Nyheter

Bekymret over Hazard

Ankelproblemene til Eden Hazard vil ingen ende ta, og i den spanske hovedstaden er man igjen bekymret over om belgieren står ovenfor et lengre skadeavbrekk.

I dag møtes Real Madrid og Athletic Club på San Mamés til et potensielt sesong-definerende oppgjør, men dette kommer til å skje uten Eden Hazards tilstedeværelse. Belgieren har fått røff behandling av LaLiga-forsvarerne siden re-starten av LaLiga i starten av juni, og forrige ukes oppgjør mot Espanyol toppet det seg for 29-åringen.

Da mottok venstrevingen såpass mange smeller mot ankelen han har slitt med hele sesongen, at han måtte byttes ut etter en drøy time. Hazard sto over oppgjøret mot Getafe for å være på den sikre siden, men han sliter fortsatt med smerter i høyre-ankelen som har plaget han hele sesongen.

Eden Hazard
SKADEMARERITT: Det var i oppgjøret mot Paris Saint-Germain på Santiago Bernabéu at Eden Hazard for første gang skadet sin høyre ankel.

Da Real Madrid tuslet ut til den siste treningen før oppgjøret mot Athletic Club lørdag formiddag så ble Hazard igjen på gymmen, noe som har fått alarmklokkene til å gå på Valdebebas. Da Hazard ble hvilt i oppgjøret mot Getafe så var hele planen at dette var for at han skulle være 100% klar til oppgjøret mot Athletic Club, men slik ble det ikke.

Real Madrid har holdt kortene tett til brystet hva angår Hazards kontinuerlige ankelproblemer, og det har ikke kommet noen offisiell skadeoppdatering. Zinedine Zidane sa allikevel på lørdagens pressekonferanse at han regnet med at det skulle være snakk om dager før belgieren var tilbake for fullt, men bak de lukkede dørene på Valdebebas er man bekymret over belgierens ankel.

Hazards ankelproblemer startet tilbake i november, i Champions League-oppgjøret mot Paris Saint-Germain på Santiago Bernabéu 26. november. Da ble belgieren byttet ut etter en duell med sin landsmann Thomas Meunier, og var ute i snaue tre måneder. Man besluttet at Hazard ikke skulle under kniven for å få bukt med ankelskaden, og han var ikke tilbake før i midten av februar.

16. februar var Eden Hazard tilbake på banen, da han ble byttet inn i 2-2-kampen mot Celta Vigo på Santiago Bernabéu. En uke senere startet han borteoppgjøret mot Levante, men etter snaut 70 minutter spilt så måtte belgieren forlate banen etter å ha slått opp igjen den samme ankelskaden. Da ble det besluttet at Hazard skulle under kniven for å få bukt med ankelproblemene en gang for alle, slik at han skulle rekke EM.

5. mars ble Eden Hazard operert, og en drøy uke gikk Spania inn i lockdown som følge av Coronaviruset. 76 dager etter operasjonen så var det dermed ikke duket for noe EM, men heller re-starten av LaLiga. 9. juni var belgieren tilbake i startelleveren da Real Madrid møtte Eibar, og han så virkelig kampklar ut etter over tre nye måneder på sidelinjen.

Eden Hazard
COMEBACK: Eden Hazard i oppgjøret mot Eibar 9. juni, hans første kamp siden ankeloperasjonen 5. mars.

Etter re-starten av LaLiga så har Eden Hazard i snitt blitt felt hvert 23. minutt, og mange av smellene han har fått har vært mot hans nyopererte ankel. Som nevnt så måtte 29-åringen byttes ut i oppgjøret mot Espanyol som følge av stadige smeller mot hans høyre ankel, og ryktene vil ha det til at Hazard selv ikke føler seg 100% komfortabel med denne ankelen. Nå har Hazard mistet to kamper til som følge av problemer med sin høyre ankel, og dette skaper bekymring.

Til tross ubehaget Hazard nå føler i sin høyre ankel så forventes det at han blir å se på banen før LaLiga-sesongen er over 19. juli. Men om han må stå over flere kamper før den tid er usikkert. Zinedine Zidane har vist at han aldri kommer til å risikere noen av sine spillere, og sjansen er enda mindre når det er en spiller som Hazard med ankelproblemer.

Legg inn en kommentar