Harald Natviks spesialer

Halve troppen kan forsvinne fra Castilla

Alberto Toril må stable sammen et nytt b-lag neste sesong

Alberto Toril har gjort en ny god sesong med Real Madrid sitt b-lag Castilla og laget er nå trygt plassert på en 10.plass i Liga Adelante, 2.div i Spania. Akkurat som tidligere vil b-lags treneren sannsynligvis miste de aller fleste spillerne som har spilt fast på laget denne sesongen. Noen kan komme til å bli hentet opp til a-laget, noen drar tilbake til sine klubber etter endt leieavtale, noen forlater klubben gratis og andre vil bli solgt for flere millioner euro. Hvem forlater Castilla sommeren 2013?

Jesé er laget store stjerne og 20 åringen fra Las Palmas har levert mer enn tyve mål og ti målgivende i en imponerende sesong på b-laget. Likevel har han ikke fått spilletid på a-laget av Mourinho og det er veldig usikkert per dags dato hva som kommer til å skje med han. Alberto Toril har allerede bekreftet at han i hvertfall ikke spiller for b-laget neste år. Det betyr at Jesé enten tas opp til a-laget eller selges med tilbakekjøpsklausul. Et annet alternativ er at kanarifuglen er så skuffet over klubben at han heller venter ett år før han drar og dermed kan forlate klubben gratis (kontrakten går ut 1.juli 2014). Marca hevder i hvertfall at Real Madrid uansett ønsker å fornye avtalen med Jesé i sommer og han kan være aktuell for a-laget hvis den nye treneren (mest sannsynlig Ancelotti) ønsker å ha han med videre. Det er stor interesse for Jesé dra flere klubber i div. ligaer og et salg av 20 åringen kan bringe inn rundt 10mil euro.

Alvaro Morata er en annen ung og lovende spiller som ikke spiller i Castilla neste år. Jesé sin lagkompis og rekkekamerat har fått en del spilletid på a-laget og vil være aktuell for en fast plass i a-troppen neste år. 20 åringen på 190cm er en ettertraktet spiss og flere klubber skal allerede ha meldt sin interesse. I følge både Marca og AS skal han være aktuell i en bytteavtale med Málaga hvor Morata og 20-25mil euro går sørover, mens Isco drar nordover. Det skal også være en del interesse for Morata fra andre spanske klubber (Atlético Madrid og Sevilla), samt en rekke klubber fra Bundesliga og Premier League. Dersom Morata selges vil han bli verdsatt til rundt 8-10mil euro og klubben vil kreve en tilbakekjøpsklausul.

En spiller som allerede er klar for en annen klubb er høyreving Juanfran. 24 åringen har vært glimrende på b-laget i to sesonger nå og har vært en av lagets mest kreative spillere. Han skrev i januar under en kontrakt med Real Betis og blir altså å finne i La Liga fra 1.juli 2013. Kontrakten med Real Madrid går ut i sommer og han forlater dermed klubben gratis og Real Madrid kommer ikke til å ha noen klausuler eller videre rettigheter på spilleren.

En annen offensiv midtbanespiller som ser ut til å dra i sommer er den russiske landslagsspilleren Denis Cheryshev. 22 åringen med dobbelt statsborgerskap (Spansk og russisk) fikk debutere for Russland i 2012 og har hatt en solid sesong. Han fikk også debutere for a-laget til Real Madrid i Copa del Rey. Det skal være stor interesse for den unge nye landslagsspilleren i Russland og Real Madrid ønsker visstnok å selge han dit (bedre tilbud), men Denis skal heller ønske en overgang til Tyskland eller England. Russiskeide Reading skal være aktuelle og villige til å betale en god sum for Denis. 22 åringen skal ha en verdi på rundt 6-8mil euro og Real Madrid vil be om tilbakekjøpsklausuler.

