Levante 0-2 Real Madrid

Real Madrid dominerte store deler av oppgjøret mot Levante søndag ettermiddag, men i andre omgang presset vertene hardt for en utlikning. Det fikk de omsider ikke og Benzema satte spikeren i kista på overtid.

Estadio de La Cerámica, Valencia
LaLiga Santander, runde 5
Søndag 4.oktober, kl:16.00

0-1 Vinícius Júnior (15′)
0-2 Karim Benzema (90+4′) – Assist: Rodrygo

Los Blancos har tatt syv poeng på deres første tre kamper denne sesongen, hvor Real Betis og Real Valladolid begge har blitt slått med et mål, mens de delte poengene med Real Sociedad. Søndag var det en ny motstander som stod på motsatt banehalvdel da Real Madrid reiste til Valencia for å møte Levante. Vanligvis skulle kampen blitt spilt på Estadio Ciutat de Valencia, men ettersom den renoveres så skulle oppgjøret finne sted på Estadio de La Cerámica, også den finner sted i Valencia.

Real Madrid: Courtois – Nacho, Varane, Ramos, Mendy – Valverde (Ødegaard 88′), Casemiro, Modric (Isco 88′) – Asensio (Lucas 69′), Benzema, Vinícius Júnior (Rodrygo 69′)

Levante: Aitor – Miramón, Vezo, Postigo, Clerc – Campaña, Vukcevic (Melero 56′), Malsa (Radoja 73′), Bardhi – Marti (de Frutos 56′), Morales

Vinícius Júnior på vakkert vis

Real Madrid stormet rett i angrep, og kom til en halvsjanse etter kun to minutter. Modric kom fri på siden, og sendte lavt inn i boksen, men en forsvarer dyttet til corner. Et kvarter ut i oppgjøret sendte Modric et hjørnespark inn mot bakerste stolpe som ble stusset til Vinícius Júnior av en motspiller. Den unge brassen la ballen til rette, og curlet den på vakkert vis i det lengste hjørnet 0-1. Gjestene fra hovedstaden fortsatte å presse på etter målet med et par halvsjanser, men det ble bare nesten.

ÅPNER BALLET: Et mesterstykke fra Vinícius Júnior sendte Real Madrid i føringen et kvarter ut i oppgjøret.

Like før halvtimen ble passert kom vertene fremover for første gang, og de skapte umiddelbart en stor sjanse. En ball ble sendt inn på bakerste stolpe hvor Vukcevic steg til værs og headet ballen hardt mot mål, men tverrliggeren stod i veien. Ti minutter før hvilen var gjestene frempå igjen hvor Asensio drev fremover før han slapp til Casemiro. Brassen la ballen til rette og sendte den mot bakerste stolpe hvor Benzema ventet, men angriperen headet ballen over mål. Dermed gikk lagene til pause på 0-1.

Benzema i stolpen – vertene øker presset

Gjestene åpnet sterkest også etter hvilen, hvor Asensio snappet en svak pasning og fant Benzema. Franskmannen skrudde mot det lengste hjørnet, men stolpen stod i veien og hindret scoring. Et par minutter senere sendte Asensio gjennom Vinícius Júnior som fra skrått hold forsøkte å chippe ballen i mål, men ballen endte like utenfor lengste stolpe. Ti minutter ut i omgangen kombinerte Vinícius Júnior og Benzema, hvor franskmannen spilte frem brassen i feltet, men utrolig nok satte unggutten ballen til side for mål fra kloss hold.

LIKE UTENFOR: Marco Asensio spilte gjennom Vinícius Júnior som sendte ballen like utenfor lengste stolpe.

Like før timen begynte omsider vertene å øke presset, hvor Bardhi var først frempå med et skudd – dog rett på Courtois. Et par minutter senere var en Levante-spiller frempå, og sendte ballen via en motspiller mot mål som gjorde at ballen fikk en retnings-forandring, men Courtois hadde lagt igjen beinet og reddet mesterlig. Noen få sekunder senere kom de til avslutning igjen, men denne gang endte forsøket utenfor. Kort tid etter dette var det Morales sin tur til å teste lykken, men han sendte forsøket i nettveggen.

BUNNSOLID: Thibaut Courtois holdt buret rent igjen, og var banens beste mot Levante.

Annullert scoring – Benzema avgjør

Drøyt tjue minutter før full tid så sendte Modric et frispark fra siden inn i boksen, hvor Ramos steg til værs og stanget ballen i mål. VAR måtte omsider se på scoringen, og etter flere minutter ble målet annullert for en hårfin offside. Et snaut kvarter før full tid kom Clerc frem på siden, og backen klemte til, men Courtois gjorde seg stor og reddet med skrittet. To minutter etter dette ble Bardhi spilt gjennom, og midtbanespilleren testet lykken, men forsøket endte rett på Courtois.

Fem minutter før full tid fikk Real Madrid frispark på siden, og Modric sendte kort til Mendy som tok med seg ballen et par meter fremover før han klemte til, men Aitor hadde kontroll og reddet. På overtid av oppgjøret sendte Rodrygo en ball i bakrom mot Benzema, og franskmannen hadde all verdens tid til å avslutte, men han brukte lang tid. Dette gjorde at en forsvarer rakk å løpe han opp, men angriperen var iskald hvor han fintet vekk både forsvarsspiller og målvakt før han satte inn 0-2. Dermed sikret Real Madrid alle tre poengene, og inntok tabelltoppen.

