Karim Benzema og Raphaël Varane kunne begge tegnet seg på scoringslisten da Frankrike skuffet og avga poeng mot Ungarn på Puskás Arena.

Puskás Arena, Budapest
Euro 2021, Gruppe F (andre kamp)

Lørdag 19. juni, kl. 15:00

Involverte spillere: Karim Benzema og Raphaël Varane

Frankrike fikk en god start på sommerens EM da de slo Tyskland 1-0 på Allianz Arena tidligere i uken, og i dag skulle Les Bleus nok en gang ut i aksjon mot gruppens klart svakeste lag, Ungarn. De rødkledde hadde riktignok fordelen av hjemmebane ettersom kampen ble spilt på et smekkfullt Puskás Arena i Budapest, og hjemmelaget ble løftet frem av sine hjemmesupportere.

Kampen startet med at Ungarn tørte å ta tak i ballen og angripe Frankrike. Til tross for at de store sjansene uteble så viste ungarerne at de ikke var noen kasteball, men etterhvert kom Didier Deschamps’ mannskap seg mer inn i kampen. Les Bleus tok mer og mer over og Ungarn ble spilt lavere og lavere.

Etter en halvtime fikk Karim Benzema omgangens beste sjanse da han ble spilt fri på vakkert vis av Kylian Mbappé. Nevnte Mbappé hæl-flikket ballen bakover til Benzema som fikk avslutte tilnærmet upresset fra elleve meter, men uheldigvis for Frankrike så traff 33-åringen dårlig på ballen og avslutningen gikk en meter utenfor målet til Péter Gulácsi.

Frankrike presset uten å komme til de helt store sjansene, og på overtid i førsteomgang ble de regjerende verdensmestrene tatt på en kontring. Ungarn vant ballen og satte fart mot målet til Hugo Lloris, og ballen havnet hos Attila Fiola, som skjærte inn foran Raphaël Varane som ikke hadde annet valg enn å la ungareren passere. Fiola satte ballen i mål bak Hugo Lloris og Puskás Arena gikk til himmels, og hjemmelaget gikk dermed til pause på stillingen 1-0.

Man skulle tro at Frankrike ville komme ut i et ekstremt tempo i jakten på scoring, men Ungarn gjorde livet surt for Frankrike med meget stram og god defensiv organisering. Allikevel skulle Les Bleus få sin etterlengtede utlikning etter en drøy time da ballen ved en tilfeldighet havnet hos Antoine Griezmann. Et innlegg ble dårlig klarert og Barcelona-spilleren hamret inn utlikningen fra kloss hold.

Snaut ti minutter senere ble Karim Benzema slukøret byttet av banen til fordel for Olivier Giroud, mens Frankrike skulle desperat jakte en avgjørende scoring. Drøyt ti minutter før slutt fikk Kylian Mbappé en kjempesjanse da han ble spilt opp på venstresiden, og 22-åringen fikk avslutte fra rundt ti meter. Dessverre for Frankrike ble skuddet avverget på vakkert vis av Ungarn-keeper Gulácsi.

Frankrike fortsatte det intense presset mot Ungarn sitt mål, men hjemmelaget sto imot med støtten fra over 60.000 hjemmefans i ryggen. På overtid av overtiden kom det som var kampens siste mulighet da Thomas Lemar sendte kampens siste innlegg mot Ungarns mål. Raphaël Varane steg høyt, men dessverre for Frankrike ikke høyt nok og headingen ble for tynn og gikk utenfor målet. Dermed endte det 1-1 på arenaen som bærer Real Madrid-legenden Ferenc Puskás’ navn.