Nyheter

Før kampen: CD Leganés (B)

Real Madrid går inn i siste serierunde vel vitende om at ligagull nummer 34 er sikret og at Lionel Messi allerede har begynt å grue seg til Champions League-sluttspillet, for Real Madrid sin del er det eneste spenningsmomentet om Karim Benzema kan tukte argentineren for Pichichi-trofeet.

Real Madrid har på folkemunne de siste årene vært kjent som et lag som kronisk underpresterer i hjemlig serie. Undertegnende har vært så heldig å fulgt klubben i hele 18 år, og gjennom de årene har det blitt seks seriemesterskap. Altså et snitt på ett seriegull hvert tredje år. Til sammenligning har Manchester United og Chelsea fem seriemesterskap hver, mens Arsenal, Manchester City og Liverpool til sammen har seks seriemesterskap seg i mellom. Akkurat det beskriver hvor stor klubben er, så stor at den ikke kan sammenlignes med engelske gigantene. I Katalonia har det de siste dagene vært viktig å kommunisere at det var Barcelona som tapte ligagullet, og ikke Real Madrid som vant det. På tross av at Real Madrid står med 10 strake seire, i tillegg til en sju poengs luke ned til katalanerne.

Morgendagens kamp blir som siste etappe i Tour de France å regne for Real Madrid – passende nok blir den turen til Butarque selve sjarmøretappen, nemlig Champs-Élysées.

Virkeligheten til Leganés er riktignok en annen. For agurkene i Madrids utkant, så er det en kamp om liv eller død. Tidligere Atlético Madrid-trener Javier Aguirre har etterhvert fått Leganés-skuta på riktig kjør, hvor laget har vært ubeseiret de fire siste kampene. Hele tre av de fire siste kampene har vært seier, kanskje kan den mexicanske treneren gjennomføre en form for Great Escape.

Kampen om Pichichi

Det er riktignok et halmstrå, men i praksis Pichich-trofeet det eneste av betydning Real Madrid har å spille for. Det skal riktignok veldig mye til for at Karim Benzema skal klare dra i land den, selv om det har skjedd merkeligere ting enn at franskmannen skulle scoret et hattrick. Eller ?

Benzema er den spilleren som har scoret i flest forskjellige kamper denne sesongen, og det hører sjeldenhetene til at han tegner seg på scoringslisten ved flere anledninger gjennom 90 minutter. Han tar heller ikke straffespark, i alle fall ikke vanligvis. Skal Benzema bli toppscorer foran Lionel Messi denne sesongen, så vil franskmannen være nødt å score et hattrick. Samtidig, så kan ikke argentineren score. I bunn og grunn er det litt av en ligning som skal gå opp.

Over til hvem som skal skyte disse straffesparkene. Éder Militão vil mest sannsynlig få muligheten fra start denne kampen, og brassen er faktisk den eneste utespilleren denne sesongen som ikke har scoret. Det er nok en annen rekord, som om ikke henger uendelig høyt, så er det i alle fall en bragd svært få lag har klart. I hvert fall på øverste nivå. Til og med kanskje på seniornivå.

Med tanke på at oddsen for at Benzema skal bli toppscorer er rimelig høy, så er det ikke umulig at Zinedine Zidane prioriterer annerledes den siste serierunden og kanskje gir de spillerne som har spilt minst sjansen til å vise seg frem. Deriblant den utskjelte serbiske storsigneringen Luka Jović. Det ville i alle fall vært rettferdig ovenfor Jović at han kan få muligheten til å gi tilsvar på all kritikken, som ikke bestandig har vært like berettiget.

The Great Escape

Leganés har som ventet hatt en tung sesong. Det ble heller ikke noe bedre av at utkjøpsklausulene til Martin Braitwhite og Youssef En-Nesyri ble utløst av henholdsvis Barcelona og Sevilla midtveis i sesongen, selv om dansken ble hentet etter at overgangsvinduet formelt var stengt. En annen som har levert varene uten og ha forlatt klubben i løpet av sesongen er Óscar Rodríguez, den svært anvendelige midtbanespilleren som de to siste sesongene har vært på lån fra Real Madrid.

Óscar skulle bli den første spilleren i Leganés sin La Liga-historie til å nå tosifret antall scoringer, men den hardtskytende midtbanespilleren har ikke spilt de siste syv kampene på grunn av en muskelskade. Det går ei heller ingen rapporter på at Óscar kommer til å være spilleklar mot moderklubben, som han nok så gjerne skulle vist seg frem i mot. Dermed ryker også muligheten for å nå tosifret antall scoringer, i alle fall denne sesongen. Så får tiden vise om Óscar får muligheten i Real Madrid neste sesong, eller om han blir solgt til en større klubb. Real Madrid vil nok ha behov for flere scoringer neste sesong, og av de spillerne Real Madrid har ute på lån, så er nok Óscar den som er mest skikket til akkurat det.

Med sine ni mål har altså Óscar scoret over 30% av Leganés sine mål. Tar vi med Braitwhite og En-Nesyri sine mål i regnestykket også, så finner vi altså ut at Leganés stiller uten trioen som har stått for omlag 70% klubbens scoringer denne sesongen. Bak den nevnte trioen er det altså ingen som har scoret mer enn ett mål denne sesongen i La Liga. Det spørs vel ikke om det skal et aldri så lite mirakel til for at Leganés skal holde seg denne sesongen, og selv om klubbens karismatiske målvakt Iván Cuéllar gjerne skulle rullet til tiden gikk ut imorgen, så vil det ikke holde med uavgjort for gjengen fra utkants-Madrid – de vil også være avhenginge av at allerede nedrykksklare Espanyol slår Celta Vigo.

Forventet lagoppstilling: Denne kan ikke engang Nostradamus spå rett.

Legg inn en kommentar