Ryktebørsen Spesialer

Overgangsspesial: Hva gjør Real Madrid i sommer?

Overgangsvinduet har vært åpent i over en måned allerede, og nå som EM er over vil ryktene rundt Real Madrid bare øke. Men hva kan vi forvente av Real Madrid de neste månedene?

Overgangsvinduet har vært åpent siden begynnelsen av juni, og mange store spillere har allerede skiftet klubb. Jadon Sancho har gått til Manchester United, Sergio Ramos har byttet ut Madrid med Paris, og Achraf Hakimi har blitt ble solgt for en kjempesum. Real Madrid sikret seg David Alaba tidlig på en «free-transfer», og den østerrikske forsvarsspilleren skal få sin offisielle presentasjon de neste ukene.

Alaba-signeringen har skapt stor debatt blant Real Madrid-supporterne, og det dreier seg mye om hvordan klubben prioriterer midlene sine. Alaba er en spiller som kommer inn med en svært høy lønning, og mange mener at pengene burde blitt brukt i angrepet i stedet for. Real Madrid trenger mål, og mye tyder på at det må en ny angrepsspiller eller to til å for å lykkes med det. Men hva kan vi egentlig forvente av Real Madrid på overgangsmarkedet i sommer?

NYSIGNERING: David Alaba er foreløpig Real Madrids eneste signering dette overgangsvinduet.

Ferdighandlet?

Dessverre er det svært mye som tyder på at Real Madrid er ferdighandlet for sommeren. Det er ingen hemmelighet at klubben har slitt økonomisk som følge av korona-situasjonen, og det betyr at det rett og slett ikke er penger til å hente spillere denne sommeren. Real Madrid sparer penger til en skikkelig stor signering neste sommer, hvilket trolig betyr Erling Braut Haaland eller Kylian Mbappé. Svært troverdige Madrid-journalister, som blant annet Sergio Valentín har meldt at Alaba blir klubbens eneste nyervervelse denne sommeren, men mindre en av Mbappé eller Haaland skulle bli tilgjengelig allerede i løpet av de kommende månedene.

Det betyr at klubben trolig ikke kommer til å erstatte Sergio Ramos med noen andre spillere enn David Alaba. Dersom Raphaël Varane også forsvinner, noe alt peker i mot, vil heller ikke han erstattes denne sommeren. Real Madrid kommer heller til å satse på de spillerne som allerede er i klubben og dem som kommer tilbake fra lån. Klubben har flere ganger vært linket til Pau Torres og Jules Koundé i midtforsvaret, men det er altså svært lite som tyder på at det skal brukes en halv milliard på en eventuell Varane-erstatter i sommer.

Real Madrid har i flere sesonger vært koblet til den franske midtbanespilleren Eduardo Camavinga, og denne sommeren kan fort være sommeren hvor stortalentet skifter klubb. Rennes skal være interessert i å selge, og flere storklubber skal være interessert i betale overgangssummen på rundt 30 millioner euro. Selv om mange mener at Real Madrid burde være med i kampen om den lovende midtbanespilleren, er det lite som tyder på at det blir tilfellet.

Så dermed virker det altså at som at scenarioet for sommeren har blitt Mbappé eller ingenting . Vi kan forvente lite aktivitet når det kommer til kjøp denne sommeren, men ryktene om den franske VM-mesteren kommer til å øke i omfang jo nærmere vi kommer slutten av august. Josep Pedrerol, programlederen for El Chiringuito, har ved flere anledninger hevdet at Mbappé kommer til å spille for Real Madrids neste sesong og at overgangen vil skje i august. Dersom Real Madrid ønsker å signere Mbappé virker det sannsynlig at slutten av overgangsvinduet vil være tiden for det. Spissen har ett år igjen av kontrakten, hvilket betyr at han kan forhandle med andre klubber i januar, og PSG kan bli fristet til å selge når overgangsvinduet nærmer seg slutten.

Artikkelen fortsetter under bildet

Kylian Mbappé & Marcelo
DRØMMESIGNERING: Mange Real Madrid-fans ønsker å se Kylian Mbappé i den helhvite drakten, men det spørs om ikke man må vente et år til.

Rapportene fra Frankrike sier derimot at Mbappé ønsker å fullføre kontrakten sin med PSG og heller slutte seg til Real Madrid neste sommer. Mediene virker allikevel å være samstemte i at den franske storscoreren har bestemt seg for å bli Real Madrid-spiller. Så spørs det om Real Madrid klarer å få overgangen i land denne sommeren, eller om Alaba blir overgangsvinduets eneste signering.

Hvem skal ut?

