Retroartikler

Den ultimate duellen

Hvem er best, Ronaldo eller Messi? 

I morgen er det duket for den kanskje aller største duellen innenfor moderne klubbfotball, «El clásico». Barcelona gjester Santiago Bernabéu i det som av mange regnes som kampen som kan avgjøre hvem som blir årets vinner av La Liga. I fjor var det Barcelona som fikk gleden av å kunne kalle seg selv det beste laget i Europa og Spania, mye takket være en Lionel Messi i storform. Allikevel stod ikke Real Madrid helt uten triumfer, da de i løpet av 120 minutter beseiret den katalanske rivalen i Copa del Rey-finalen. Her var det Cristiano Ronaldo som scoret det avgjørende vinnermålet.

Det er ikke uten grunn at Cristiano Ronaldo og Lionel Messi ansees å være de beste fotballspillerne pr. i dag. Kanskje spiller de også for verdens to beste lag? Det virker ikke som om det er noen andre spillere som kan måle seg med de to når det kommer til å score mål. Begge spillerne scoret i fjorårets sesong, 53 mål hver, hvilket betyr at begge to satte personlig rekord når det kommer til antall mål scoret på én og samme sesong.

Lionel Messi har etter at han debuterte for A-laget i 2004, vist seg å være Barcelonas største målscorer og kanskje aller viktigste spiller. Han har etter at han vant Ballon d’Or ifjor, vunnet kåringen «Verdens beste spiller» to år på rad, da han også vant den i 2009. Når det kommer til triumfer forrige sesong, slår han Cristiano Ronaldo på målstreken. Som kjent vant Messi og Barcelona både Liga BBVA, og Champions League-finalen over Manchester United, hvor også Messi scorte ett av de tre målene. Messi var forøvrig Barcelonas toppscorer i begge turneringene.

I likhet med sin argentinske kollega, har også Ronaldo vist seg å være sitt lags aller største målscorer. Dette bevist gjennom at han nylig rundet hele 100 nettkjenninger for Real Madrid etter hans ankomst i 2009. Det var mange forhåpninger knyttet til portugiseren da han først kom til klubben, med tanke på at prislappen for hans tjenester var på svimlende 832 millioner kroner. Til tross for det store presset knyttet til seg, kan nok de fleste si seg enige i at Ronaldo har vist seg verdig overgangssummen og mer til.

Hvem som er best av Lionel Messi og Cristiano Ronaldo, er som å si hva som er best av Pop og Rock. Begge to er fantastisk gode, og de kan heller ikke sammenlignes fordi de er to helt forskjellige spillere. Noen liker Rock, samtidig som andre liker Pop. Man kan derfor ikke avgjøre hvem som er best, men man kan ha sin egen mening om det.

Personlig foretrekker jeg Ronaldo.Til tross for dette er jeg ikke en av de typene som hater Messi, og syntes alt ved han er dårlig og teit. Grunnlaget for at jeg syntes Cristiano Ronaldo er den beste enkeltspilleren i verden, er nettopp det at han har et bredere ferdighetsregister enn det Messi har. I tillegg til at jeg syntes Messi er mer avhengig av medspillerene sine for å score mål, i form av veggspill, gjennombruddspasninger etc. Ronaldo er for meg en spiller som kan gjøre mer på egenhånd, takket være hans enorme fysikk og hurtighet, luftstyrke og evne til å skyte med begge bein.

Det er ikke til å komme utenom at Lionel Messi har en penere statistikk enn Ronaldo i de seneste oppgjørene mellom deres respektive lag. Samtidig er det heller ikke til å komme utenom at Barcelona har vært hakket kvassere enn Real Madrid de siste to årene. Min teori er at det er lettere for en spiller å vise seg frem mot et lag som har bestemt seg for å ligge dypt og ikke slippe inn mål, enn mot et lag som hele tiden er i angrep, og innehar ballen i laget gjennom nesten hele kampen.

For det er nettopp dette som har vært tilfellet i store deler av oppgjørene mellom Real Madrid og Barcelona, som igjen har ført til at Barcelona har kommet seirende ut av duellen flest ganger. Allikevel kan det nå se ut som om ting er i ferd med å snu. Vi så det under forrige sesongs CdR-finale, og også i store deler av Supercopa; Real Madrid er på vei fremover! I alle disse oppgjørene kan man påstå at Real Madrid har vært helt på linje med Barcelona, om ikke bedre.

Skrevet av Jakob Bergwitz-Larsen!

Legg inn en kommentar