Real Madrid karret til seg tre utrolig viktige poeng mot Real Sociedad, og troner nå øverst på LaLiga-tabellen.

Søndag 21. juni kl: 22.00

0-1 Sergio Ramos (50′ str)
0-2 Karim Benzema (70′) – Assist: Fede Valverde
1-2 Mikel Merino (83′) – Assist: Roberto Lopez Alcaide

Real Madrid kom fra en flott prestasjon med 3-0 mot Valencia på torsdag, og hadde muligheten til å innta tabelltoppen med seier over Real Sociedad på Anoeta. Real Sociedad, anført av Real Madrid-utlånte Martin Ødegaard, har slitt etter corona-pausen, og sto bare med ett poeng etter to kamper.

Real Madrid: Courtois – Carvajal, Varane, Ramos (Militão 60′), Marcelo (Mendy 90′) – Valverde (Modric 90′), Casemiro, Kroos – James (Asensio 79′), Benzema (Mariano 80′), Vinicius Jr.

Real Sociedad: Alex Remiro – Gorosabel (Elustondo 60′), Llorente, Le Normand, Nacho Monreal – Zubeldia (Zubimendi 83′), Merino – Portu, Ødegaard (Lopez Alcaide 80′), Oyarzabal (Januzaj 60′) – Isak (Willian Jose 81′)

Tafatt første omgang

Real Madrids første bortekamp etter corona-pausen startet relativt friskt med en sjanse til Vinicius Jr etter to minutter. Valverde ble spilt gjennom på kanten og spilte inn i feltet til Vinicius som bare fikk tuppet ballen over målet til Real Sociedad. Det ble fort tydelig at hjemmelaget så bedre ut enn hva de hadde vist i de to tidligere kampene etter corona-pausen, men særlig med sjanser ble det ikke. Den første halvdelen av første omgang var tafatt og sjansefattig, og bestod for det meste av balltrilling.

I det 35. minutt ble det heldigvis litt mer action da Real Madrid kontret, anført av Valverde. Uruguyaneren ble litt for unøyaktig i sin pasning til Benzema, som fikk avsluttet litt skrått inni sekstenmeteren midt på Alex Remiro i Sociedad-målet. Remiro måtte gi retur, men La Real fikk kontroll på ballen. Særlig mer skjedde ikke i første omgang. Oppsummert en ganske tafatt omgang av begge lag, med få sjanser. Real Madrid ble litt for stasjonære, sett bort fra noen gode løp av Vinicius i bakrom. Andre omgang skulle heldigvis vise seg å være langt mer dramatisk.

Vinicius-magi og VAR-drama

Andre omgang var bare to minutter gammel da Vinicius Jr vartet opp med trylleshow. Først kombinerte han fint med Marcelo, før han dro seg inn i sekstenmeteren, slo tunnel på en Real Sociedad-spiller og avsluttet utenfor mål. Men den unge magikeren ble såpass forstyrret av Llorente i avslutningsøyeblikket at dommeren pekte på ellevemeteren. Etter en rask VAR-sjekk stilte Ramos seg opp for å ta straffen. Iskaldt ventet han ut Remiro og sendte ballen i det ledige hjørnet av målet. 1-0 til Real Madrid.

Etter dette kom Real Sociedad mer inn i kampen, og i det 68. minutt trodde Januzaj at han hadde utliknet. Belgieren mottok ballen fra Ødegaard litt skrått ut mot høyre 20 meter fra mål, og sendte ballen i mål. Hjemmelaget jublet, men jubelen stilnet fort. Linjedommeren mente en offside-plassert Mikel Merino forstyrret sikten for Courtois, og målet ble annullert.

Og så, bare minuttet etter Real Sociedad fikk sitt mål annullert, smeller det i andre enden. Valverde tok med seg ballen og gikk på et raid ned mot dødlinja, og sendte ballen inn mot Benzema i boksen. Han dempet ballen med skulderen, og avsluttet akkurat nok til side for Remiro som stod på feil ben, og sendte Real Madrid opp i 2-0. Nok en gang måtte VAR-bussen ta en kikk på scoringen. Det var vanskelig å se på bildene om Benzema dempet ballen med skulderen eller armen, men målet ble stående.

