En for fremtiden Michael Tholstrups spesialer

Antonio Blanco – En for fremtiden

Real Madrid har en rekke lovende talenter i akademiet, og vi har tatt en nærmere titt på Antonio Blanco.

Antonio Blanco Conde ble født 23.juli 2000 i Montalbán, Córdoba, og er en sentral midtbanespiller for Real Madrid Castilla. Han er 176cm høy, og viser til en kampvekt på 66kg som tillater han å være særdeles bevegelig. Dette er optimalt for en sentral midtbanespiller som dekker store rom, hvor han involverer seg både offensivt og defensivt på banen.

Karrieren til Blanco begynte i klubben fra hjembyen Montalbán med samme navn i 2007 i en alder av syv år, og der tilbragte han tre år før han dro videre til Club Deportivo Séneca. Den unge midtbanespilleren tilbragte tre år også i den klubben noe mer sentralt i Córdoba, hvor han presterte såpass godt at han ble plukket opp av Real Madrid sitt akademi La Fábrica.

Første steg i hans Real Madrid-karriere ble for Infantil A, eller nærmere bestemt U15-laget i en alder av 13år. Han presterte godt tross sin unge alder, og ble flyttet opp til Cadete B sesongen etter. Nok en gang presterte midtbanespilleren solid, og turen gikk videre opp til Cadete A den påfølgende sesongen. Der presterte han såpass bra at han hoppet forbi Real Madrid Juvenil C, og gikk rett opp til Real Madrid Juvenil B sesongen 2016/17.

Det ble ikke mer enn en sesong der heller før han ble flyttet videre opp til Real Madrid Juvenil A, hvor han deltok i 5 UEFA Youth League-kamper i sin første sesong, og hadde en målgivende pasning. Han leverte såpass godt at han startet den påfølgende sesongen med kapteinsbindet på armen, men det sa stopp i kvartfinalen av UEFA Youth League. Forrige sesong var han fast inventar, og spilte alt med unntak av 10 minutter i turneringen, hvor de til slutt løftet troféet. I tillegg til å vinne Champions League for ungdommer så var han fast inventar for Raúl sitt Real Madrid Castilla hvor han leverte en scoring og to målgivende pasninger.

TALENTER: Både Antonio Blanco og Iván Morante, som her feirer en scoring i UEFA Youth League, skal begge ta del i pre-season til førstelaget til Real Madrid.

Han har fortsatt som førstevalg på midtbanen til Real Madrid Castilla også denne sesongen, hvor han blant annet har båret kapteinsbindet to kamper. Det er omsider ikke bare i Real Madrid unggutten har bemerket seg, for han har allerede rukket å spille 37 kamper for aldersbestemte landslag for Spania. Blanco beskrives som en komplett midtbanespiller som kontrollerer oppgjøret med sitt solide blikk for spillet. Han utgjør et solid tospann med rekke-kamerat Carlos Dotor på midten til Real Madrid Castilla, og fortsetter han utviklingen vil han bli en solid brikke for Real Madrid sitt førstelag i fremtiden.

LANDSLAG: Antonio Blanco har allerede spilt 37 kamper for aldersbestemte landslag.

Hvor langt tror du Blanco vil nå? 

Legg inn en kommentar