SESONGENS FØRSTE: Karim Benzema tegnet seg på scoringslisten fire minutter på overtid for første gang denne sesongen.

Thibaut Courtois (8 BB): For en målvakt belgieren har blitt i Real Madrid. Stabiliteten selv, og holder nullen nok en gang, mye takket være seg selv. Har flere gode redninger, både hvor han legger igjen beinet på en styring, og senere hvor han gjør seg stor og redder. Er så trygg, er så god, og var kampens beste spiller.

Nacho Fernández (5): Er som vi mange vet svært begrenset fremover i banen, og tilfører ikke mye til angrepet. Defensivt er han dog stabil og trygg, og vertene kommer ikke til mange sjanser rundt den anvendelige forsvareren. Flyter ofte inn som en tredje midtstopper, og dette gjør at Mendy kan slippe seg fremover.

Raphaël Varane (6): Spiller en kamp på det jevne. Får ikke helt tak på motstanderne de gangene de kommer fremover, og blir kanskje litt passiv, men løser tingene alt i alt ok. Sliter litt med kvaliteten på pasningene, og bommer litt for mange, men er til gjengjeld solid i luftrommet hvor han stanger unna mye. Er med å holde nullen igjen.

Sergio Ramos (6): Som Varane så blir det en kamp på det jevne. Er som vanlig litt ute av posisjon tidvis, men gjør opp for det med solid pasningsspill, og svært viktig i fasen hvor Real Madrid spiller seg ut. Scorer et mål hvor som siden blir annullert for en hårfin offside. Godkjent kamp, hvor han er med å holde nullen.

Ferland Mendy (7): Leverer det man forventer av han, og litt til. Flyr opp og ned langs siden hver eneste gang han har mulighet, og er bunnsolid bakover i banen. Har et skudd på mål, er trygg i pasningsspillet og har en nøkkel-pasning. Befester sin posisjon som førstevalg på venstreback, og ser ut til å bli varm i trøya.

Federico Valverde (6): Jobber utrettelig gjennom hele oppgjøret, og demmer opp defensivt samtidig som han tar løp fremover i banen. Alltid spillbar, og forsøker seg med noen kombinasjoner, dog så treffer han ikke alltid like godt med pasningene. Involverer seg noe mindre enn forrige oppgjør, men leverer igjen til godkjent.

Carlos Casemiro (7): Er stor i perioden etter timen hvor vertene presser hardt, og han demmer opp for mye. Takler, gjenvinner baller på måter man ikke trodde skulle la seg gjøre, og glir flott inn i forsvaret for å hjelpe til. Spiller en solid kamp bakover i banen hvor han bidrar til å holde buret rent, fremover har han dog forbedringspotensiale.

Luka Modric (7): Styrer tempoet i oppgjøret, dirigerer spillet, og er viktig i de offensive involveringene. Kunne stått med en målgivende pasnings, og ikke Ramos hadde vært hårfint i offside. Serverer flere nøkkel-pasninger, og leverer alt i alt en god kamp. Viktig brikke når kombinasjoner skapes, og slår hjørnesparket som ender hos Vinícius Júnior før scoringen.

Marco Asensio (6): Involverer seg mye offensivt, kombinerer flott med sine rekke-kamerater. Er involvert i det meste som skjer fremover i første omgang, enten det er nest siste pasning eller tredje siste pasning. Kunne dog til fordel forsøkt å komme til avslutning selv ved enkelte anledninger. Byttes ut til timen.

Karim Benzema (4): Tja, hva skal man si om franskmannen? Rusten, det er han fortsatt. Skuddene ender enten utenfor, eller rett på målvakt for det meste. Har dog en avslutning som er nære å gå inn, men da står selvfølgelig stolpen i veien. På overtid spilles han helt alene gjennom, og gjør det vanskelig for seg selv når han skal finte bort forsvarer og målvakt, men setter ballen i mål. Kunne også spilt tversover til Ødegaard, men flott at franskmannen åpner målkontoen.

Vinícius Júnior (6): Scorer kampens første mål, og det gjør han på vakkert vis når han skrur ballen i det lengste hjørnet. Har et par muligheter til å score, først når han chipper fra skrått hold, og deretter når han spilles opp i feltet av Benzema, men begge ender til side for mål. Burde hvertfall scoret på pasningen fra Benzema. Byttes ut etter en time.

Lucas Vázquez (4): Tilfører veldig lite etter han entrer banen, og der hvor Asensio involverte seg i den offensive delen av spiller så klarer ikke Lucas dette. Løper mye, og jobber hardt, men det er for lite sluttprodukt.

Rodrygo Goes (5): Flott å se han på banen igjen, og får med seg en målgivende pasning på scoringen til Benzema. Ikke veldig mye involvert, men gjør det han skal hvilket er positivt i form av at han bidrar med målpoeng. Ikke like aktiv som Vinícius Júnior dog.

Martin Ødegaard (N/A): Spiller for kort tid til å få noen vurdering.

Isco Alarcón (N/A): Spiller for kort tid til å få noen vurdering.

Hva er dine tanker etter oppgjøret mot Levante?