Nyheter

Den mestscorende forsvarsspilleren i La Liga

Sergio Ramos scoret sitt 68 La Liga-mål i 2-1 seieren mot La Real søndag kveld, og ble med det La Ligas mestscorende forsvarsspiller gjennom tidene.

 

Real Madrid-kapteinen har nå hele 68 mål i La Liga, og tok igjen Barcelona-legenden Ronald Koeman med sin 1-0 scoring mot Real Sociedad søndag kveld. Sergio Ramos har rukket å fylle 34 år og har langt over 600 kamper for klubben. Han har scoret 93 mål for klubben og vunnet imponerende 21-titler, en sann legende!

Sommeren 2006 signerte en ung Sergio Ramos for Real Madrid, etter å ha blitt fostret opp i Sevilla. Han startet som back i Real Madrid og har etter årene blitt omskolert til midtstopper. Han har scoret i hver eneste sesong som Real Madrid-spiller siden 2006 og Sergio Ramos tok over kapteinsbindet etter Iker Casillas i 2015 da sistenevnte forlot Real Madrid til fordel for FC Porto.

Iker Casillas & Sergio Ramos
TO LEGENDER: Ramos og Casillas er to definisjoner av Real Madrid.

Midtstopperen spiller sin femtende sesong for de hvite, der han han har en spektakulær rekord bestående av 21 titler: 4 i Champions League, 4 i Klubb VM, 3 i den europeiske super cupen, 4 i LaLiga, 2 i Copa del Rey og 4 i den spanske super cupen.

Ramos er spilleren som er nummer fem på listen med spillere som har flest kamper for klubben. Han har 643 kamper og har kun klubblegender som Santillana (645), Sanchís (710), Casillas (725) og Raúl (741) foran seg. I tillegg har han scoret hele 93 mål. Men sett bort fra hans statistikk, er kapteinen en avgjørende figur i Real Madrids 118 år lange historie.

Europacupene

Sergio Ramos sitt mål mot Atlético i la Décima og la Undécima-finalen, eller målene i 2014 og 2018 klubb-VM er uforglemmelige. Han har også kaptein vært kaptein da han vant tre av sine fire Champions League-titler. I den siste tittelen han vant, den spanske super cupen i Yeda, scoret han det avgjørende straffesparket i straffesparkkonkurransen. Når det kommer til hans internasjonale karriere, har han gjort flest opptredener for Spania (170), vunnet ett verdensmesterskap og to europamesterskap.

Hans beste sesong som Real Madrid-spiller med tanke på antall mål, kom i 2018/19-sesongen. Da scoret han mektige elleve mål fra stopper-plass. Han fikk ansvaret for straffespark etter Ronaldo hadde forlatt klubben, fikk en del målpoeng på den fronten. Han har scoret mange bemerkelsesverdige scoringer gjennom sin karrière, der de fleste husker scoringen hans mot Atlético Madrid i Champions League-finalen i 2014.

Legg inn en kommentar