Mats Hermansens spesialer Ryktebørsen

Hva skjer dersom Madrid ryker ut av Champions League?

Real Madrid spiller tidenes skjebnekamp i morgen og ingenting annet enn seier er godt nok. Hva blir konsekvensene dersom det ikke skulle gå vår vei?

Morgendagens kamp mot Borussia Mönchengladbach er kanskje tidenes skjebnekamp for Real Madrid. Det har aldri hendt tidligere at Madrid har røket ut fra gruppespillet og det vil nærmest være en katastrofe dersom det skulle skje nå. Selvom Madrid har gode muligheter til å vinne, som mot alle andre, er man ikke garantert at det skal gå veien. I tilfelle tap, hva kommer til å skje i klubben?

Zidane får sparken

Får Zidane fortsette i rollen sin dersom klubben ryker ut av gruppespillet? Det ville omtrent vært utradisjonelt av klubben å ikke sparke treneren etter en slik fiasko, uansett hvem som er trener. Men Zidane stiller mye sterkere enn alle andre. Han har nærmest en perfekt «record» som trener og har vunnet ett trofè i hver eneste sesong som trener. 3 Champions League og 2 ligatittler på 4 år er omtrent uoppnåelig for alle andre og taler godt for seg selv. Skal Zidane få sparken den ene gangen det ikke gikk så bra? Dette er nok det mest sannsynlige utfallet dersom det blir tap i morgen. Det er også mulig at klubben allerede kan ha tatt kontakt med Pochettino, kun for å muligens forberede han på at det straks kan bli en ledig jobb. Raùl er også et sannsynlig alternativ. Klubben må ta grep hvis tap skulle være tilfelle og det letteste vil være å sparke treneren.

Større omstruktureringer til sommeren

Blir det enda en fiasko i Europa, vil nok klubben gjør det de kan for å forhindre dette i fremtiden. Vil klubben legge pengene på bordet for Mbappè og muligens Pogba? Det er mulig at klubben vil selge unna spillere som Jovic og Hazard for å gjøre plass til sikrere kort. Det er ingen andre rykter som sverrer rundt klubben akkurat nå, men vi kan vente oss store omveltninger dersom det skulle skje. Dette kan også bety mindre muligheter for spillere som Ødegaard, Vinicius og Rodrygo.

Ingen større endringer?

Det er også fult mulig at det ikke forekommer noen større endringer i klubben. Helt siden Zidane tok over i 2015 og ikke minst i løpet av den siste perioden hans som trener, har klubben endret fokus. Real Madrid har satset stort på yngre spillere og mindre på de større stjernene. Klubben har forsøkt å satse på den neste generasjonen og få mest mulig ut av sine egne produkter. Zidane er forsovet dyktig til å rotere laget og gir stort sett alle muligheten i løpet av en sesong, men han kunne kanskje blitt enda bedre til dette. Poenget er uansett at ved tap i morgen og tidlig exit i Champions League, er ikke løsningen nødvendigvis  å punge ut for alt mulig av spillere. Mbappè er kanskje den eneste som klubben bør sikre seg, dersom det er mulig. Og helt til slutt, hvem er bedre til å lede Madrid akkurat nå enn Zinedine Zidane? Klubben bør kanskje ikke miste kurs selvom man opplever nederlag i morgen.

Legg inn en kommentar