdag var det omsider en ny turnering som stod for tur, og nærmere bestemt Copa del Rey hvor laget som slo de ut sist i Alcoyano stod på motsatt banehalvdel igjen. Oppgjøret ventet på Estadio El Collao i Alcoy som er en del av Valencia. Kunne lilleputten klare det igjen eller var Real Madrid klare denne gang?

Real Madrid: Lunin – Nacho, Militão, Alaba (Vallejo 86′), Marcelo – Valverde, Casemiro, Camavinga (Kroos 77′) – Rodrygo (Ceballos 86′), Mariano (Asensio 47′), Hazard (Isco 77′)

Alcoyano: Figueras – Castellano, Férriz, Blanco (González 60′), Carbonell (Revert 80′) – Antón, Casanova, Miranda (Garcia 60′), Escudero (Juli 60′) – Vega (García 80′), El Ghezouani

COPA DEL REY: Følgende spillere spilte fra start for Real Madrid i den spanske cupen.

Vertene skaper, Real Madrid scorer

Det var fullstendig dominans fra vertene i åpningen av oppgjøret, hvor sjansene kom på løpende bånd. Først frempå var Dani Vega som trikset med seg ballen etter tre minutter, og sendte mot mål, men Lunin fikk akkurat dyttet over. Det påfølgende hjørnesparket ble også relativt farlig hvor Camavinga først ikke fikk klarert, før han tid slutt stanget unna returen. Snaut ti minutter ut i oppgjøret ropte publikum på straffespark da Militão både tok ball, og spiller i feltet, men dommeren så korrekt at brassen var på ballen før han felte spilleren. Et kvarter ut i kampen så var det venstrekant Escudero som ladet foten, og det så skummelt ut, men endte i nettveggen.

En drøy halvtime ut i kampen var vertene frempå igjen, da et frispark ble tatt kort hvor midtstopper Blanco klemte til fra langt hold. Ballen hadde god retning, men Lunin så utgangen, og dyttet til hjørnespark. Da klokka viste 37 minutter kom gjestene fra hovedstaden til deres første sjanse, og det var Rodrygo som ladet skuddfoten fra drøyt tjue meter, dog like til side for lengste stolpe. Fem minutter før hvilen kom omsider kampens første scoring, og det var en brasiliansk kombinasjon. Rodrygo sendte et knallhardt hjørnespark inn, hvor Militão løp seg fri, og stanget ballen hardt i nettet til 0-1. Et par minutter før pause forsøkte også midtstopper Nacho lykken, denne gang på brassespark, men Figueras reddet, og det stod 0-1 til pause.

ÅPNET BALLET: Den brasilianske midtstopperen fikk Real Madrid i gang med sin scoring på hodet etter dødball.

Straffet knallhardt

Det ble en helt annen åpning på den andre enn den første omgangen, og det var Real Madrid som kontrollerte fra start etter hvilen. Fem minutter ut i omgangen ble et frispark tatt kort, og Alaba ladet kanonen, men forsøket endte en meter utenfor lengste stolpe. En drøy time ut i kampen var gjestene frempå på ny, og igjen var det Alaba som kom til avslutning etter kombinasjoner, men forsøket endte utenfor igjen. Vertene stormet omsider rett i angrep etter dette hvor Vega dro seg mot dødlinjen før han fintet bort både Casemiro, og Militão før han bøyde kula i det lengste hjørnet til 1-1. Om lag fem minutter etter dette så steg Camavinga til værs på et hjørnespark, men forsøket ble reddet.

Et kvarter før full tid kombinerte Real Madrid på ny, hvor Hazard slapp til Valverde som sendte mot lengste, men forsøket sklei utenfor. Snaut to minutter senere så kom Los Blancos fremover igjen, hvor Hazard slapp til Asensio, og kantspilleren sendte kula via en motspiller, og i mål til 1-2. Kun et par minutter etter dette klønet forsvaret til Alcoyano det til for seg selv, og Isco kom alene gjennom mot Figueras hvor han satte ballen under sisteskansen selv om han ble feiet ned. Luften gikk litt ut av vertene etter dette, men tross det så fikk de en sjanse til hvor Javi Antón sendte på mål, og Lunin reddet. Dermed endte det 1-3, og Real Madrid er videre til 8.delsfinalen i den spanske cupen.

AVANSEMENT: Isco ble meiet ned av målvakten, men fikk ballen i mål, og satte inn Real Madrids tredje mål for kvelden.

Spillervurderinger:

Andriy Lunin (4): Gjør egentlig ikke så mange feil i kveld, og burde muligens hatt en karakter høyere, men er fryktelig svak med ballen i beina, og må trekkes for det. Treffer omtrent ikke med et eneste utspill, enten han er presset eller ikke. Ser også litt utilpass ut på enkelte av skuddene som kommer, og selv om han ikke kan klandres for scoringen så er den ikke umulig å redde.