For å finansiere Mbappé-overgangen må Real Madrid kvitte seg med en rekke spillere. Sergio Ramos har allerede forlatt klubben, og dermed får man fjernet en stor lønnpose fra boka. I tillegg skal spillere som Isco, Jovic, Ceballos, Odriozola, Mariano og Bale være på listen over spillere som er til salgs. Vi vet lite konkret om noen av disse enda, men AC Milan skal i følge MARCA ha vært interessert i Isco for noen uker siden. Ancelotti sa derimot på sin første pressekonferanse at Bale, Isco og Marcelo er spillere som skal bidra neste sesong, så det er fortsatt uklart hva som vil skje.

Den største spilleren som kan være på vei ut av Real Madrid denne sommeren er Raphaël Varane. Den franske midtstopperen skal ha avslått flere kontraktstilbud fra Real Madrid, men årsaken til det er litt uklart. Noen medier hevder at det er på grunn av lønn, og at han ønsker samme lønning som David Alaba. Andre medier melder at det ikke dreier seg om penger, men at Varane ønsker seg en ny utfordring. Det kan ikke fullstendig utelukkes at Varane spiller tøft i forhandlingene med Real Madrid for å få en så stor kontrakt som mulig, men det virker rett og slett mindre og mindre sannsynlig for hver dag som går.

I følge den svært troverdige journalisten Fabrizio Romano, er det Manchester United som leder kappløpet om å signere Varane. Klubben skal være dialog med verdensmesteren, og det skal også være kontakt mellom de to klubbene. Ifølge Romano er det ikke lagt frem et offisielt bud fra Manchester United enda, men at det kommer veldig snart. Det har tidligere vært snakk om en overgangssum på omtrent 70 millioner euro, men det spørs om ikke United klarer å presse den ned litt. Varane sin kontrakt går ut neste sommer, og Real Madrid må selge nå dersom de skal få penger for franskmannen.

Artikkelen fortsetter under bildet

PÅ VEI BORT?: Troverdige kilder melder at Raphaël Varane ønsker nye utfordringer og kommer til å forlate Real Madrid denne sommeren.

I tillegg vil nok klubben forsøke å få på plass noen låneavtaler for flere av spillerne i troppen. Borja Mayoral, Brahim Díaz og Takefusa Kubo skal nok alle ut på nye lån. Romano har tidligere hevdet at Brahim nærmer seg en ny låneavtale med Milan, men utenom det vet vi svært lite. Nye utlån virker å være uaktuelt for spillere som Ødegaard, Bale og Ceballos, mens det meste tyder på at Vallejo kommer til å erstatte Varane i troppen dersom franskmannen forsvinner.

Det lover derimot svært godt for Martin Ødegaard og hans fremtid i Real Madrid. Nordmannen bekreftet selv at han blir værende i klubben også neste sesong, og i sommerens første treningskamp scoret han under sin nye trener. I tillegg fikk han bære kapteinsbindet. Ancelotti er en trener som har fått mye ut av såkalte «tiere» tidligere, så det er godt mulig at Ødegaard får flere sjanser av italieneren enn han fikk av Zidane.

En spennende tid i vente

Selv om det er lite som tyder på at Real Madrid skal bruke så mye penger på nye spillere denne sommeren, har vi fortsatt en spennende tid foran oss. Laget har en ny trener og nye folk i teamet, og det er ingen tvil om at en overgangsfase er i gang. Real Madrid har allerede mistet Sergio Ramos, og mye tyder på at Varane også kan forsvinne. Dermed må laget begynne på en ny sesong uten sin kaptein, og det er klart at det vil være en stor overgang. Dermed blir det spennende å se hvilke av de yngre spillerne som tar steget under ny trener, hvem som tar på seg lederrollen i laget, og om Ancelotti endelig kan få det offensive på plass.

Carlo Ancelotti er tross alt en trener som er kjent for å spille svært god offensiv fotball, og mange Real Madrid-fans husker hans forrige periode i klubben for hans målrike spillestil. Dette er i sterk kontrast til Zidane, som har vært mer opptatt av defensiv soliditet, noe Real Madrid absolutt trengte å arbeide med på det tidspunktet. Det vil også å spennende å se om Antonio Pintus kan bidra til å løse opp i skadeproblemene til Real Madrid, og om det kan bidra til å gjøre Eden Hazard til en nøkkelspiller i laget.

I tillegg åpner en ny trener muligheten for spillere til å ta det neste steget. Ødegaard kan få flere muligheter, Militão vil trolig danne stopperpar med Alaba, mens mange er spent på hva Ancelotti kan få ut av Rodrygo og Vinícius. Selv om det ikke er så mye som skjer på overgangsmarkedet for Real Madrid sin del, vil det allikevel bli en sesong hvor mye vil bli nytt.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.