Mats Hermansens spesialer

En liten kritikk av Varane

(Kommentar): Real Madrid reddet poeng helt på tampen mot Borussia Mönchengladbach. Madrid kontrollerte deler av kampen, men var for svake defensivt og slapp inn 2 mål. I midten av dette står Varane, igjen.

Raphaël Varane er ansett som en av verdens fremste forsvarsspillere og er det definitivt ennå. Han er både rask og sterk i hodedueller, selvom han til tider mangler litt rutine. Varane og Ramos er blant de beste duoene i fotballen og det kan ingen ta ifra dem. Men selv de beste kan gjøre feil og i det siste har Varane gjort mange av dem.

Det som skjedde under kveldens kamp kan skje alle. Varane skal klarere med hodet, men ballen ender opp i bena på en motstander. Han hadde godt med rom og tid, men valgte allikevel å klarere i hu og hast. Mot Shakthar forrige uke sørget han for selvmål. Og hvem kan vel glemme de kostbare feilene mot Manchester City? Under kveldens kamp hang han også ofte etter som igjen skapte gode muligheter for Borussia Mönchengladbach. Varane er per nå det svake leddet i forsvaret.

Varane viser ihvertfall at han tar ansvar. Etter City kampen påtok han seg all skyld og innrømmet ansvaret. Selvom Varane har vært svak i det siste skal man ikke glemme hvor solid Madrid forsvaret var rett etter coronapausen. Noe av de nåværende problemene kan også være at Carvajal har vært ute de siste ukene, samt at Ramos manglet mot Shakthar. Man må jo også nevne at Madrid spiller utrolig offensivt til tider, som blir utnyttet godt av både Shakthar og Mönchengladbach. Du tar alltid enorm risiko når du spiller slik fotball, men da er du også avhengig av solide defensive prestasjoner. Jeg er ihvertfall overbevist om at Varane løser den nåværende situasjonen og fortsetter å prestere på det høyeste nivået. De aller beste kan alle gjøre feil, også Varane.

Legg inn en kommentar