Men ikke lenge før slutt skulle det bli ny spenning i kampen. Real Sociedad angrep i høyt tempo, og ballen falt ned i beina til Merino inni sekstenmeteren, som avsluttet kontant via tverrliggeren og i mål. Real Sociedad presset på i sluttfasen av kampen, men klarte ikke å skape noen store sjanser. Dermed endte kampen 2-1 i favør Real Madrid, som fikk med seg tre livsviktige poeng i kampen om LaLiga-trofeet, og som nå leder LaLiga på innbyrdes oppgjør mot Barcelona.

Thibaut Courtois (6): Belgieren i målet ble ikke satt på de store prøvene, og hadde stort sett god kontroll på det han måtte gjøre. Kan ikke lastes for reduseringen til Real Sociedad. Om målet til Januzaj hadde blitt stående, kunne man kanskje stilt spørsmål om den var mulig å ta.

Dani Carvajal (6): En godkjent kamp av høyrebacken. Kriger og løper mye, og har god kontroll på sin side defensivt. Ved et par anledninger brukte han litt for god tid med ballen i beina i motstanderens boks.

Raphaël Varane (7): Franskmannen spiller en solid kamp. Forsvarer seg godt ved å bruke farten sin ved flere anledninger. Avslutter kampen som kaptein, og gikk foran som et godt eksempel gjennom hele kampen.

Sergio Ramos (6): Er iskald på straffesparket og venter ut Alex Remiro på sedvanlig vis. Må ut etter cirka timen etter en smell i kneet. Har grei kontroll defensivt den tiden han spiller, og vi får håpe at skaden ikke er alvorlig.

Marcelo (6): Er trygg med ballen i beina og viser noen lekre detaljer til tider. Er som vanlig ofte med fremover, og har også god kontroll bakover så lenge han spiller. Kunne vært mer aggressiv i presset på innlegget som etter hvert fører til at Real Sociedad scorer.

Federico Valverde (5): Er litt usynlig i denne kampen. Jobber som vanlig hardt og løper mye, men slurver noen ganger i pasningsspillet. Har et flott raid i forkant av Benzema sin 2-0-scoring.

Casemiro (7): Fungerer som vanlig som en mur foran forsvarsfireren. Vinner mange dueller, og gjør en viktig jobb på midtbanen, blant annet med å gi Ødegaard lite rom. Fikk et tidlig gult kort og må stå over neste kamp.

Toni Kroos (6): Tyskeren strør rundt seg med pasninger, og spiller en godkjent kamp. Blir kanskje litt mer usynlig enn vi er vant til, men gjør en viktig jobb med å dirigere tempoet til bortelaget.

James Rodriguez (5): Virket tung og rusten i første omgang og bidrar med lite. Legger seg litt dypere i andre omgang, og blir mer involvert i spillet. Bidrar mest med ro med ballen, og ikke like mye kreativitet som han kan. Første LaLiga-start siden oktober, så må nok spille seg litt i form.

Karim Benzema (7): Er frisk og virker ivrig på å score mål. Får ikke veldig mye å jobbe på, men blir farlig nesten hver gang han får rettvendt seg eller får rom i La Real sin sekstenmeter. Viser klasse på målet han scorer når han tar ned ballen, og får avsluttet til side for Remiro som har vekten på feil fot.

Vinicius Jr (8 BB): Den lekne brasilianeren blir avgjørende i dag. Rundlurer Real Sociedad-forsvaret og skaffer straffespark. Viser frem den enorme farten og rykket sitt ved flere anledninger. Truer bakrom nesten hele tiden, og tilbyr laget noen annet. Nils Johan Semb ble hvert fall bergtatt av den unge brasilianeren.

Éder Militão (5): Kommer inn for Sergio Ramos som får en smell i kneet. Gjør en ok opptreden.

Marco Asensio (N/A): Spiller for kort tid til å få noen vurdering.

Mariano Diaz (N/A): Spiller for kort tid til å få noen vurdering.

Ferland Mendy (N/A): Spiller for kort tid til å få noen vurdering.

Luka Modric (N/A): Spiller for kort tid til å få noen vurdering.