Bayern München 2-2 Real Madrid: Spillervurderinger

Real Madrid tar med seg et godt utgangspunkt hjem fra Tyskland etter 2-2-kampen mot Bayern München i går. Her er våre spillervurderinger fra kampen!

2-2 Vinícius Jr. (83′) – Straffespark

Tirsdag kveld var det endelig tid for den første semifinalen i Champions League. På menyen sto et av de virkelig store oppgjørene i europeisk fotballsammenheng, nemlig Bayern München mot Real Madrid. Mektige Allianz Arena var pyntet til en festaften, og på banen ble det en festfotball fra begge lag!

Bayern München fikk stor støtte fra tribunen, og dette utnyttet de til det fulle fra start. Sekunder inn kampen fikk hjemmelaget kampens første store målsjanse da Sané ble hindret av Lunin fra kort hold. Det tyske storlaget fortsatte presset i 20 minutter, men Real Madrids forsvar holdt stand enn så lenge. Så smalt det plutselig fra Real Madrid. Toni Kroos fant Vini Jr. med en fantastisk gjennombruddspasning, og brasilianeren var iskald alene med Neuer. Dermed fikk Ancelotti og hans mannskap en perfekt start på kampen i München!

Etter pause slo Bayern München sterkt tilbake. Først ved Leroy Sané, som banket ballen i nærmest hjørne etter å ha fintet unna Mendy, og noen minutter etterpå da Kane var iskald fra straffemerket. Dermed hadde hjemmelaget snudd kampen i løpet av fire minutter. Kampen beveget seg mot tap for Real Madrid, men med knappe ti minutter igjen fikk Rodrygo straffespark. Vinícius var iskald fra straffemerket, og dermed endte det 2-2 i München. Det hele skal altså avgjøres på Santiago Bernabéu i neste uke!

Andriy Lunin (6): Real Madrids sisteskanse ble tvunget til å gjøre en vanskelig redning bare sekunder ut i kampen, noe som muligens ga han en boost fra start. Lite han kunne gjøre med skuddet til Sané og Kane er en rett og slett av verdens beste straffeskyttere. En godkjent kamp av Lunin!

Lucas Vázquez (4): I går så man virkelig hvor viktig Dani Carvajal har vært for Real Madrid denne sesongen. Lucas Vázquez ble fullstendig rundspilt av Musiala til tider, og for å gjøre det enda verre byttet Bayern side på vingene slik at Sané kunne få prøve seg. Han lagde også et håpløst straffespark som fort kunne fått større konsekvenser.

Nacho Fernández (5): Det største spørsmålet i startelleveren var nok hvem som skulle starte i midtforsvaret sammen med Rüdiger, og denne gangen fikk Nacho muligheten. Han klarte seg greit, men sammen med resten av laget slet han med tempoet til Sané og Musiala.

Antonio Rüdiger (7): Rüdiger leverte nok en enorm kamp i går! Etter å ha fullstendig stengt av Haaland over to kamper mot City fikk han i går bryne seg på en litt annen, og strengt tatt bedre, spiss. Kane ble holdt relativt stille, og tyskeren skal ha mye av æren for det. Stor kamp av Rüdiger!

Ferland Mendy (6): Mendy var tilbake i går kveld etter en et par kamper på sidelinjen. Han har ofte god kontroll på stort sett hvem enn han møter, men i går slet han til tider med Sané. Han ble lurt og var for langt unna da den tyske lynvingen banket inn 1-1-scoringen. Grei med ball.

Aurelién Tchouaméni (7): Det var en litt blandet kamp fra Tchouaméni i går. Han var svært solid med ballen og traff på det aller meste av pasninger, både kort og lange. Men til tider virker kan litt avskrudd og ga bort ballen i noen rare situasjoner. Må rydde unna de småfeilene, for ellers er han helt strålende!

Federico Valverde (6): Valverde fikk særlig mye defensivt ansvar i går, rett og slett fordi Lucas Vázquez ble rundingsbøye for Musiala. Han hadde god kontroll på Mazraoui defensivt, men man hadde nok trengt en Fede som oftere tok med seg ballen og ga Real Madrid en vei ut av presset. Likevel en god kamp!

Toni Kroos (8): Toni Kroos, wow. For en spiller han er! I går var han som en dirigent i et orkester og bestemte tempoet gjennom hele konserten. Han hadde traff på 96% av pasningene sine på en tøff bortebane, skapte flest sjanser i hele kampen og vant ballen i forsvar hele syv ganger. Den målgivende pasningen til Vini Jr. er magisk. En stor kamp fra en stor spiller!

Jude Bellingham (4): I går så vi kanskje den svakeste Bellingham-kampen denne sesongen. Han virket rett og slett veldig sliten, noe som ble bekreftet da han ble byttet ut enn en drøy time. Han virket seig og litt for treg med ballen. Han hadde noen gode øyeblikk og la inn viktig defensivt arbeid, men fremover ble det litt for tynt fra Bellingham i går.

Rodrygo Goes (6): Rodrygo startet som venstrekant i går, men beveget seg raskt over til høyresiden. Han ble litt usynlig i kampen, men kombinerte fint med Vinícius og Bellingham ved et par anledninger. Han fikk også straffe på et svært viktig tidspunkt. God kamp av Rodrygo!

Vinícius Jr. (8 BB): Det er i disse kampene, semifinaler i Champions League på Allianz Arena, at de største spillerne står frem. Cristiano Ronaldo har gjort det så mange ganger, men i går var det Vinícius Jr. Da er det naturlig at sammenligningen har preget avisene i Madrid i dag. Vinícius preget ikke kampen rent spillemessig i går, men han var avgjørende da de gjaldt som mest. Det er tegnet på en stor spiller!

Eduardo Camavinga (6): Mange ble kanskje skuffet over at Camavinga ikke startet i går, men han viste seg å være et godt innskudd fra benken. Han bidro med energi på midtbanen da Real Madrid virkelig trengte det. Godt innhopp!

Luka Modric (6): Modric kom innpå med et kvarter igjen av matchen og leverte et godt innhopp! Han var svært trygg med ballen og skapte til med en stor sjanse for Vinícius etter en flott gjennombruddspasning.

Brahim Díaz (5): Et litt usynlig innhopp av Brahim som oftere driblet seg fast enn å holde ballen i laget.

Joselu (N/A): Spilte ikke nok til vurdering.