Mats Hermansens spesialer

Hva gjør man til sommeren?

Sesongen er langt i fra over og Real Madrid er fortsatt med i alle konkurranser, men det er åpenbart at endringer må gjøres til sommeren. Her kommer noen konkrete alternativer.

Det er ingen krise ennå, men det er åpenbart at endringer må gjøres til sommeren. Flere av spillerne vil fases ut etter kort tid, noen kanskje allerede til sommeren, og klubben må kvitte seg med mye dødvekt. Først kan vi se litt på spillerne klubben bør kvitte seg med.

Dødvekt

Odriozola: Real Madrid mangler sterkt en høyre-back, spesielt nå som Carvajal ikke lenger takler to kamper i uken, men Odriozola er ikke løsningen. Vi skal se mer på hvilke alternativer som finnes der ute senere. Odriozola har fått vanvittig lite tillit i løpet av Real Madrid karrieren sin og nå som Lucas Vazquez ligger foran i køen, er det inget håp for 27-åringen. Odriozola har i følge Transfermarkt en verdi på 6 millioner Euro. Selg,selg,selg!

Hazard: Er nesten ingen som husker Hazard lenger. Ancelotti har til og med innrømmet at det nesten ikke er noe kommunikasjon mellom de to lenger. Det er forståelig at Hazard ønsker å bli i klubben når han er blant klubbens beste betalte spillere, men her må Real Madrid ta et valg. Om ingen ønsker seg belgieren, eller om han ikke ønsker seg en overgang selv, vil det være rimeligere å bryte kontrakten? Hazard opptar bare en viktig plass i troppen.

 Mariano Diaz: Dette er heller ingen no-brainer. Selvom jeg gjerne skulle sett mer av Mariano, er det ingen sjans for at dominikaneren kan overta plassen fra Benzema. Han er i tillegg langt i fra god nok.

Spisser

Det er helt åpenbart at Real Madrid trenger en ny spiss. Benzema har hatt en svak sesong og har allerede vært skadet gjentatte ganger. Alvaro Rodriguez  blir spennende å følge videre, men trenger noen år utenlands før han eventuelt er klar. Bortsett fra Mbappe, som selvfølgelig er det store målet, finnes det også andre alternativer man kan gå for allerede til sommeren.

Firmino: Firmino er et billig og godt alternativ, som også kan kle den samme rollen som Benzema. Alle husker brasilianeren best når han var på topp i Liverpool. Firmino var ikke den som scorte flest mål, men han var definitivt den viktigste angrepsspilleren. Fordelen her er at Firmino går gratis til sommeren, vil ikke kreve en astronomisk lønn og i tillegg er han 4 år yngre enn Benzema. Skal Real Madrid først vente på Mbappe, som først vil bli aktuell om 2 sesonger, kan Firmino være et godt alternativ i mellomtiden. Er ingen annen spiss i verden som kler «Benzema-rollen» bedre.

Vlahovic/Osimhen: Vlahovic er en av de største spisstalentene der ute og er en såkalt proven-performer. Fordelen er også at Juventus er i økonomisk og sportslig trøbbel. Vlahovic er mer en tradisjonell type spiss og har levert 8 scoringer i Serie A denne sesongen. En liten ulempe med denne overgangen, bortsett fra kosten, er at Vlahovic ikke vil vente på noen. Er mulig å ha Vlahovic som back-up første sesongen, men noe mer vil han ikke godta. Litt av det samme kan man si om Osimhen. Osimhen ruler både Italia og Champions League denne sesongen, men han vil ikke by på en rimelig overgang og vil kreve spilletid fra start. Det er uansett fint å gi Benzema ordentlig konkurranse om plassen.

Marcus Thuram: Dette er også en mulighet. Thuram sin kontrakt løper ut til sommeren og han har også et forhold til Benzema fra landslaget. Thuram er igjen en litt mer tradisjonell spiss, men vil nøye seg med en bakgrunnsrolle mens Benzema blåser ut det siste han har. Han vil heller ikke kreve en kjempelønn.

Backer

Her er det mye å velge i. Jeg velger å ikke se på venstre-backer, selv om mange er misfornøyde med Mendy, men franskmannen kan fortsatt utvikle sine offensive egenskaper. Real Madrid vil mest sannsynlig sikre seg Fran Garcia fra neste sesong også, som sørger for at venstre siden er meget godt dekt for årene fremover. La oss derfor se på mulighetene på andre siden.

