Shayan Jalilians spesialer Spesialer

Hvem skal erstatte Sergio Ramos?

Lørdag kveld kunne MARCA melde at Luka Modric har forlenget sin Real Madrid-kontrakt til 2022. Det betyr at Los Blancos nå har to spillere som er på utgående kontrakt den kommende sommeren – Lucas Vazquez og Sergio Ramos.

Den spanske storavisen har i sin artikkel skrevet at Modric har godtatt å gå ned i lønn for å få forlenget kontrakten sin. Det er der tvisten per dags dato ligger mellom Sergio Ramos og Real Madrid. Kapteinen ønsker ikke å gå ned i lønn, og foretrekker samtidig en forlengelse med to år, skal man tro rapportene som kommer fra spansk presse. I praksis kan han om få dager begynne å snakke med andre klubber, da han vil ha seks måneder igjen av sin nåværende avtale med klubben.

Likevel er de høye herrene i Real Madrid fremdeles positive med tanke på å binde Ramos til klubben i et par sesonger til.

Sergio Ramos, som om tre måneder blir 35 år, har en enorm betydning for klubben. Han er på mange måter lagets referansepunkt, leder og primadonna. Den Sevilla-fødte stopperen har vært i klubben i femten år og har spilt 665 kamper for Real Madrid. Han regnes av mange som en av de største spanske spillerne gjennom tidene, og uansett om han drar til sommeren eller om to år, vil Los Blancos ha en stor jobb foran seg med å erstatte Ramos. I denne artikkelen skal vi se på noen spillere som kan ta hans plass.

Navn: David Alaba (28 år)
Klubb: Bayern München
Kontrakt: 30.06.2021

Den østerrikske forsvarsspilleren seiler opp som den heteste kandidaten til å erstatte Sergio Ramos. Alaba har spilt 404 kamper i Bayern München-trøyen, og er en fleksibel spiller som kan spille både som stopper, venstreback og sentralt på midtbanen.

28-åringen er i likhet med Sergio Ramos, på en utgående kontrakt og kan forlate den tyske storklubben gratis i sommer. Alaba ønsker seg visstnok nye utfordringer, og i tillegg har lønnskravene hans vært et godt stykke over det Bayern er villig til å tilby. Han har i flere sesonger vært linket med en overgang til Real Madrid. Troverdige kilder i MARCA melder at Real Madrid er svært interessert i å hente Alaba, og at de leder an i kampen om hans signatur. Spilleren selv ønsker også å spille i LaLiga.

Det positive med en slik signering, er at man får en av verdens beste forsvarsspillere uten å måtte betale en overgangssum. Han krever riktignok rundt ti-tolv millioner euro i årslønn, men det skal ikke være et problem for Real Madrid. I tillegg kan han som nevnt spille både som venstreback og sentralt på midtbanen. En signering som ville vært nyttig for Los Blancos, og som kan forenkle en eventuell prosess med å erstatte Sergio Ramos.

Navn: Jules Koundé (22 år)
Klubb: Sevilla
Kontrakt: 30.06.2024

Jules Koundé er inne i sin andre sesong som Sevilla-stopper, og franskmannen har virkelig imponert stort etter overgangen fra franske Bordeaux. 22-åringen spiller ved siden av Diego Carlos, og sammen med resten av Julen Lopeteguis Sevilla, vant de blant annet Europa League forrige sesong etter å ha slått lag som Manchester United og Inter.

Midtstopperen står på blokka til mange av de største klubbene i Europa, og det med god grunn. I Koundé får man en høyrebeint stopper, som er god og trygg med ball og dyktig til å posisjonere seg defensivt. Han måler kun 178 cm på strømpelesten, men har en fantastisk timing og teknikk, som gjør at han vinner mange dueller og er en trussel på offensive dødballer.

Statistikk fra denne sesongen viser at han er bedre i det oppbyggende spillet enn for eksempel Raphaël Varane. Koundé slår flere pasninger i snitt per kamp med bedre suksessrate, og har flere pasninger fremover i banen og på den siste tredjedelen. Sergio Ramos spiller en viktig rolle i det oppbyggende spillet til Real Madrid, og i Koundé vil man få en en pasningssikker og løsningsorientert stopper.

Navn: Pau Torres (23 år)
Klubb: Villarreal
Kontrakt: 30.06.2024

Pau Torres har etablert seg på det spanske landslaget, og er sammen med Sergio Ramos, Luis Enriques foretrukne stopperduo. 23-åringen har fått syv landskamper siden debuten mot  Malta 15.november 2019.

Torres er en høyvokst, venstrebeint stopper, noe Real Madrid ikke har hatt på lang tid. Ifølge tall fra WhoScored, er 23-åringen sammen med Dani Parejo og Sergio Asenjo de tre Villarreal-spillerne som slår flest langpasninger i snitt per kamp. Spanjolen har en nydelig og presis pasningsfot, og har god teknikk som gjør at han klarer å manøvrere seg ut av kinkige situasjoner. Han selger seg sjeldent i defensive dueller, og er ofte på vakt og i forkant av situasjoner.

Villarreal-stopperen har ikke samme intensitet og råskap i spillet sitt som Sergio Ramos, men hvem har vel det. Torres er nok en spiller Real Madrid har på blokka, så gjenstår det å se om en overgang kan la seg gjøre på sikt. Personlig har jeg mer sansen for en type som Jules Koundé.

Navn: Dayot Upamecano (22 år)
Klubb: RB Leipzig
Kontrakt: 30.06.2023

Det kryr av gode, franske stoppere for tiden, og Upamecano føyer seg inn i rekken av store stoppertalenter. Han har gått «Red Bull-veien» fra Salzburg til Leipzig, og har siden 2016 spilt 132 kamper for RB Leipzig. Stopperen har fått tre landskamper for Frankrike, og seiler frem som en av verdens mest ettertraktede midtstoppere.

Upamecano spilte en del som midtbanespiller da han var yngre, og det er ikke vanskelig å se at han har tatt med seg en ting eller to fra den tiden over til stopper-rollen. Han er en stopper som er svært aktiv i det oppbyggende spillet, og er på 4.plass i Bundesliga over spillere som slår flest pasninger. Franskmannen har god fysikk og tempo, og har allerede vist seg frem på den største scenen med flere svært imponerende opptredener i Champions League.

Ifølge Kicker, har 22-åringen en utkjøpsklausul på 42 millioner euro, noe som er et kupp for store klubber som er på jakt etter en stopper. Han er godt taktisk skolert under ledelse av Julian Nagelsmann, og bør også være en Real Madrid ser opp for.

 

PS: Real Madrid har også Eder Militao i egne rekker, som ble kjøpt av Porto for 50 millioner euro sommeren 2019. 22-åringen har vist at han har et stort potensial, men har slitt med å få det ut i den spanske hovedstaden. Zidane bør gi brasilianeren flere sjanser, for å finne ut om han kan være en man kan stole stole på lang sikt.

 

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.