To brasilianere som ikke blir å finne i Castilla neste år er leiesoldatene Fabinho (Rio Ave) på 19 år og Casemiro (Sao Paulo) på 21 år. Høyreback Fabinho vil mest sannsynligvis bare returnere til Portugal etter endt låneavtale, mens Marca hevder at Casemiro blir klar for Real Madrid 1.juli 2013 og blir en del av a-laget. Det har tidligere vært spekulert i at det allerede eksisterer en avtale for Casemiro og at klubben må kjøpe han i sommer. En annen midtbanespiller som har vært på lån til Real Madrid Castilla og som nå drar tilbake etter endt leieavtale er den tidligere Castilla-spilleren Pedro Mosquera. 25 åringen ble solgt til Getafe for tre år siden, men slet med å etablere seg i den lille Madrid-klubben og ble derfor utlånt til Castilla for seks måneder siden.

Også 21 år gamle Jota (på lån fra Celta Vigo B) blir ikke en del av Castilla neste år. Midtbanespilleren har fått lite spilletid i Castilla og blir ikke satset på i Madrid neste år. I forsvaret forventer de fleste at Nacho får en plass på a-laget. 23 åringen har vært tidvis veldig bra våren 2013 og kan spille i alle posisjoner i forsvaret. En egenprodusert potet blir alltid godt tatt i mot enn så lenge han holder nivået og Nacho skal ha overbevist Real Madrid sin sportslige ledelse. En annen forsvarsspiller som neppe spiller i Castilla neste år er Nuri Sahins «lookalike» Jorge Casado. Den 23 år gamle venstrebacken skal være ettertraktet i både England og Spania og de fleste forventer at han nå selges for 4-6mil euro, med en tilbakekjøpsklausul.

Iván er en annen forsvarsspiller som neppe spiller i Castilla neste år. Den 25 år gamle midtstopperen fikk hele 29 kamper på a-laget til Málaga fra 2009 til 2011, men mistet så plassen sin og ble leid ut til Castilla forrige sesong. I fjor sommer skrev han under på en avtale med Castilla, men denne går ut 1.juli 2013. Det er ventet at han ikke får fornyet avtalen sin og heller ønsker å få sjansen på et a-lag i La Liga eller i Liga Adelante. 26 år gamle David Mateos er i en litt lignende situasjon. Iváns partner i midtforsvaret har vært på utlån til AEK Aten og Zaragoza, uten stor suksess, og det forventes nå at han kanskje forlater Real Madrid Castilla (og klubben) på permantent basis.

Blandt målvaktene er det også ventet at Castilla vil måtte gjøre en del forandringer. Tomás Mejías er per dags dato førstevalget i Castilla og 24 åringen har en del interesse fra andre klubber. Det kan være at han – slik som Kiko Casilla f.eks – finner seg en mindre La Liga klubb og tar opp konkurransen der med en etablert keeper. I så fall er det mulig at Jesús blir førstekeeper i Castilla, men det er også mulig han fortsetter som en tredjekeeper på a-laget eller bliir solgt.

Tar man utgangspunkt i følgende oppstilling for Alberto Toril:

——————–Morata———————
Denis————–Jesé————-Juanfran
————-Mosquera – Alex—————–
Casado ——- Iván – Mateos —- Fabinho
——————–Tomás————————

Da ser man at Toril fort vil miste ti av elleve vanlige førstevalg fra sesongen 2012/2013. Bare Alex er igjen og selv han er aktuell for et salg i sommer. Heldigvis gror det fremdeles godt i Real Madrid sin cantera og at noen drar gjør bare at det åpner opp for nye muligheter for andre talenter. José Rodríguez (18 åringen med debut på a-laget i tre ulike turneringer i år) vil helt sikkert få en viktigere rolle i Castilla neste år. Spanias U19 spiss Raúl de Tomás vil få flere sjanser og det samme gjelder andre talenter som Christian Benavente, Diego Llorente, Derik, Omar Mascarell og en rekke andre.

Legg inn en kommentar