Cancelo/Trent-Alexander: Dette er to meget spennende og gode overganger for Real Madrid, men det vil bli kostbart. Det er ikke sikkert Trent-Alexander ønsker å flytte på seg, da han fortsatt har en viktig rolle i Liverpool, men han kan overtales. Bytter man ut Trent med Carvajal mister man noe av den defensive effektiviten, men Trent er blant de bedre offensive backene i verden. Både Militao, Rudiger og Alaba kan også gjøre opp for engelskmannens defensive svakheter. Cancelo har derimot alt og vil være enklere å overtale. Cancelo vil mest sannsynlig ikke gå tilbake til City, men låneklubben Bayern Munchen vil være i førersetet. Cancelo må uansett ta et valg til sommeren og Real Madrid er definitivt attraktivt for portugiseren. Begge overganger vil koste dyrt, men vil være gode investeringer for fremtiden.

Hakimi: Vil det være mulig å overtale marokkaneren tilbake til moderklubben sin? Absolutt. PSG går på smell etter smell i Champions League og det kan begynne å bli kjedelig å dominere fransk fotball. Selvom dette vil bli en kostbar overgang, vil det være en investering over en lengre horisont. 24-åringen har definitivt 7-8 sesonger igjen helt på topp. PSG vil absolutt ikke slippe han billig, de har jo i utgangspunktet ikke bruk for pengene, men dersom Hakimi tar et defenitivt valg sier nok ikke klubben nei.

Reece James: Reece er også en spiller mange ønsker seg. Det blir også et nytt møte med engelskmannen når Real Madrid igjen møter Chelsea i kvartfinalen. Chelsea er nok ikke super villige til å slippe han, siden de selv ikke har så mange valg på høyre siden, men de gjør det nok for riktig pris. James har også vært sterkt ryktet til klubben tidligere og Real Madrid har fra før et godt forretningsforhold til Chelsea. Dette blir ikke det dyreste alternativet, men kostbart allikevel. James vil uansett sikre posisjonen godt for Real Madrid i mange år frem.

Midtbane

Midtbanen er i utgangspunktet ikke i fare. Kroos har begynt å slite litt med formen i år, spesielt med to kamper i uken, men Real Madrid har mange alternativer her. Med Camavinga, Ceballos, Valverde og Tchouameni i troppen, samt Brahim Diaz som muligens kommer tilbake fra lån hos AC Milan, er ikke midtbanen stedet å prioritere. Bellingham er selvfølgelig en interessant signering, men det brenner mest med spiss og høyre-back.

Hva sier du?

5 comments

 1. Alaba er best på venstreback så det er optimalt å få han tilbake i backpossisjon hvor man heller henter inn Gvardiol som kan danne et stopperpar med Militao. Dette vil også gi oss en dynamikk i forsvar hvor disse pluss Rudiger, Fran Garcia, Nacho og Lucas kan rullere ut ifra motstandere(fysiske, tekniske, defensive, offensive osv). En frisk Carva kan spelle til Hakimi tar til fornuften og kommer hjem igjen. Spør du meg er Valverde ved krise et godt alternativ med Lucas hengende etter som egenutviklet spiller.

  Vinger er det flust av så det finnes ikke behov dersom Asensio aksepterer rollen sin og Valverde kan spille hvor som helst.

  Det største problemet er spiss. Det eneste riktige valget her er å vente på Mbappé til 24/25 sesong. Det blir enda et labert år til sesong, men det er verdt å vente dersom han legger fra seg holdningene om å være en individuell og setter laget før seg selv.

  La Ceballos være i klubben. Supert valg å ha på benken etter å ha sett intensiteten han har gitt oss i år.

 2. Cancelo,James eller Hakimi inn fortest mulig på høyreback plassen og hadde vært helt hinsides å sett Osimhen inn dørene fra sommeren av. Noe må skje til sommeren hvertfall. Ellerså vinner Barca igjen neste år.

 3. Hvorfor nevner ingen Jamal Musiala? Fordi han er umulig å få has på? Ser på han som et større talent enn Bellingham

 4. Fin artikkel. Sikkert mange høyrebacker å vurdere. Er vel ikke enig i at Carvahal er blitt så svak, men at han var bedre før. Tross alt får han spille i RM, og er tatt ut i den spanske landslagstroppen. Enig i at Musiala er et større talent enn Bellingham. Musiala ligner litt på og virker å være en bedre utgave av Mesut Øzil, og er spesielt talentfull i det offensive spillet. Martin Ødegård er også en slik spiller. Det defensive på midtbanen ivaretas av de andre. Det å få inn en spiss som kun blir en reserve er vel neppe så attraktivt for vedkommende, og Benzema holder nok en sesong eller to til.

 5. Veldig enig med deg Ulf! En våt drøm er å se Ødegaard i hvitt igjen, men det er jeg redd aldri skjer. Musiala ser hinsides ut! Relativt kort løsning kunne vært Cavani neste år for så å gå for Osimhen og Endrik i 2024?

Legg inn en kommentar