Nyheter

Journalist prøvde å presse Florentino for 100 millioner

Kontroversene fortsetter rundt opptakene som ble gjort uten Florentinos samtykke.

Etter at El Confidencial nylig publiserte opptak som ble gjort av Florentino Pérez, hovedsakelig i 2006, har det naturlig nok oppstått kontroverser. Real Madrid-presidenten gikk ut med en offisiell kunngjøring på klubbens nettsider, hvor han forklarer at opptakene ble gjort uten hans samtykke og at de nå, 15 år senere, blir tatt ut av kontekst. Florentino var på denne tiden ikke Real Madrid-president, ettersom han gikk av i 2006.

Les vår sak: Offisiell kunngjøring fra Florentino Pérez

Florentino nevnte også at den aktuelle journalisten, José Antonio Abellán, gjennom mange år har prøvd å tjene penger på salg av opptaket, men uten å lykkes. I etterkant fulgte radioprogrammet El Transistor (Onda Cero) opp med å legge frem beløpet som Abellán angivelig skal ha krevd. Videre ble denne nyheten gjengitt av Real Madrids egen Twitter-konto, som skriver:

– El Transistor (Onda Cero) avslører at Abellán i 2011 møtte visepresidenten i Real Madrid, Eduardo Fernández de Blas, på restauranten Combarro. Her startet utpressingen fra Abellán, hvor sistnevnte ba om 10 millioner euro (drøyt 100 millioner kroner) for å sørge for at lydopptakene forsvant. Dette gjorde han på en ulovlig og manipulerende måte, lyder det fra Real Madrids offisielle Twitter-konto.

El Confidencial startet med å lekke negative omtaler fra Florentino om Raúl González og Iker Casillas, og i fortsettelsen har også flere ulike kjente personligheter blitt nevnt. Det ventes at lekkasjene fortsetter. En slik sak, som inneholder både lekkasjer og utpressing, er selvsagt veldig alvorlig. Det er ingen tvil om at El Confidencial kommer til å møte motstand, ettersom Florentino har satt advokatene sine på saken.

Legg inn en kommentar