Nacho Fernández (4): Spiller en godkjent kamp defensivt, og det må han ettersom at Marcelo starter. Offensivt er det dog ikke så mange bidrag fra forsvareren, og det blir tidvis veldig bleikt. Kombinasjonene sitter ikke helt, og ballen sendes ofte bakover. Har et brassespark som går på mål, men mer er det ikke.

Eder Militão (7 BB): Hever seg betraktelig fra oppgjøret mot Getafe hvor han gjorde en grov feil, og er tilbake til å dominere i kveldens kamp. Taper omtrent ikke en eneste duell defensivt, og det som skapes av motstanderne skjer på motsatt side av hvor han holder til. Er i tillegg solid i boksen, både defensivt og offensivt, og det resulterer i et mål. Banens beste for Los Blancos.

David Alaba (5): Spiller en kamp på det jevne fra Alaba, hvor han involverer seg en del defensivt, og tidvis får en del trøbbel sin vei grunnet Marcelo sitt defensive fravær. Løser sakene relativt godt, og er som vanlig trygg med ballen i beina. Involverer seg også offensivt ved et par anledninger, men skuddene er ikke gode nok.

Marcelo Vieira (1): Spiller rett og slett en forferdelig kamp fra a til å. Ingenting sitter, og involveringene er verken gode nok defensivt eller offensivt. Pasningene sitter ikke, innleggene sitter ikke, kombinasjonene går for langsomt, og defensivt er han fraværende. Holder ikke nivå lenger, rett og slett.

Federico Valverde (4): Jobber iherdig gjennom hele oppgjøret, enten det er som indreløper eller som kant, men vender alt for ofte snuten bakover. Spiller på veldig lav risiko, tidvis for lav risiko, og han skaper omtrent ingenting ved å spille slik. Har et skudd som ender utenfor, ellers ingenting.

Carlos Casemiro (5): En kamp helt på det jevne for brasilianeren, hvor han bryter en del baller på midten, og hurtig fordeler de videre. Dog så tilfører han ikke spesielt mye offensivt til laget, og det stopper litt opp når han får ballen. Ikke veldig treffsikker, og det hindrer tidvis Real Madrid offensivt.

Eduardo Camavinga (6): Er av pådriverne i laget denne kampen. Gjør en rekke løp fremover i banen, hvor han både passerer en, to, og tre motspillere. Sluttproduktet er dog ikke helt der enda, men han viser prov på spennende ferdigheter, og dette kan bli veldig bra om han fortsetter utviklingen.

Rodrygo Goes (4): Brassen fikk muligheten fra start igjen, men tilfører dessverre ikke veldig mye. Gjør noen løp, og utfordrer tidvis godt på kanten, men det blir litt halvveis. Når han først kommer seg i posisjon, så ender ofte ballen med å gå bakover. Har en målgivende pasninger på corneren som Militão stanger inn.

Mariano Díaz (2): Er helt usynlig omtrent all tiden han er på banen, med unntak av det lille løpet han har hvor han pådrar seg en kjenning i låret. Går i offside etter offside etter offside, og utretter omtrent ikke en eneste positiv ting på banen.

Eden Hazard (4): God til å holde på ballen, og finner ofte riktig medspiller, men det blir litt for mye sideveis. Er heldig som får med seg en målgivende pasning på scoringen til Asensio. Må heve seg noen hakk om han ønsker å kapre den siste plassen i angrepet.

Innbytterne:

Marco Asensio (5): Kommer inn for en skadet Mariano like etter andre omgang starter. Involverer seg en del, men løper også mye sidelengs. Skulle gjerne sett han ta enda flere avslutninger, og prøve påvirke stillingen litt mer. Får med seg et mål, men er også veldig heldig da skuddet endrer retning fullstendig, og setter keeper ut av spill.

Toni Kroos (N/A): Spiller for kort tid til å få noen vurdering. Gjør ikke veldig mye ut av seg den tiden han er på banen, men som vanlig trygg med ballen i beina.

Isco Alarcón (N/A): Spiller for kort tid til å få noen vurdering, men involverer seg positivt den tiden han var på banen. Kjemper inn et mål tolv minutter før slutt.

Jesús Vallejo (N/A): Spiller for kort tid til å få noen vurdering, men samtidig positivt at han får noen minutter på banen.

Dani Ceballos (N/A): Spiller for kort tid til å få noen vurdering, men det skal sies at det var godt å se han tilbake på banen igjen. Gjør seg absolutt ikke bort de få minuttene han var på banen.