Jone Warlands spesialer

Han som aldri helt slo igjennom, men som så inderlig prøvde på det

Hazard sliter med sjansene, og de han får er på ingen måte overbevisende. Er løpet kjørt for Hazard, eller får vi en dag se ham skinne i Real Madrid-drakten?

Dette er en kommentar og speiler kun kommentatorens syn

Hundre millioner euro betalte Real Madrid i 2019 for å sikre seg den belgiske superstjernen Eden Hazard. Den da 28 år gamle vingen skulle endelig få fart på angrepsspillet til Real Madrid igjen, etter den litt surrete exiten til Cristiano Ronaldo et drøyt år tidligere. Det er ingen tvil om at forventningene til Belgieren var store. Hazard har uttalt at han alltid har vært en Real Madrid-supporter, og fansen håpet nok på at det betydde at inn i klubben kom en grisegod angrepsspiller som skulle blø for den hvite drakten. Å stille spørsmål ved Hazards engasjement og lojalitet blir helt feil – belgieren har tross skader og lite spilletid aldri uttalt seg om klubben i negativ forstand, og har gjentatte ganger bedyret fansen om at han skal komme sterkere tilbake.

Dette er musikk i ørene til enhver Real Madrid-supporter, og en mentalitet vi gjerne skulle sett hos alle spillere som ikler seg den kongehvite drakten til Madrid-klubben. Likevel sitter man på følelsen at denne overgangen er noe man skulle vært foruten totalt. Eden Hazard har jo definitivt ikke levd opp til forventningene han brakte med seg. Tvert imot omtales han oftere og oftere som det største bomkjøpet klubben har gjort på lang, lang tid. Og såpass ærlig må det kanskje være lov å være, nå.

«Det største bomkjøpet klubben har gjort på lang, lang tid.»

Her er det ikke vits i å snakke om Bale  samme åndedrag, en gang! Jada, en kan være kritisk til måten Gareth Bale håndterte situasjonen sin i Real Madrid de siste årene, og bidragene hans mot slutten var også på samme nivå – om ikke lavere – enn det Hazard koker i hop om dagen. Men Bale hadde i det minste noen gode sesonger i klubben før karrieren tok et hopp utenfor en kliffe med like dyp bunn som Marianegropen i Stillehavet! Og takk høyere makter for at vi ikke nå står i en lignende situasjon, der spilleren selv ikke lenger ønsker å lykkes i klubben. Hazard har som sagt tatt situasjonen med  overaskende stor ro og med en profesjonalitet av en annen verden. Jeg er sikker på jeg ikke er den eneste som fortsatt sitter foran TV-en og håper hver eneste gang vingen får minutter, at han ENDELIG skal slå gjennom! «32 år, det er jo ingen alder! Mange år igjen med høyt toppnivå». Men jeg er redd for at det siste toget har forlatt perrongen nå, og kun en feberdrøm av et tog fra perrong 9¾ er redningen.

Det belgieren viser når han får noen minutter på banen er på grensen til parodisk. Hazard fikk sjansen fra start mot Shaktar Donetsk på tirsdag, og ble byttet ut etter 57 minutter. Usselige 35 ballberøringer, ett balltap og ikke et eneste vellykket dribleforsøk var fasiten etter den kampen. Jeg tror dette er slutten for Hazards tid i Real Madrid. Neste sommer blir han etter all sannsynlighet den første spilleren Perez vil kvitte seg med, om ikke allerede i vinter. Og en kan ikke tenke annet enn at det er en ufattelig trist slutt på det som kunne blitt en så vakker historie. Så får vi håpe at det går udramatisk for seg, og at belgieren til syvende og sist vil bli husket for han som aldri helt slo igjennom, men som så inderlig prøvde på det.

2 comments

  1. Han behöver ju få 3-4 matcher på rad, detta är känt sedan länge med Hazard. Han spelar sig alltid in i form. Kolla i starten på alla hans tidigare PL säsonger, alltid varit kass.. tyvärr kommer aldrig real ge honom 4 starter på rad, även om det hade varit logiskt att sätta honom ute till höger, Sen växla honom med Rodrygo.

  2. Hazard bør droppe til et lavere nivå og prøve å brilliere der.

    Han har masse kvalitet i pasningene og spillforståelsen, men kroppen følger ikke med. Ulempen hans er at både han og motstanderen vet at alternativene hans er begrenset til et par «touches» og at han verken vil eller kan løpe fra eller drible gjennom forsvaret.

Legg inn en kommentar