Intervjuer

Bundesliga-ekspert om Luka Jović

Viasport-kommentator Eivind Bisgaard Sundet deler i et intervju med realmadrid.no sine tanker rundt nyerværvelsen Luka Jović.

Tirsdag 4. juni ble Luka Jović offisielt klar for Real Madrid, etter heftige rykter om en overgang til Los Blancos denne våren. Onsdag 12. juni blir han presentert som ny Real Madrid-spiller. I den anledning har vi snakket med Viasport-kommentator Eivind Bisgaard Sundet om den unge serbiske spissen, som har oppholdt seg i Eintracht Frankfurt de to siste årene. Bisgaard Sundet kommenterer Bundesliga og er en av de i Norge som følger den tyske ligaen aller tettest.

Kan du beskrive hvilken type spiller Luka Jović er?

– Luka Jović er en skikkelig goalgetter. Han er ganske liten av vekst, men har god balanse. Han er en spiller som er skikkelig på hugget inne i sekstenmeteren. Jović er også en veldig presis avslutter, og har vist at han kan avslutte med begge føtter.

Hva er hans svakheter?

– Han kan bli litt borte i noen kamper, men det er jo også litt sånn det blir på grunn av spillertypen han er. Han er også litt avhengig av å bli spilt god av andre. Tidligere har jeg synets at han ikke har vært så god i det defensive spillet, men denne sesongen synes jeg han har vist at han har blitt mye bedre på dette området.

Tror du han er god nok til å gå rett inn i førsteelleveren til Real Madrid? 

– Jeg har jo ikke sett Real Madrid så veldig mye, men det han har vist denne sesongen har gjort han veldig interessant for store klubber. Det er litt vanskelig å si siden jeg ikke følger Real Madrid så tett, men han er en spiller som er der han må være i boksen, og det er en veldig viktig egenskap. Men han er ikke en type som bærer et helt lag, det er nok Real Madrid avhengige av at noen andre gjør.

Hva er det som taler for at Luka Jović kommer til å lykkes i Real Madrid? 

– Han er god på noe som er veldig ettertraktet – å score mål. Så jeg tror at han har forutsetninger til å score mye mål i Spania også etter å ha gjort det i Tyskland. I tillegg er han ung og han har vært et supertalent lenge. Han hadde jo et litt tungt opphold i Benfica, men jeg synes det ser ut som at han har fått hodet på rett plass.

Det blir rapportert om en overgangssum på 60 millioner euro, tenker du det er en fair pris for serberen? 

– Ja, jeg vil si det er en riktig pris ut ifra den sesongen han har hatt i år. Han vært god i både Europa League og i Bundesliga, så ut ifra sånn markedet er nå vil jeg si at det er en fair pris for Luka Jović.

Er Jović den beste spissen Real Madrid kunne signert denne sommeren, med tanke på hvilke spillere som er tilgjengelige og slik markedet er akkurat nå?

– I Tyskland har han vært blant de beste spissene og i tillegg er han ung, så sånn sett er han en veldig god signering. Men han er ikke i samme klasse som for eksempel Robert Lewandowski. I Eintracht Frankfurt har det også egentlig vært mest snakk om Sebastian Haller og Ante Rebic, men så har Jović noen ekstreme ferdigheter som gjør han veldig ettertraktet. Han er heller ikke en klassisk allround type-spiss, så man finner nok bedre spisser ute i Europa. Han er nok en litt annerledes type enn Benzema, selv om Jović også har vist seg god i det oppbyggende spillet og kan spille andre gode, så er det ikke det som er spesielt med han, sier Bisgaard Sundet og fortsetter:

– I kampen mot Fortuna Düsseldorf hvor han scoret fem mål viser hva han kan. Jeg synes målene han scorer i den kampen gir et godt bilde av den målscoreren han er, hvor han scorer med begge føttene, på hodet, på volley og langskudd. Så jeg har absolutt troa på at han score mål for enda bedre klubber enn Eintracht også. Forrige sesong så skøyt han Eintracht Frankfurt til cupfinale i Tyskland som de også vant, og denne sesongen har han vært veldig viktig i Europa, så han er en type så som har vist han kan avgjøre matcher.

Under Zidane har Real Madrid spilt med bare en spiss, og spilt en veldig innleggsbasert fotball. Hvordan tror du spillestilen til Jović passer inn i Zidane sin måte å spille på?

– Han er veldig god til å plassere seg i boksen, og selv om han ikke er blant de største så har han scoret mange mål på denne måten i Tyskland. Han er en spiss som er god til å være på rett plass til rett tid, så han kan nok passe bra til å spille på den måten.

Er det en fare for at Jović bare en «one season-wonder»-type?

– Det tror jeg ikke. Jeg vil si at dette var gjennombruddsesongen hans, så jeg er ikke redd for det. Selvsagt er det ingen garanti for at han lykkes i en klubb som Real Madrid, men jeg tror Jović er en type man hører om om 10 år også.

Legg inn en kommentar