Nyheter

Courtois sikret seg Zamora-trofeet

Thibaut Courtois leverte en strålende sesong i buret for Real Madrid, og nå har belgieren vunnet kampen om Zamora-trofeet.

Etter hver LaLiga-sesong deles det prestisjefylte Zamora-trofeet ut til keeperen som har sluppet inn færrest mål per kamp i snitt. Prisen deles ut av den spanske storavisen MARCA, og utdelingen ble gjennomført for første gang i 1958. Reglene sier at en keeperen må ha spilt minst 28 kamper i løpet av en sesong for å være en kandidat til trofeet, hvorav målvakten må ha spilt minst 60 minutter i hver. Utmerkelsen er oppkalt etter den tidligere storkeeperen Ricardo Zamora, som blant annet spilte for Real Madrid og Barcelona på 20- og 30-tallet.

De siste fire årene har utmerkelsen gått til Atlético Madrids sisteskanse Jan Oblak, men med sine 20 innslupne var det Courtois som stakk av med seieren i år. Belgieren slapp altså bare inn 20 mål på 34 kamper, og dermed sikret han seg et snitt på kun 0,59 innslupne mål per kamp. Faktisk har Jan Oblak bare klart et lavere gjennomsnitt ved én anledning tidligere. Det er hele tolv år siden en Real Madrid-keeper sist vant Zamora-trofeet, og det var da Iker Casillas som vant med et snitt på 0,89 i 2007/2008-sesongen.

Thibaut Courtois
SIKRET POENG: Thibaut Courtois spilte en viktig rolle da Real Madrid sikret poeng borte mot Valencia i desember 2019.

Det er allikevel ikke første gang Thibaut Courtois har vunnet Zamora-trofeet. Seks av de siste syv foregående sesongene har trofeet gått til en Atlético Madrid-keeper, og ta av disse gangene var det Courtois som voktet buret for Madrid-klubben. Dermed er årets Zamora-trofé belgierens tredje totalt på kun fem sesonger i den spanske ligaen.

Den flotte statistikken smaker nok ekstra godt denne gangen for den langstrakte belgieren. Courtois sin første sesong i Real Madrid var svært skuffende, så det var viktig å heve seg før årets sesong. Det har belgieren klart så til de grader. I fjor slapp han inn 38 mål i LaLiga, og de 20 innslupne i årets sesong er altså nesten en halvering fra forrige sesong. Courtois har vært en lagets aller beste spillere denne sesongen, og mange har han høyt oppe på listen over kandidater til årets spiller hos seriemesterne.

Legg inn en kommentar