Shayan Jalilians spesialer

God deal for Real Madrid – Spurs blir forsterket

Sergio Reguilón har hatt en fantastisk utvikling i karrieren de siste sesongene. Sommeren 2018 ble han tatt opp i a-stallen av Julen Lopetegui. Under baskeren fikk han ikke tillit i hjemlig serie, men ting skulle endre seg. Etter 5-1-tapet mot Barcelona på Camp Nou, fikk Lopetegui sparken og inn kom Santiago Solari.

Solari hadde god kjennskap til venstrebacken fra tidligere, da han var 23-åringens trener på Castilla sesongen i forveien. Argentineren var ikke redd for å bruke Reguilón, og ganske så raskt danket han Marcelo ut av Solaris foretrukne ellever. Venstrebacken ble raskt en favoritt blant supporterne, og leverte flere fine prestasjoner i viktige oppgjør, som mot Barcelona, Atlético Madrid og Sevilla.

Dessverre gikk det ikke like bra med resten av laget, og allerede når kalenderen viste mars 2019, var Real Madrid ute av alle turneringer og et godt stykke unna Barcelona i LaLiga. Det fikk konsekvenser, som endte med at Solari måtte tre til side. Inn kom Zinedine Zidane for å få skuta på rett kjøl igjen.

Det viste seg at Reguilón ikke var en del av franskmannens planer, og 23-åringen spilte kun to kamper i LaLiga resten av sesongen under Zidane. Trenerlegenden hadde signeringen av Ferland Mendy i tankene, og ville i tillegg til det få det beste ut av Marcelo. Det endte med at Reguilón måtte finne seg ny klubb.

I 2019/2020-sesongen som nå har vært, har venstrebacken spilt for Sevilla. Han har vært en av LaLigas beste venstrebacker, og vant i tillegg Europa League med Sevilla. Likevel er det enda ikke plass til han i den spanske hovedstaden. Marcelo har en kontrakt som går ut sommeren 2022, og i tillegg er Mendy førstevalget på venstreback-plassen. Dette gjør at Reguilón har blitt nødt til å finne seg ny klubb, igjen.

For noen dager siden begynte det å gå rykter om at Manchester United er interessert i spilleren. Klubbene skal ha forhandlet, og spilleren selv har vært positiv til en overgang. Problemet i disse forhandlingene var det faktum at Real Madrid ønsket seg en tilbakekjøpsklausul – det gikk ikke de røde djevlene med på.

Kort tid senere kunne Fabrizio Romano melde at det nå var Spurs som var i forhandlinger med Real Madrid. Denne prosessen har ikke tatt lang tid, og klubbene ble raskt enige. Overgangen vil etter all sannsynlighet bekreftes i morgen, da Reguilón ikke var å finne på treningsfeltet på Valdebebas i dag.

Transferguruen, Romano, melder at prisen er på €30M, og at Real Madrid har sikret seg en tilbakekjøpsklausul, som kan aktiveres innen to sesonger. MARCA har videre meldt på sine nettsider at prisen på klausulen er mellom €35-40M. I Real Madrid-leiren anser de dette som en veldig god deal.

Og det er det. Hvert fall for Real Madrid.

Som nevnt, går Marcelos kontrakt med Real Madrid ut sommeren 2022, samtidig som at Mendy enn så lenge er førstevalget på venstreback-plassen. I mellomtiden får Reguilón gode erfaringer i Tottenham og Premier League. Han får muligheten til å spille under Jose Mourinho, og blir etter all sannsynlighet en viktig brikke på et Spurs-lag som sliter for øyeblikket. Real Madrid får €30M for spilleren, og dersom han utvikler spillet sitt enda et hakk videre, og blir en av verdens beste venstrebacker, kan de hente han for 5-10 millioner mer enn de solgte han.

Det er forståelig at dealen har fått blandet mottakelse i London. Det positive for Spurs er at de får en veldig bra venstreback, som etter min mening, vil være en forsterkning. Tall fra Wyscout viser at Reguilón har klart bedre statistikk å vise til offensivt, enn det som vil bli hans hovedkonkurrent, Ben Davies. Det negative her er at London-klubben er «fanget» av tilbakekjøpsklausulen, og at de risikerer å miste han dersom han blir en stor suksess.

Vi må ikke glemme at den spanske 23-åringen er født og oppvokst i Madrid, og at han har vært en del av Real Madrid-systemet siden han var åtte år. Dersom Los Blancos ringer å vil ha han tilbake, så kan det være vanskelig å motstå fristelsen. Lignende ting har hendt tidligere, med Carvajal og Morata.

Det som er helt sikkert, er at Real Madrid har gjort en god deal her, og at Florentino Pérez nok en gang kan slå seg på brystet og være fornøyd. Samtidig får Tottenham en god spiller, som vil forsterke laget.

Så gjenstår de å se hva fremtiden har i vente.

Legg inn en kommentar